Eφάπαξ 82.000 έως 150.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής

Συνταξιοδοτικά
Μοιραστείτε το:
Eφάπαξ 82.000 έως 150.000ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής

Eφάπαξ πρόκληση που ξεπερνά τα 81.900 ευρώ και φθάνει τα 150.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Βουλής. Ποιοι γόνοι πολιτικών είναι διορισμένοι στην Ελληνική Βουλή…

Oι υπάλληλοι της Βουλής, παρά τις περικοπές που έγιναν θα λαμβάνουν εφάπαξ που ξεπερνά τα 81.900 ευρώ, τη στιγμή που στο Δημόσιο το σχετικό πλαφόν φτάνει στα 22 – 40.000 ευρώ. 

Η απόφαση για τις περικοπές, την οποία παρουσίασε σε σχετικό δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτή, το «ψαλίδι» στα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη συζήτηση τους προηγούμενους μήνες, θα ισχύσει από τη δημοσίευση της απόφασης και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, όπως αναμενόταν όταν αποφασίστηκαν οι περικοπές. 

Παρά, λοιπόν, τις μειώσεις, οι υπάλληλοι της Βουλής θα λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας ως εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα παίρνουν 2,5 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας. Από αυτό προκύπτει πως ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία θα λάβει 63 μισθούς ως εφάπαξ, από τους 87,5 που έπαιρνε πριν από τη μείωση. 

Το ποσό προκαλεί ακόμη περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη ίσως τις χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές ενός υπαλλήλου της Βουλής- 1.300 ευρώ- ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως η απόφαση σημαίνει πως το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, από 113.500 ευρώ που θα «έβγαζαν» ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί. Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ. 

Για να καταλάβετε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των απλών υπαλλήλων του δημοσίου και των ΟΤΑ και των υπαλλήλων της Βουλής διαβάστε τα όσα έγραφε το vukentra.gr πριν δύο χρόνια περίπου για το ποιοι πολιτικοί διόρισαν συγγενείς (θυγατέρες, κλπ, ακόμη και τους κουμπάρους τους) στην Ελληνική Βουλή. 

Βουλή των Ελλήνων – Ιστορίες επιτυχίας με …θυγατέρες και κουμπάρους 

Το σύστημα, τελικά, είναι πολύ σάπιο αλλά αν μας βολεύει ας βολευτούμε κι εμείς οι «βολευτές», αφού βολεύονται οι άλλοι… Όσο για το λαό, όλο και κάποιο μέτρο θα πάρουμε για το καλό του…… Ο κατάλογος που ακολουθεί δεν τελειώνει εδώ. Οι υπηρεσίες της Βουλής αρνούνται πεισματικά να δώσουν τις καταστάσεις με τα ονόματα των υπαλλήλων της Βουλής. 

 • Ιωάννης Τραγάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής γνωστός για την ιστορική φράση «όχι και τα δικά μας παιδιά» που εκστόμισε προς Υπουργό, ζητώντας την απαλλαγή «κομματικού» υποστηρικτή του (γυναίκα) και δημοσίου υπαλλήλου που πέρναγε πειθαρχικό. Έχει διορίσει ως μετακλητούς την κόρη του Αργυρώ, τη νύφη του Έσμη Κρουστάλλη Τραγάκη (την οποία προσέλαβε ως δικηγόρο στην εξεταστική για τους TOR-M1 στην οποία ήταν πρόεδρος), και τον γαμπρό του Τάσο Λεοντή. Όλοι αυτοί μονιμοποιήθηκαν με το λεγόμενο νόμο Σιούφα. Στην τωρινή του θητεία ο Γιάννης Τραγάκης προσέλαβε ως μετακλητούς την αδελφή του γαμπρού του Καλλιόπη Λεοντή και την Όλγα Τσαβλίρη, η οποία είναι αδελφή της γραμματέως του Γιάννας Τσαβλίρη. Και αυτοί θα μονιμοποιηθούν με το νόμο Σιούφα, εκτός απροόπτου. 

Βέβαια είναι λάθος να στοχοποιείτε τόσο πολύ ο κ. Τραγάκης, εξ΄άλλου αυτός είναι ένας μόνος και «πτωχός» (το πνεύματι;) βουλευτής. Υπάρχουν πιο μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας, μας λείπει όμως η τεκμηρίωση…Οσονούπω… 

 • Δημήτρης Σιούφας, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, γνωστός για τον πρωϊνό καφέ στο De Capo του Κολωνακίου. Έχει διορίσει την κόρη του, τον κουνιάδο του και το γιό του κουμπάρου του.
 • Βύρων Πολύδωρας, γνωστός πλέον ως πρόεδρος της Βουλής για μία (1) ημέρα. Διόρισε την κόρη του.
 • Φίλιππος Πετσάλνικος, πρώην πρόεδρος της Βουλής επί Κυβέρνησης ΓΑΠ, γνωστός για τις επιστολές του προς τους Γερμανούς. Με το δικαίωμα του πρώην προέδρου της Βουλής διόρισε τον Ιούλιο του 2012 στο γραφείο του, τη μνηστή του ανιψιού του και γιου του πρώην Δημάρχου Μακεδνών (και κομματάρχη του) Κωνσταντίνου Πετσάλνικου. Λείπουν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό και τα ονόματα που διορίστηκαν επί θητείας του. 
 • Έλσα Παπαδημητρίου, πρώην αντιπρόεδρος της βουλής, γνωστή για την στήριξη της στην Κυβέρνηση του ΓΑΠ παρότι ήταν βουλευτής της Ν.Δ.Διόρισε την ανειψιά της.
 • Βαΐτσης Αποστολάτος, πρώην αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΛΑΟΣ, γνωστός σεξολόγος γιατρός. Διόρισε την ανιψιά του.
 • Θεόδωρος Πάγκαλος, γνωστός για τη «δημοκρατική» ευαισθησία του και τη φροντίδα στα αμπέλια του. Διόρισε την κόρη του γιατί το παιδί έπρεπε να εργαστεί, ίσως για να πληρώσει μαζί με το μπαμπά της το «χαράτσι» για τα 178 ακίνητα που αυτός διαθέτει (στην περίπτωση αυτή δεν τα φάγαμε- δεν διοριστήκαμε ΜΑΖΙ).
 • Πέτρος Μολυβιάτης, γνωστός ως Νέστορας της εξωτερικής πολιτικής. Διόρισε την κόρη του μετά τον χωρισμό της από τον τραπεζίτη Π. Παναγόπουλο (μήπως ως αναξιοπαθούσης πολύτεκνης;).
 • Δημήτρης Τσοβόλας, γνωστός «δημοκρατικός» αγωνιστής και υπερασπιστής αδυνάτων και ανέργων νέων. Διόρισε την κόρη του. 
 • Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  γνωστός πλέον για τους αγώνες του υπέρ των δεινοπαθούντων Ελλήνων. Διόρισε τον εξάδελφό του. 
 • Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός μιας εβδομάδος στη Κυβέρνηση Σαμαρά.  Απετελεί ειδική περίπτωση. Πρώτα διόρισε τη σύζυγό του στη Βουλή και εν συνεχεία φρόντισε να τη μετατάξει στο Τελωνείο Πατρών. (Εκμεταλλεύτηκε την νομοθεσία προστασίας των πολυτέκνων;).
 • Χρυσή Αυγή, νεοεισελθόν στη Βουλή πολιτικό κόμμα. Εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που παρέχει ο νόμος. Στις Σέρρες εκλέχθηκε βουλευτής ο Νικήτας Σιώης. Εκλεκτός του αρχηγού όμως ήταν ο δεύτερος σε σταυρούς Αρτέμης Ματθαιόπουλος που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Σιώης παραιτήθηκε από βουλευτής (με τη δικαιολογία του φόρτου εργασίας αν και δηλώνει άνεργος), τη θέση του πήρε ο Ματθαιόπουλος και ο Σιώης διορίστηκε μετακλητός στη Βουλή (προφανώς στη νέα θέση του υπάρχει λιγότερος φόρτος εργασίας). Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απέτυχαν να εκλεγούν οι Απόστολος Γκλέτσος, Ανδρόνικος Σίμος και Γεώργιος Μισιάκας διορίστηκαν μετακλητοί επίσης στη Βουλή. Όλοι οι μετακλητοί έχουν το δικαίωμα να μονιμοποιηθούν με βάση το νόμο του γίγαντα της «σκέψης» και της πολιτικής Δημήτρη Σιούφα. 

Για την οικογένεια Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ,τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ  και τα υπόλοιπα καλά παιδιά θα επανέλθουμε μόλις τεκμηριώσουμε τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. 

Πρόβλεψη για τους υπόλοιπους  «προνομιούχους Έλληνες: Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ κάθε μέρα του 2011 και του 2012 βγαίνουν στην ανεργία 1000 άτομα !!! 

Διογένης ο κατ. 

Vukentra.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged