Νάντια Γιαννακοπούλου: “Στις 21 Μαΐου παίρνουμε απόφαση αλλαγής με ισχυρό ΠΑΣΟΚ”

Πολιτικοί Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Παρά τη βροχή και την κακοκαιρία οι πολίτες κατέκλυσαν  την αίθουσα του καφέ μέχρι το δρόμο, δίνοντας ισχυρό παρόν στην συγκέντρωσή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Χαϊδάρι!

Μεγάλη συγκέντρωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Χαϊδάρι

«Αυτή η τόσο μαζική συμμετοχή, η δυναμική παρουσία τόσων φίλων και συμπολιτών μας σε κάθε ομιλία μου, δείχνει ότι η κοινωνία ζητά μια νέα αλλαγή, τη νέα αλλαγή που φέρνει το ΠΑΣΟΚ με νέους ανθρώπους με ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ουσιαστικές προτάσεις», τόνισε η κα Νάντια Γιαννακοπούλου στην συγκέντρωση πολιτών, φίλων και ψηφοφόρων της, που πραγματοποιήθηκε την αίθουσα πολύ γνωστού Καφέ στο Χαϊδάρι… και συνέχισε:  

«Αισθάνομαι την ανάγκη από τα βάθη της καρδιάς μου να διατυπώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσους παρευρέθηκαν για την τόσο συγκινητική τους  προσέλευση, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους και την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε να καταστήσουμε το ΠΑΣΟΚ και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Η παρουσία τους μου έδωσε πρόσθετη δύναμη να συνεχίσω την προσπάθειά μου, με ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για να προχωρήσουν μπροστά τα Δυτικά και να επανεκλεγώ.

Προχωράω μπροστά, δυνατά και δυναμικά, κοιτώντας πάντα πίσω τις ρίζες μας, τις αξίες και την παρακαταθήκη μας που μας δείχνουν το δρόμο για το μέλλον που θέλουμε. Μαζί, δυτικά και δυνατά!

Στην ομιλία μου τόνισα την χρεοκοπία των δύο μοντέλων διακυβέρνησης που ζήσαμε τα τελευταία οχτώ χρόνια και την ανάγκη μιας αλλαγής με το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο, παρεμβατικό, με ρόλο πρωταγωνιστικό στις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες . Ανάμεσα στα άλλα σημείωσα:

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Απέτυχε στην διαχείριση των σημαντικών κρίσεων που αντιμετωπίσαμε. Συνέδεσε το όνομά της με πολύ προβληματικές στιγμές για την Δημοκρατία όπως η αποκάλυψη των υποκλοπών, αλλά και με την αναποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του Κράτους όπως πολύ δραματικά φάνηκε στην πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών. Απέτυχε να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ταλανίζει το μέσο νοικοκυριό. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε ως μεταρρυθμιστής και δεν έχει συνδέσει το όνομά του με καμία Μεταρρύθμιση σε κρίσιμους τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας , την λειτουργία της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας.

Πριν από αυτήν είχαμε μια άλλη Κυβέρνηση, αυτή της δήθεν πρώτης φοράς αριστερά που ωστόσο ήταν μια Κυβέρνηση μιας δήθεν αριστεράς αλλά σίγουρα ακραία λαϊκίστικης αντίληψης και αντιδημοκρατικών πρακτικών με τους ΑΝΕΛ. Γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία , έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε , έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δις. ευρώ την Οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε και τους αρμούς της εξουσίας. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε  τα ίδια σαν να μην κυβέρνησε. Ουσιαστικά με την μη αυτοκριτική του, με τις ακρότητές του και τον τρόπο αντιπολίτευσής του ήταν χορηγός της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Kαι οι δύο μαζί παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την άθλια κατάσταση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου. Διαγκωνίζονται για το πόσο τμήμα του έργου τηλεδιοίκησης

Δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν. Γι’ αυτό οι πολίτες θα ψηφίσουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Κλείνοντας η κα Γιαννακοπούλου την ομιλία της, δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους: «Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής με ισχυρό ΠΑΣΟΚ.»

Έφη Γιοβάνου

———————-

Όλη η ομιλία της κας Γιαννακοπούλου στο Χαϊδάρι στις 03.04.2023

«Στις 21 Μάϊου παίρνουμε απόφαση αλλαγής με ισχυρό ΠΑΣΟΚ»

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από τη καρδιά μου και την ψυχή μου που είστε σήμερα όλες και όλοι εδώ. Αυτό μου δίνει δύναμη, χαρά και με τιμά.

Αισθάνομαι πολύ ζεστά ανάμεσά σας, ανάμεσα σε τόσους φίλους, αισθάνομαι αγάπη και δεν υπάρχει τίποτα το ομορφότερο από τις σχέσεις ζωής, από τις φιλίες, από τις κοινές πορείες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεθεί, μιλάμε με ειλικρίνεια, έχουμε δώσει μάχες. Με έχετε στηρίξει και στις προσωπικές μου μάχες και αυτή ακριβώς η ώρα είναι μάλλον η καλύτερη για να σας πως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αγάπη σας, την φιλία σας, την δύναμη που μου έδινε η δική σας εκτίμηση και βοήθεια.

Φίλες και φίλοι,

Ο κύβος ερρίφθη. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για Αλλαγή, βαθιές Μεταρρυθμίσεις , νέα πορεία του τόπου.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα. Για μια νέα προοπτική.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Απέτυχε στην διαχείριση των σημαντικών κρίσεων που αντιμετωπίσαμε. Συνέδεσε το όνομά της με πολύ προβληματικές στιγμές για την Δημοκρατία όπως η αποκάλυψη των υποκλοπών, αλλά και με την αναποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του Κράτους όπως πολύ δραματικά φάνηκε στην πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών. Απέτυχε να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ταλανίζει το μέσο νοικοκυριό. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε ως μεταρρυθμιστής και δεν έχει συνδέσει το όνομά του με καμία Μεταρρύθμιση σε κρίσιμους τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας , την λειτουργία της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας.

Πριν από αυτήν είχαμε μια άλλη Κυβέρνηση, αυτή της δήθεν πρώτης φοράς αριστερά που ωστόσο ήταν μια Κυβέρνηση μιας δήθεν Αριστεράς αλλά σίγουρα ακραία λαϊκίστικης αντίληψης και αντιδημοκρατικών πρακτικών με τους ΑΝΕΛ. Γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία , έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δις. ευρώ την Οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε και τους αρμούς της εξουσίας. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε  τα ίδια σαν να μην κυβέρνησε. Ουσιαστικά με την μη αυτοκριτική του, με τις ακρότητές του και τον τρόπο αντιπολίτευσής του ήταν χορηγός της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Kαι οι δύο μαζί παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την άθλια κατάσταση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου. Διαγκωνίζονται για το πόσο τμήμα του έργου τηλεδιοίκησης

Δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν. Γι’ αυτό οι πολίτες θα ψηφίσουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής.

Φίλες και φίλοι,

βιώνουμε μια κρίση ακριβείας που έφερε στην επιφάνεια  ανατιμήσεις στην ενέργεια αλλά σε όλη την αλυσίδα προϊόντων μέχρι και στα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η κατάσταση αυτή πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, φέρνει σε απόγνωση ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημαντικό τμήμα των οποίων απειλείται με κλείσιμο. Αυτή είναι η εικόνα μιας σκληρής πραγματικότητας όπως την βιώνουμε με την ακρίβεια στο ράφι.

Η Κυβέρνηση σ΄ αυτό το διάστημα έχει πάρει κάποια μέτρα που όμως δεν αρκούν. Είναι ημίμετρα και γίνονται λαθεμένα και αργά. Κωφεύει απέναντι στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων φορέων όπως του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας. Δεν παίρνει μέτρα που χτυπάνε τις ρίζες των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Ας είμαστε λοιπόν σαφείς.

Το κόστος της κρίσης δεν μπορεί μόνιμα να το πληρώνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Για μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης χρειάζεται να εξεταστούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αλλά και των διυλιστηρίων, των supermarket, των τραπεζών, όπως και σειράς άλλων τομέων. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει το όποιο κόστος του αναλογεί βάσει της οικονομικής του θέσης και των κερδών που αποκόμισε. Η δε αισχροκέρδεια πρέπει να παταχθεί κάθετα.

Για μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης χρειάζεται να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που διευρύνονται κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Αυτό γίνεται αυτά τα χρόνια.

 H KYBEΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ. Υπάρχει όμως έστω και ένας πολίτης που δεν αντιλαμβάνεται ότι η ακρίβεια καλπάζει, ότι η ακρίβεια ιδιαίτερα στα προϊόντα διατροφής, ένδυσης , πρώτης ανάγκης χτυπάει κόκκινο; Από τα ίδια τα στοιχεία αναδεικνύεται η σκληρή πραγματικότητα. Κανένας δεν κρύβει ότι στα τρόφιμα για παράδειγμα είχαμε αύξηση την τελευταία χρονιά 25%-30%. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπερνάει το 14% και σήμερα το παραδέχτηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης

Τα συνεχή pass και τα καλάθια του νοικοκυριού ή του Πάσχα δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα. Δεν τόλμησε να μειώσει το Φ.Π.Α, να επαναφέρει το ΕΚΑΣ, να αυξήσει πιο τολμηρά τον κατώτατο μισθό. Δεν τόλμησε να προχωρήσει σε μέτρα ελέγχου και πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας.

Την ίδια ώρα δεν αντιμετωπίζονται τα υπερκέρδη σε σειρά κλάδων που σταδιακά μονοπωλούνται πια από μεγάλες αλυσίδες οδηγώντας σε αφανισμό την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα , την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν τα βγάζουν πέρα, αν δεν υπάρξει πια η απάντηση να πιάσουμε το τέρας από τα κέρατα της καλπάζουσας κερδοσκοπίας σε σειρά τομέων.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ!

Είναι φανερό ότι απέτυχαν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κύμα ακρίβειας. Γιατί είναι δέσμιοι των ιδεοληψιών τους, γιατί είναι δέσμιοι των μεγάλων συμφερόντων.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι η Κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, που επί των ημερών της σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και απειλεί τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Αδυνατεί να προσφέρει διέξοδο σε εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, των οποίων η θέση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και την καλπάζουσα ακρίβεια.

Αντί γι’ αυτό, με πρόσφατο Νομοσχέδιο έφερε ατελέσφορες ρυθμίσεις για οφειλές προς το δημόσιο και τον ΕΦΚΑ τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία Δεκεμβρίου του 2022, το χρέος προς τη φορολογική διοίκηση έχει εκτιναχθεί στα 13,7 δις, ενώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία έχει φτάσει στα 45,6 δις. Παράλληλα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να αφήσει απροστάτευτους τους ευάλωτους δανειολήπτες, την πρώτη κατοικία και την αγροτική γη, αφού ο εξωδικαστικός μηχανισμός έχει σχεδιαστεί στα μέτρα των τραπεζών και των funds.

Ας τονίσουμε όμως και κάτι που συμπυκνώνει την αντίληψη της Κυβέρνησης. Κι ενώ συνεχίζουν να υπερφορολογούν  μέσω του ΦΠΑ  τα καλάθια των μικρομεσαίων νοικοκυριών, την ώρα που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει πολύ υψηλός σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη Τιμών, για το εφοπλιστικό κεφάλαιο έφερε  ένα ακόμη φορολογικό δωράκι, με μείωση του συντελεστή μερισμάτων από 10% σε 5%!

 Αυτή είναι η συνολική εικόνα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Θα κριθεί όμως σύντομα. Γιατί καλή η επικοινωνία, αλλά ο καθένας από εμάς κατανοεί τι συμβαίνει, όταν καθημερινά πάει σε κάποιο μαγαζί να ψωνίζει ή όταν κάθεται και βλέπει τι χρωστάει και τι έχει το οικογενειακό του ταμείο.

Γι’ αυτό εμείς λέμε καθαρά.

Το θέμα κλειδί στις ερχόμενες εκλογές είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, η αλλαγή συσχετισμών. Αν έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα μας έχει δοθεί η ισχυρή λαϊκή εντολή για το δεύτερο βήμα που είναι οι προγραμματικές συγκλίσεις εάν και εφόσον είναι αυτές επιτεύξιμες. Και στη συνέχεια, ακολουθούν τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να νοηματοδοτήσουν και να συμβολίσουν την αλλαγή.

Δεν μπορείς με τα ίδια πρόσωπα των πρωθυπουργών των κυβερνήσεων και των συστημάτων εξουσίας που κόστισαν στο λαό μας τα προηγούμενα χρόνια να συμβολίσεις και να εφαρμόσεις νέες πολιτικές.

Είμαστε μία πολιτική δύναμη που έχει πει ορθά κοφτά τι θέλει να συμβεί. Τη διερευνητική εντολή που θα έχουμε στα χέρια μας θα την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ούτε θα την καταθέσουμε, ούτε θα παίξουμε κρυφτούλι. Θα σεβαστούμε το δημοκρατικό σύστημα και τις εκλογές.

Ακούω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι εμείς μιλάμε για πρόσωπα και όχι για προγράμματα. Να τους θυμίσω ότι το δικό μας κόμμα έχει δημοσιευμένο και αναρτημένο πρόγραμμα 300 σελίδων για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Τα κακά νέα και για τους μεν και για τους δε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει αυτό που κάνει πάντα από τότε που ιδρύθηκε. Πάει με τον λαό, την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτούς ακούμε καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν θέλουν κανέναν από τους κ.κ. Μητσοτάκη – Τσίπρα» και διερωτήθηκε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν εκλεγεί ούτε με την απλή αναλογική αλλά ούτε καν με τον νόμο που ο ίδιος πέρασε, θα έρθει ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να τον διορίσουν πρωθυπουργό;

Γι’ αυτό θέλουμε, γι’ αυτό ζητάμε  να έχουμε μία ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη.

Προχωράμε μπροστά, κοιτώντας πίσω έχοντας στο μυαλό μας ιδέες, αρχές και αξίες , δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προωθήσουμε μεγάλες αλλαγές για την κοινωνία μαζί με την κοινωνία. Έδωσα και δώσαμε σκληρές μάχες σε δύσκολες συγκυρίες για την πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ, όταν άλλοι αναζητούσαν στέγες σιγουριάς. Μάθαμε να παλεύουμε στα δύσκολα και συνεχίζουμε για να επιστρέψουμε ως πρωταγωνιστές, ως καταλύτης σε νέες καταστάσεις, νέα πορεία της χώρας.

Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσουμε ξανά τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Να γίνουμε ξανά μια ισχυρή μια δύναμη προόδου, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Στον αγώνα αυτό θα είμαι ξανά, όπως ήμουνα πάντα,  στην πρώτη γραμμή. Όπως και όλοι εσείς. Όπως έκανα όλη αυτή την τετραετία. Από την πρώτη μέρα που μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε βουλευτή της Δυτικής Αθήνας, έχω περπατήσει σε κάθε Δήμο. Σε κάθε γειτονιά. Μίλησα σε σπίτια, σε χώρους εργασίας, σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε λαϊκές, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε βιοτεχνίες, σε μαγαζιά.  Αφουγκράστηκα τον παλμό του κόσμου. Είδα τις αγωνίες του. Το αγώνα της καθημερινότητας. Την οικονομική πίεση. Την ανασφάλεια από τη διεθνή κατάσταση. Το άγχος της διαχείρισης του χρόνου, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.

Γι’ αυτά θέλω να παλέψω, σε αυτά θέλω να δώσω λύσεις και ξέρετε ότι έχουμε ήδη κάνει πολλά.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΚΛΟΓΗ, Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ.

ΗΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΝΑ ΦΕΡΩ ΑΝΕΜΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΜΩΜΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΚΦΡΆΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΕΣ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Σε αυτό τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου. Σας είμαι ευγνώμων που είστε δίπλα μου και σας δίνω το λόγο μου ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα φανώ αντάξιά του.

Μάθαμε να παλεύουμε στα δύσκολα και συνεχίζουμε για να επιστρέψουμε ως πρωταγωνιστές, ως καταλύτης σε νέες καταστάσεις, νέα πορεία της χώρας.

Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσουμε ξανά τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Να γίνουμε ξανά μια ισχυρή μια δύναμη προόδου, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Στον αγώνα αυτό θα είμαι ξανά, όπως ήμουνα πάντα,  στην πρώτη γραμμή. Όπως και όλοι εσείς.

Δεν θα έχουμε μια εύκολη εκλογική μάχη.

Εμείς θα δράσουμε σαν δύναμη ευθύνης απέναντι στην πορεία της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης προτάσεις και προγράμματα για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Για την ακρίβεια και τον κίνδυνο από την Τουρκική επιθετικότητα, για την Παιδεία και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Φίλες και φίλοι,

Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής! Δυνατή προοδευτική παράταξη. Δυνατή επανεκκίνηση για τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου.

Είναι φανερό, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα Αλλαγή.

Γιατί αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι από τη χώρα και την πολιτική μας ζωή δεν λείπουν ούτε η τοξικότητα, ούτε ο τυχοδιωκτισμός, ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η αλαζονεία, ούτε η έλλειψη ενσυναίσθησης, ούτε η θεσμική απαξία.

Αυτό που λείπει και χρειάζεται η χώρα είναι το μέτρο, είναι η ευθύνη, είναι το οικονομικό σχέδιο για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της. Είναι η συμφωνία στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα. Είναι το δημογραφικό που προβάλει ως σοβαρός κίνδυνος.  Είναι οι προτάσεις για την προστασία του εισοδήματος των νοικοκυριών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Είναι οι προτάσεις για τη στέγαση που έχει γίνει δυσπρόσιτη, ειδικά για τα νέα ζευγάρια. Είναι οι προτάσεις για ένα εθνικό σύστημα υγείας, δημόσιο κατ’ ουσίαν και όχι μόνο κατ’ όνομα. Είναι οι προτάσεις για την πράσινη μετάβαση με διαφάνεια και ρεαλισμό, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή.

Για όλα αυτά  το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής ξεδιπλώνει ήδη τις θέσεις του και ζητάει τη στήριξη των πολιτών.

Ας μην συνεχίζουν δε με ανειλικρίνεια να μας ρωτάνε «με ποιον θα πάμε». Η Ν.Δ ζητάει αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ μια προοδευτική συνεργασία απροσδιόριστου περιεχομένου , η οποία– όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- θα έχει νόημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, ενώ υπολείπεται 7- 8 μονάδες σόλες τις δημοσκοπήσεις.

Νομίζουν ότι δεν κατανοούμε, ότι το βασικό που τους ενδιαφέρει είναι η συμπίεση των ποσοστών μας, η τροφοδότηση με ψήφους των δυνάμεών τους.

Τους ξεκαθαρίσαμε την θέση μας. Δεν τους αρέσει αλλά εμάς αυτό μας αφήνει αδιάφορους. Εμάς μας ενδιαφέρει ότι είναι χρήσιμο για την χώρα, την κοινωνία, την ζωή των πολιτών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ !

Ταυτόχρονα τους λέμε: Θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριοι,  ότι οι συνεργασίες αν ποτέ είναι αναγκαίες, είναι δυνατές μόνο όταν υπάρχει καθαρό το μήνυμα των συσχετισμών από την κάλπη, από την δυνατότητα σοβαρών προγραμματικών συγκλίσεων και όχι συγκολήσεων δίχως αρχές και την δυνατότητα συμφωνίας και για τα πρόσωπα, όλα τα πρόσωπα!

Γι’ αυτό το κύριο αυτή την στιγμή είναι η ισχυροποίησή μας , είναι η αλλαγή συσχετισμών με την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορεί να βάλει την μεταρρυθμιστική, σοσιαλδημοκρατική σφραγίδα του στην πορεία της χώρας.

Φίλες και φίλοι,

Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσουμε ξανά τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Να γίνουμε ξανά μια ισχυρή μια δύναμη προόδου, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Στον αγώνα αυτό θα είμαι ξανά, όπως ήμουνα πάντα,  στην πρώτη γραμμή. Όπως και όλοι εσείς.

Όπως έκανα όλη αυτή την τετραετία. Από την πρώτη μέρα που μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε βουλευτή της Δυτικής Αθήνας, έχω περπατήσει σε κάθε Δήμο. Σε κάθε γειτονιά. Μίλησα σε σπίτια, σε χώρους εργασίας, σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε λαϊκές, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε βιοτεχνίες, σε μαγαζιά.

Αφουγκράστηκα τον παλμό του κόσμου. Είδα τις αγωνίες του. Το αγώνα της καθημερινότητας. Την οικονομική πίεση. Την ανασφάλεια από τη διεθνή κατάσταση. Το άγχος της διαχείρισης του χρόνου, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.

Γι’ αυτά θέλω να παλέψω, σε αυτά θέλω να δώσω λύσεις και ξέρετε ότι έχουμε ήδη κάνει πολλά.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΚΛΟΓΗ, Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ.

ΗΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΝΑ ΦΕΡΩ ΑΝΕΜΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΜΩΜΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ , ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΕΣ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Πιστεύω ότι έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας.

Εσείς είστε ο κριτής.

Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι  θα είναι τιμή μου αν και στην επόμενη βουλή είμαι ξανά η δική σας φωνή.

Μια δυνατή και μαχητική φωνή που θα παλεύει για την παράταξη, για τους ανθρώπους της, αλλά πάνω απ’ όλα για να μπει η πατρίδα μας ξανά σε ένα καλύτερο δρόμο.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και τη στήριξή σας.

Καλή χρονιά σε όλους, καλή δύναμη και καλό αγώνα!

Θα τον δώσουμε δυνατά και θα τον κερδίσουμε!

Μοιραστείτε το:
Tagged