7 είδη σεξ που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε

Άνδρας-Γυναίκα
Μοιραστείτε το:
Η ζωή δεν είναι μονοδιάσταση συνεπώς γιατί να είναι και το σεξ;

Η ζωή δεν είναι μονοδιάσταση συνεπώς γιατί να είναι και το σεξ;

Ναι μπορεί η σεξουαλική σας ζωή να είναι μια χαρά. Φανταστική. Ιδανική. Γιατί όμως το σεξ θα πρέπει να είναι ενός είδος. Είναι μήπως η ζωή μας; Το δέσιμο και η σωστή σεξουαλική επικοινωνία μπορεί να εκφράζονται με περισσότερα είδη σεξ. Ωριμάζουμε, αλλάζουμε, εξελισσόμαστε σαν ζευγάρι. Δείτε ποια είδη σεξ κατέχετε και ποια σας μένει να εξερευνήσετε.

To «δοκιμάζω καινούργια πράγματα» σεξ

Τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτό το είδος σεξ και πρέπει να το συμπεριλάβουν στα άμεσα υπόψιν τους. Η έλλειψη του είναι αυτή που κάνει συχνά τους ανθρώπους να απατούν και να ψάχνουν τέτοιου είδους ενθουσιασμούς σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το αποκτήσετε είναι να εγκαταλείψετε τις γνώριμες ζώνες ασφάλειας και να εξερευνήσετε το άγνωστο. Δοκιμάστε μια νέα στάση, ένα άλλο δωμάτιο, ένα νέο sex toy. Αν σας στρεσάρει η ιδέα να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, αφεθείτε σε αυτήν την αίσθηση. Η αναστάτωση που θα νιώσετε μοιάζει με αυτήν που έχετε όταν κάνετε σεξ με κάποιον για πρώτη φορά. Θυμάστε; Επιπλέον το να ξεπεράσετε να γνωστά σας όρια χτίζει εμπιστοσύνη με τον σύντροφο σας. «Όταν μοιράζεστε μια επιθυμία σας παίρνετε μαζί ένα ρίσκο, πράγμα που δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό εμπιστοσύνης» λέει η ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Satisfaction

Το σεξ της συντήρησης

Ποιος είπε ότι το σεξ χρειάζεται να είναι εντυπωσιακό, καταπληκτικό και αξέχαστο κάθε φορά. Κάποια ζευγάρια πιστεύουν πως κάθε φορά όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια για να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Αν όμως περιμένουμε για την τέλεια στιγμή μάλλον θα περιμένουμε πολύ και το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να δημιουργήσουμε απόσταση μεταξύ μας. Το σεξ της συντήρησης όσο αντιρομαντικό και συμβατικό και να ακούγεται είναι πολύ βασικό σε μια μακροχρόνια σχέση. Το σεξ είναι η μόνη δραστηριότητα του ζευγαριού που αφήνει κάθε άλλο πρόσωπο εκτός. Είναι αυτό που κρατά τον δεσμό μοναδικό και δυνατό. Ακόμη και το συμβατικό σεξ της συντήρησης δημιουργεί μια εγγύτητα και μας φέρνει κοντά με έναν τρόπο που έχει ευεργετική επίδραση στην σχέση.

Το σεξ των διακοπών

Αυτό το είδος σεξ είναι ένα από τα πιο βασικά και απαραίτητα για μια καλή σεξουαλική ζωή. Στις διακοπές είμαστε στην πιο ανέμελη περίοδο του χρόνου, ελεύθεροι να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και σε ένα περιβάλλον εντελώς καινούργιο που προσφέρει την αίσθηση του νέου και του διαφορετικού. Επίσης δεν χρειάζεται να εξασφαλίσετε μεγάλη άδεια ή να κάνετε πολλά έξοδα ώστε να ταξιδέψετε μακριά. Μην απομακρυνθείτε πολύ από την βάση σας. Κλείστε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά. Να είστε σίγουροι ότι ο ενθουσιασμός που θα σας χαρίσει αυτή η απόσταση θα σας ακολουθήσει και σπίτι στην κρεβατοκάμαρα σας. Και θυμηθείτε αν το σεξ έχει αρχίσει να γίνεται βαρετό δεν φταίει ο σύντροφός σας αλλά το περιβάλλον γύρω σας.

Το ανολοκλήρωτο σεξ

Όλοι ξέρουμε πως είναι το ταξίδι που μετρά και όχι ο προορισμός. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Μη πτοηθείτε αν την διάθεση για σεξ νικηθεί από την διάθεση για ύπνο. Απολαύστε το παιχνίδι, την τρυφερότητα και την εγγύτητα που σας προσφέρει και μόνο το να είστε στο κρεβάτι μαζί, επιθυμητοί ο ένας από τον άλλο. Ακόμη και αν οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείψουν νωρίς.

Το σεξ της συμφιλίωσης

Λέγεται πως δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που αυτός ο θυμός μπορεί να καταλήξει σε ένα παθιασμένο σεξ συμφιλίωσης που θα σας κάνει τελικά να κοιμηθείτε πολύ ευτυχισμένοι και καθόλου θυμωμένοι. Το σεξ της συμφιλίωσης είναι ιδανικό έντονη σωματική επαφή. Επίσης το σεξ της συμφιλίωσης γεφυρώνει την απόσταση που ο θυμός μας κάνει να νιώθουμε για τον σύντροφό μας.

Κάποια ζευγάρια απλώς καυγαδίζουν για την χαρά του σεξ της συμφιλίωσης. Κάποια άλλα αγνοούν τα αληθινά προβλήματα και αντί να τα αντιμετωπίσουν κάνουν σεξ. Αν η μόνη στιγμή που τα πηγαίνετε καλά είναι στο κρεβάτι ίσως πρέπει να κάνετε έναν διάλειμμα από το σεξ της συμφιλίωσης και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σας φορώντας τα ρούχα σας.

Το σεξ σαν αντίδοτο στα προβλήματα

Αν νιώθετε θλίψη, κατάθλιψη, μοναξιά ή έχουν πληγωθεί τα αισθήματα σας το σεξ μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο αντίδοτο. Γιατί; Μα γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο από όλα αυτά. Το σεξ μας κάνει να νιώθουμε αγάπη και εγγύτητα και είναι η ιδανική λύση εκτόνωσης όταν δεν έχουμε διάθεση να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ άσχημα το σεξ μπορεί να είναι αυτό που θα μας δώσει την διάθεση να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Το σεξ επιπλέον είναι ένας τρόπος να δηλώσουμε ότι είμαστε ζωντανοί. Είναι ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον εαυτό μας απέναντι στο θάνατο και την απώλεια.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι το ότι συχνά η θλίψη και οι δυσκολίες θέτουν τοίχους ανάμεσα στα ζευγάρια ή δημιουργούν εντάσεις που προκαλούν ρήγματα στην σχέση των ζευγαριών. Το σεξ διορθώνει αυτά ακριβώς τα ρήγματα εκεί που έχουν δημιουργηθεί.

Το σεξ του πολυελαίου

Κάθε σχέση οφείλει να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που θα της χαρίζουν ένα έντονο, υπερβολικό, παθιασμένο σεξ πού και πού. Για τις μακροχρόνιες σχέσεις ένα τέτοιο καυτό σεξ ισοδυναμεί με ένα flashback που μας θυμίζει τις στιγμές πάθους του πρώτου καιρού και αναπαράγει αυτό το συναίσθημα με πολύ ευεργετικές συνέπειες για την σχέση μας.

Πηγή: santosight.blogspot.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged