Φαβορί ο Πατούλης για την περιφέρεια Αττικής, ακολουθεί η Δούρου

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Δυναμική του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής καταγράφει έρευνα της Innovation Matrisis

Με κούρσα για δύο, αλλά µε ισχυρό φαβορί, µοιάζει στην παρούσα χρονική συγκυρία η εκλογική αναµέτρηση στην Περιφέρεια Αττικής, συνοψίζοντας τα συµπεράσµατα της έρευνας της Innovation Metrisis, που πραγµατοποιήθηκε για λογαριασµό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» από 28 µέχρι 30/01/19. Η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Πατούλη φαίνεται να καταγράφει αξιοσηµείωτη δυναµική, την ίδια ώρα που η νυν περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα ∆ούρου, φαίνεται να κερδίζει τη µάχη της δεύτερη θέσης και να έχει προβάδισµα για την είσοδο στον β’ γύρο, έναντι του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Ιδιαίτερα σηµαντικό για τον κ. Πατούλη είναι ότι εµφανίζεται να έχει διείσδυση και σε χώρους εκτός της Νέας ∆ηµοκρατίας, καθώς και σε συνοικίες µε πιο «λαϊκά» χαρακτηριστικά, τα οποία παραδοσιακά αποτελούν το αδύναµο σηµείο του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ενώ ως ισχυρό του σηµείο καταγράφεται η «υπερκινητικότητα» που εκπέµπει η παρουσία του. Η κ. ∆ούρου, παρά τον χαµηλό βαθµό ικανοποίησης από το έργο της, φαίνεται να ευνοείται από τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της, αλλά και από µια εικόνα «σοβαρότητας» που έχει οικοδοµήσει.

Αντιθέτως, αν και ο κ. Σγουρός διαθέτει µια συνολικά αξιόλογη προσωπική εικόνα, αυτή δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιείται πολιτικά λόγω της ισχνής δυναµικής του πολιτικού χώρου που στηρίζει την υποψηφιότητά του. Το καθαρό προβάδισµα του κ. Πατούλη στον α’ γύρο διευρύνεται ακόµα περισσότερο στον β’ γύρο έναντι και των δύο πιθανών αντιπάλων του

Ως προς την αξιολόγηση του έργου της σημερινής περιφερειάρχου, οι πολίτες εμφανίζονται συνολικά δυσαρεστημένοι.

Εντονότερη εμφανίζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπου η σκιά των καταστροφών στο Μάτι και τη Μάνδρα είναι πολύ έντονη.

Πιο δημοφιλής ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες εμφανίζεται ο κ. Πατούλης.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged