16 παράξενα και σπάνια ζώα που ίσως δεν ξέρετε

Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εξωτικά ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο redditor  αποφάσισε να παρουσιάσει μερικά από αυτά τα πραγματικά ζώα. Και λέμε “να παρουσιάσει” γιατί αν τα δει κανείς θα νομίζει ότι πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας, ή το προϊόν φαντασίας ή κάποιου μύθου. Πιο κάτω θα δείτε εμφανισιακά αξιολάτρευτα ζώα, αλλά και τρομακτικά.

 1. Νότιο λισσοδέλφινο 

Απαντάται στα δροσερά νερά του νότιου ημισφαιρίου. Είναι γρήγοροι κολυμβητές και δεν έχουν ορατά δόντια και ραχιαίο πτερύγιο.

 1. Χαιτοφόρος λύκος

Αυτός ο λύκος είναι το μεγαλύτερο της οικογένειας των κυνιδών (που ανήκουν ο σκύλος, ο λύκος, η αλεπού, το τσακάλι κ.ά.) της Νοτίου Αμερικής, που θυμίζει μια μεγάλη αλεπού με κόκκινη γούνα. Είναι ο ψηλότερος λύκος από τις άγριες κυνίδες.

 1. Φόσα

Η φόσα είναι ένα σαρκοφάγο θηλαστικό που μοιάζει με γάτα και ζει στη Μαδαγασκάρη. Το fossa είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο θηλαστικών της Μαδαγασκάρης και συγκρίνεται με ένα μικρό κούγκαρ.

 1. Μπαµπυρούσα

Το Μπαµπυρούσα, που σημαίνει “γουρούνι-ελάφι” της οικογένειας των χοίρων που συναντώνται στο Wallacea, έναν βιογεωγραφικό προσδιορισμό για μια ομάδα κυρίως νησιών της Ινδονησίας που χωρίζονται από βαθιά νερά από τους ασιατικούς και αυστραλιανούς υδρόβιους υφάλους, ή ειδικότερα στα νησιά της Ινδονησίας Σουλαουέζι, Togian, Sula και Μπούρου. Αν ένα μπαµπυρούσα δεν τρίψει τους χαυλιόδοντές του, αυτά θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν μέχρις ότου αυτά θα μπουν στο κρανίο του.

 1. Zebra Duiker

Πρόκειται για μια μικρή αντιλόπη στην Ακτή του Ελεφαντοστού και σε άλλα μέρη της Αφρικής. Το όνομα προέρχεται από τις ρίγες τους.

 1. Pink Fairy Armadillo

Αυτός ο ροζ αρμαντίλλο έχει μήκος 3,5-4,5 ίντσες, εκτός της ουράς. Έχει την ικανότητα να θάβεται ολόκληρος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν φοβηθεί. Πρόκειται για ένα νυχτόβιο ζώο και τρέφεται κυρίως με μυρμήγκια και προνύμφες μυρμηγκιών.

 1. Amazonian Royal Flycatcher

Το Amazonian Royal Flycatcher απαντάται σε δάση στα περισσότερα μέρη της λεκάνης του Αμαζονίου. Έχει μήκος περίπου 6,5 ίντσες.

 1. Γκέρενουκ

Το γκέρενουκ, γνωστό και ως γαζέλα του Waller, είναι ένα είδος αντιλόπης με μακρύ λαιμό που απαντάται στην Ανατολική Αφρική. ΤΟ όνομά του προέρχεται από τη γλώσσα Σομαλί και σημαίνει “καμηλοπάρδαλη με λαιμό”.

 1. Μάρα Παταγονίας

Είναι ένα σχετικά μεγάλο τρωκτικό που συναντά κανείς στην Αργεντινή.

 1. Φουντωτό ελάφι

Το φουντωτό ελάφι είναι ένα μικρό είδος ελαφιού που έχει μια μικρή τούφα μαύρες τρίχες στο μέτωπό του. Είναι συγγενής του muntjac (κινέζικο ζαρκάδι), που ζει στα βόρεια της κεντρικής Κίνας.

11. Νότιο Κόκκινο κινέζικο ζαρκάδι

Απαντάται στη νότια Ασία και εκτός από γρασίδι, φρούτα και σπόρους, τρέφεται με αυγά πουλιών καθώς και μικρότερα ζώα, ενώ μερικές φορές τρέφεται και με κουφάρια. Όταν δει κάποιον θηρευτή βγάζει κραυγές παρόμοιες με γάβγισμα. Μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ακόμη και εναντίον ορισμένων θηρευτών, όπως τα σκυλιά.

 1. Μαρκόρ

Το μαρκόρ είναι ένα μεγάλο είδος άγριας κατσίκας που ζει στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Το είδος έχει χαρακτηριστεί ως υπό εξαφάνιση, καθώς υπάρχουν λιγότερα από 2.500 ενήλικα ζώα. Πρόκειται για το εθνικό ζώο του Πακιστάν.

 1. Ντόλε

Είναι ένα κυνιδές που ζει στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Πρόκειται για πολύ κοινωνική ζώο και ζει σε μεγάλες αγέλες που χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες όταν κυνηγάνε. Παρόλο που φοβούνται τους ανθρώπους, τα ντολε είναι τόσο τολμηρά που επιτίθενται σε μεγάλα και επικίνδυνα ζώα, όπως αγριογούρουνα, βουβάλια του νερού, ακόμα και τίγρεις.

 1. Δελφίνι του Ιραουάντι

Είναι ένας είδος ωκεάνιου δελφινιού που ζει κοντά σε ακτές θαλασσών και εκβολές ποταμών σε μέρη του κόλπου της Βεγγάλης και τη Νοτιοανατολική Ασία. Γενετικά, είναι συγγενής με την όρκα.

 1. Σκύλος ρακούν

Το Tanuki, είναι κυνίδα της Ανατολικής Ασίας. Ονομάζεται έτσι γιατί μοιάζει με ρακούν, αν και δεν έχει καμία σχέση.

 1. Ιπτάμενος λεμούριος της Σούντα

Ο Sunda Colugo δεν είναι στην πραγματικότητα λεμούριος και δεν πετάει. Αντ’ αυτού, γλιστρά καθώς πηδάει από δέντρο σε δέντρο. Το Sunda Coluga απαντάται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: 3otiko.blogspot.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged