Τέλος στον πόνο λόγω ρήξης τενόντων του ώμου με πρωτοποριακή θεραπεία

Υγεία
Μοιραστείτε το:

Τώρα, στο Metropolitan Hospital, η πρωτοποριακή θεραπεία µε «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» δίνει λύση στη µερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για µια μέθοδο ελάχιστης επεµβατικότητας µε µικρότερες τοµές, χαµηλότερο κόστος και λιγότερο χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης

«Γιατρέ µου, δεν µπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν µπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν µπορώ να σηκώσω το χέρι µου». Ο κ. Ιωάννης Τσώλος, ∆ιευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan Hospital, εξηγεί πως αυτές οι περιγραφές προέρχονται από ασθενείς µε µερική ρήξη τενόντων του ώµου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώµου, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί µια από τις κύριες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν την άθληση. 

Η λύση στη μερική ρήξη τενόντων

Η «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System», µια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεµβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, αποτελεί τον νεότερο τρόπο αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώµου.

Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάµερα μπαίνει µέσα στην άρθρωση, διαδερµικά, χωρίς χειρουργικό τραύµα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατοµική του θέση. 

Το Metropolitan είναι ένα από τα πρώτα και λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος, χάρη στην οποία η μερική ρήξη θεραπεύεται µε λιγότερες τοµές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και µειωµένο χρόνο αποκατάστασης.

Η συντηρητική θεραπεία

Το βασικό σύµπτωµα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωµα του ώµου». 

Για να γίνει διάγνωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έµπειρο γιατρό.

Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου, ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία µε φυσικοθεραπεία, φαρµακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή µε βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδοµάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα, ακολουθεί το επόµενο βήµα που είναι η ελάχιστα επεµβατική µέθοδος. 

Τα πλεονεκτήµατα 

Η νέα µέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση µε προηγούµενες, διότι πραγµατοποιείται χωρίς µετατροπή της µερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, η µερική ρήξη να γίνει ολική, µε αποτέλεσµα διαταραχή της ανατοµίας του τένοντα, µεγάλο χρόνο νοσηλείας, µεγάλο πρόγραµµα φυσικοθεραπείας (6-9 µήνες) και, φυσικά, ανάλογο κόστος. Η νέα θεραπεία µειώνει στο µισό το χρόνο αποκατάστασης, που από έξι µήνες γίνεται τρεις.

Επιπλέον, αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά µε το ποιες µερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι. 

Ο κ. Τσώλος συµπληρώνει: «Όλοι µπορούν να ωφεληθούν από τη νέα µέθοδο, καθώς αυτή δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου». 

Προϋποθέσεις επιτυχίας

Oι προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι η σωστή διάγνωση, η ταξινόµηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έµπειρος στη νέα τεχνική.

Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί µε το παραπάνω το Metropolitan µε µια οµάδα έτοιµη να προσφέρει σε ένα µεγάλο κοµµάτι του πληθυσμού έναν ασφαλή και µόνιµο τρόπο να παραµείνει δραστήριο για χρόνια, ακόµα και σε µεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Το Metropolitan Ηospital είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρµόζεται η νέα µέθοδος, που προσφέρει στον ασθενή ασφαλή και µόνιµο τρόπο να παραµείνει δραστήριος για πολλά χρόνια, ακόµα και σε µεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Η πρωτοποριακή µέθοδος µε «Healix Transtend Anchors» και «Percannula System» σημαίνει:

  • Ακριβής και ανατοµική αποκατάσταση του τένοντα
  • Ελάχιστη επεµβατικότητα
  • Ηµερήσια νοσηλεία
  • Λιγότερες τοµές
  • Μικρότερο κόστος
  • Μειωµένος χρόνος αποκατάστασης.
Μοιραστείτε το:
Tagged