Εκπαιδευτικοί αντί για μέντορες παιδιών, αμφισβητίες των self test και της μάσκας: Συλλήψεις και μηνύσεις

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Καθηγήτρια στην Κρήτη μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου γιατί δεν της επέτρεψε να μπει χωρίς μάσκα και αρνητικό self test

Απίστευτο περιστατικό σε Λύκειο του Ηρακλείου. Καθηγήτρια στην Κρήτη μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου γιατί δεν της επέτρεψε να μπει χωρίς μάσκα και αρνητικό self test

Το απίστευτο περιστατικό όπως μετέδωσε το creta24.gr σημειώθηκε χθες στο 5ο Λύκειο Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Σταμάτη Παπαδάκη, η καθηγήτρια προσήλθε για να κάνει μάθημα, χωρίς να φορά μάσκα και χωρίς να έχει τη βεβαίωση αρνητικού self test.

Όπως δήλωσε στο Creta24 ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ, η καθηγήτρια αντέδρασε όταν δεν της επετράπη η είσοδος στο σχολείο και τον ενημέρωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η γυναίκα έκανε την προειδοποίησή της πράξη αφού χθες το απόγευμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή για παραβίαση του συντάγματος.

Θέρμη: Διευθύντρια μήνυσε καθηγητή για το self test11 Μαΐου 2021 – 15:29

Επικαλούμενος την ΚΥΑ και την «ένδειξη στις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος, ότι δεν πρέπει να γίνεται από όσους δεν έχουν συμπτώματα», ένας καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης δεν έκανε το self test με αποτέλεσμα να του κάνει μήνυση η διευθύντρια του σχολείου.

Σύμφωνα με το voria.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής δεν προσκόμισε στο σχολείο την εγγραφή φόρμα του self test, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ. Όπως λέει ο δικηγόρος του κ. Απόστολος Τζάρος, η διευθύντρια τού ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο αλλά εκείνος δεν το έκανε, καθώς ζήτησε από τη διεύθυνση η διαδικασία να γίνει με κάποιο επίσημο έγγραφο και στη συνέχεια θα αποχωρούσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος, η διευθύντρια, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, με τον καθηγητή να συλλαμβάνεται και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τελικά, ο καθηγητής με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάρο, ο εντολέας του δεν είναι αρνητής του κορονοϊού, ωστόσο κάνει λόγο για «οξύμωρο η σχετική ΚΥΑ να παραπέμπει στις οδηγίες χρήσης του self test», υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται κακό προηγούμενο στη δημόσια διοίκηση, όταν ζητείται από κάποιον υπάλληλο να αποχωρήσει από την υπηρεσία χωρίς επίσημο έγγραφο.

Ο καθηγητής ωστόσο θα κάνει το self test και αύριο θα πάει στο σχολείο κανονικά.

Πηγή: newsbeast.gr, aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged