Το InSight προσεδαφίστηκε επιτυχώς στον Aρη – Οι πρώτες φωτογραφίες

Κοσμολογία
Μοιραστείτε το:
Η πρώτη εικόνα που έστειλε το InSight από τον Αρη (NASA via AP).

Eπειτα από ένα διαπλανητικό ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε στον Aρη, έχοντας διασχίσει με επιτυχία την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη, επιβεβαίωσε η Nasa από το κέντρο της στην Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.

Λίγο μετά την προσεδάφιση μάλιστα έστειλε την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα καθαρή, αλλά ήταν σαν έργο τέχνης για τους επιστήμονες. Επειτα έστειλε και άλλο υλικό.

«Προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι. Οι μηχανικοί και επιστήμονες της Nasa ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς.

Σκοπός του InSight είναι να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του Άρη. Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

Το InSight προσεδαφίστηκε επιτυχώς στον Aρη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters AFP

Μοιραστείτε το:
Tagged