Δήμητρα Αναγνωστοπούλου: Μία νέα επιστήμονας, υποψήφια στο πλευρό του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Δήμητρα Αναγνωστοπούλου: Υποψήφια με την παράταξη «Στοχεύουμε μαζί»… του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου

Η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, νέα σε ηλικία, αλλά πολύ έμπειρη επαγγελματικά και επιστημονικά, επιστήμονας, κατεβαίνει στο πλευρό του Δημάρχου Μάρκου Δημητρίου ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος, ολοκληρώνοντας ήδη την πρώτη τετραετή θητεία της, ως εκλεγμένη από το 2019 δημοτικός σύμβουλος, στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.

Δήμητρα Αναγνωστοπούλου

Προερχόμενη από πολιτική οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόρη του αείμνηστου δημάρχου Αρτέμιδος Ιωάννη Αναγνωστοπούλου, έχει στο DNA της το μικρόβιο της προσφοράς  στον τόπο που γεννήθηκε… Σε ότι αφορά το επιστημονικό της υπόβαθρό,  είναι τόσο βαρύ και πλούσιο, σε σημείο που να κατατάσσετε στα  κορυφαία  του αυτοδιοικητικού τομέα όχι μόνο της Αττικής, αλλά κατά τους ειδικούς του χώρου  όλης της χώρας μας, επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο που  αποτελεί το εχέγγυο για  τους στόχους προσφοράς  στα οικονομικά και κοινωνικά πεπραγμένα  του δήμου και της περιοχής στα οποία στοχεύει να δραστηριοποιηθεί την επόμενη των εκλογών του Οκτωβρίου, στο πλευρό του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Στοχεύουμε μαζί»…

Ειδικότερα η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου,  δηλώνει ότι στόχος και σκοπός της είναι, τη επομένη των εκλογών, να δραστηριοποιηθεί ως μέλος της ομάδας του νυν Δημάρχου  κου  Μάρκου σε τρείς πολύ σημαντικούς για τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας και την περιοχή τομείς, κομβικούς για  την μελλοντική ανάπτυξή τους, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσα από δράσεις προστασίας  του Περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής ευαισθησίας των δημοτών και συνολικά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής .Η ίδια τονίζει ότι προτεραιότητά της θα είναι η εξεύρεση  χρηματοδοτικών πόρων για  την υλοποίηση  έργων ανάπτυξης  του αστικού περιβάλλοντος και της προστασίας και βελτίωσης του, καθώς επίσης  και την εξεύρεση των εξειδικευμένων χρηματοδοτούμενων  προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και των άλλων κοινωνικών Ταμείων της ΕΕ για  τον ίδιο σκοπό…

Για όσους την γνωρίζουν από παλιά αλλά και από την θητεία της στον Δήμο, τα προσόντα της   θεωρούνται πολύ σημαντικά και ικανά για την υλοποίηση των στόχων της…. Για όσους θέλουν να την γνωρίσουν ποιο καλά, είναι σημαντικά για το σκοπό αυτά, τα στοιχεία που αναφέρονται στο   «Βιογραφικό» όπως η ίδια το παρουσιάζει με πολύ λιτό, ομολογουμένως τρόπο… Διαβάστε το στην συνέχεια και κρίνεται μόνοι σας τον βαθμό γνώσεων, εμπειριών και ικανοτήτων που διαθέτει η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου…

—————

Δήμητρα Αναγνωστοπούλου – Τα βιογραφικά μου στοιχεία

Είμαι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Από το 2020 είμαι ενεργός μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και από το 2021 εκπαιδευτική εισηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε θέματα που άπτονται στα γνωσιακά και επιστημονικά μου πεδία. Κατάγομαι από το χωριό Αθανάσιο Διάκο του Νομού Φωκίδας.

Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος το 2019 και είμαι κόρη του αείμνηστου δημάρχου Αρτέμιδος Ιωάννη Αναγνωστόπουλου και της Μαριάννας Μιχαηλίδη. Εργάζομαι ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα δημoσίου τομέα σε Διεθνή Συμβουλευτική εταιρεία, με εξειδίκευση στις Δημόσιες Συμβάσεις και Διαγωνισμούς, χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) και στην εκπόνηση Επιχειρησιακών και Στρατηγικών Σχεδίων Δράσης.

Είμαι Υπεύθυνη Προσωπικών Δεδομένων σε Δημόσιους φορείς (Αττικό Μετρό, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΟΚΑΝΑ κ.α.). Στο παρελθόν έχω εργαστεί στη Δημόσια εταιρεία Πιστοποιήσεων ΕΒΕΤΑΜ, ως σύμβουλος Διοίκησης. Μιλάω άπταιστα αγγλικά. Πιστεύω ακράδαντα στις δράσεις του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες και γι’ αυτό είμαι εθελόντρια μεταξύ άλλων στο Animal Action και στο ίδρυμα Wellbeing.

Θέλοντας να προσφέρω στην περιοχή μου είμαι για δεύτερη φορά υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, έτσι ώστε να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στην ανάπτυξη του Δήμου μας, σκοπεύοντας να ασχοληθώ ενεργά ως προς την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση έργων στον τόπο μας καθώς και με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Μοιραστείτε το:
Tagged