ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Ήρθε η ώρα στην Πάτρα για να μιλήσουμε για την επιχειρηματικότητα σε υψηλή τεχνολογία;

Τριτοβάθμια
Μοιραστείτε το:

Υπέβαλε την αίτησή σου σήμερα!

Θέλεις να συμμετέχεις σε μία μοναδική εμπειρία με πλήρως επιδοτούμενα εργαστήρια (workshops) στην Πάτρα και σε άλλες 2 (ήταν 5 αλλά!) διαφορετικές χώρες; Αν είσαι άνω των 18 ετών, σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα και θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας, υπέβαλε την αίτησή σου σήμερα!

Τι είναι το i3;

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι ένας από τους έξι εταίρους που συμμετέχουν στο έργο i3 – «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομία στην επιχειρηματικότητα» με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη ενός μοντέλου επιχειρηματικής μάθησης και μεταφοράς γνώσης για την εκπαίδευση των φοιτητών και των επιχειρηματιών.

Το έργο i3 υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

5 τομείς, 5 εργαστήρια, 5 ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του έργου i3, ταξιδέψαμε στη Σόφια και στα Σκόπια και τώρα σε τρεις διαφορετικές χώρες και εκπαιδευόμαστε σε ζητήματα επιχειρηματικότητας πάνω στους πέντε τομείς του μοντέλου i3. Κάθε εταίρος «φιλοξενεί» έναν τομέα εξειδίκευσης και υποδέχεται 10 ενδιαφερόμενους σε ένα εργαστήριο με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τη Βουλγαρία όπου 10 Έλληνες εκπαιδεύτηκαν στην επιχειρηματικότητα σε lifestyle, και μετά τα Σκόπια (φωτογραφία) που άλλοι 10 έμαθαν για επιχειρηματικότητα στην πληροφορική συνεχίζουμε την προσπάθεια στην Πάτρα για να συνεχίσουμε στη συνέχεια στη Λάρνακα και τα Τίρανα

Ελλάδα

Πάτρα

Φεβρουάριος 2019

18 έως 22/02

Τεχνολογία: Περιλαμβάνει την έρευνα και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών σε νανοτεχνολογίες, ρομποτική, ηλεκτρικά οχήματα και όχι μόνο.
Κύπρος

Λάρνακα

Μάρτιος 2019

16 έως 20/03

Ενέργεια: Περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, κ.α.
Αλβανία

Τίρανα

Μάιος 2019

13 έως 17/05

Περιβάλλον: Περιλαμβάνει καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, τον οικολογικό τουρισμό, κ.α.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων (workshops) διαρθρώνεται σε δύο κατηγορίες: Βασική και Ειδική Εκπαίδευση. Αναλυτικά:

Βασικές ενότητες:

  • Επιχειρήσεις προς όφελος της κοινωνίας – ιστορία των επιχειρήσεων, διεθνείς και εγχώριες αγορές, βασικοί «παίχτες», ενώσεις, δίκτυα, πλατφόρμες χρηματοδότησης κ.λπ.
  • Τέχνη της επικοινωνίας – ιστορίες επιτυχίας, κίνητρα, επιχειρηματική ηθική και κουλτούρα, πώς να γίνεις πλούσιος, ιδέες σε ένα θέμα, κ.λπ.
  • Προϋπολογισμός, δαπάνες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, αποταμιεύσεις, τράπεζες, κέρδος, αξιολόγηση κινδύνων και οφελών, κ.λπ.

Ειδικές ενότητες:

  • Παρουσίαση της κατάστασης του τομέα και του ανταγωνισμού.
  • Πρόσβαση σε πόρους, τεχνολογίες, ειδική χρηματοδότηση, δεξιότητες ανθρώπινου δυναμικού.
  • Φόρουμ για τη δημιουργία επιχειρηματικών ιδεών, εύρεση συνεργατών, υποστήριξη.
  • Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Κριτήρια Επιλογής

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υποδέχεται αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους (φοιτητές, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, κ.α.) έως και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019.  Οι αιτήσεις αξιολογούνται με την κατάθεσή τους και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των επιλεγμένων ατόμων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για αυτό το λόγο κάνε αίτηση σήμερα!

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να διαθέτουν ενδιαφέρον σε έναν ή περισσότερους από τους 5 τομείς του i3 και να έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα.

Διαδικασία Επιλογής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζητήσουν με email στο syrma@teiwest.gr να τους αποσταλεί:

  • Υπόδειγμα Βιογραφικού σημειώματος
  • Υπόδειγμα Αίτησης συμμετοχής

Η επιλογή των μελών κάθε ομάδας θα γίνει με βάση τη συναφή εμπειρία, το ενδιαφέρον για το έργο και το κίνητρο συμμετοχής. Η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει σε κάθε χώρα από αυτές που συμμετέχουν στο ι3 θα αποτελείται από 10 άτομα. Συνολικά θα δημιουργηθούν 5 ομάδες και 50 άτομα θα βιώσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στο μοντέλο i3. Τα μέλη των ομάδων θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με email έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Το έργο i3 καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης, εκπαίδευσης και φιλοξενίας στις συμμετέχουσες χώρες. Η δράση συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο του έργου i3, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σαν εταίρος από τη χώρα μας. Ο βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί και να εντατικοποιηθεί η γνώση και η μεταφορά τεχνογνωσίας που είναι απαραίτητη στα νεαρά άτομα ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος θα δημιουργηθεί ενεργή ανάδραση ανάμεσα σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους με φορείς επιχειρηματικότητας αλλά και με ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης που έχουν ήδη επενδύσει σε δράσεις επιχειρηματικότητας όπως το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Συρμακέσης, Καθηγητής, syrma@teiwest.gr

Facebook info: Ελλάδα: https://www.facebook.com/events/353859375375574/

Μοιραστείτε το:
Tagged