Σπύρος Τζόκας: «An Fair» οι δηλώσεις και η στάση του Δημάρχου Χαϊδαρίου για έλλειψη φροντίδας της Δυτικής Αθήνας από την Περιφέρεια

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

«Σχόλιο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκα για τις κοινές  δηλώσεις του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Σελέκου και του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Πατούλη».

Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα από τον Τύπο για τις δηλώσεις που ακολούθησαν συνάντηση του Δημάρχου Χαϊδαρίου με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. κ.  Πατούλη.

Η έκπληξη δεν αφορά την επίσκεψη του κου Πατούλη. Αντίθετα, τον καλωσορίζουμε στις φιλόξενες γειτονιές της Δυτικής Αθήνας και ελπίζουμε το ενδιαφέρον που δήλωσε γι΄ αυτές να είναι ειλικρινές. Μόνο ένα σχόλιο, καθώς δεν μπορώ να συμμεριστώ λογικές πολιτικής παρθενογένεσης. Παρόλο που ο κύριος Πατούλης προσωπικά δεν είχε κάποια εμπλοκή στην πολιτική ζωή της Δυτικής Αθήνας, εκπροσωπεί και υποστηρίζεται από έναν πολιτικό φορέα. Όταν αναρωτάται λοιπόν «που είναι ο σεβασμός στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας», θα τον παρακαλούσα να είναι προσεκτικότερος και να μην απευθύνει το ερώτημα στην σημερινή Περιφερειακή Αρχή, αλλά πρωτίστως στον πολιτικό του φορέα που αντιμετώπιζε διαχρονικά τη  Δυτική Αθήνα ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας.

Στην πραγματικότητα, η έκπληξη που με ώθησε να εκδώσω αυτή την ανακοίνωση είναι η στάση του Δημάρχου Χαϊδαρίου. Είναι απορίας άξιο πώς μπορεί να αποκρύπτει τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για όλα τα ζητήματα που έθεσε. Είναι σεβαστές οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές, όμως είναι μεγάλο πρόβλημα για τον δημόσιο διάλογο και τη Δημοκρατία η απόκρυψη της αλήθειας.

Έτσι, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω σύντομα τους πολίτες για την πραγματικότητα, που βρίσκεται στον αντίποδα των δηλώσεων του Δημάρχου:

Στον τομέα της Αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση υλοποιεί ένα εμβληματικό έργο. Καταρχάς συγκρότησε ένα στρατηγικό σχέδιο που ορίζει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια χρηματοδότησε μελέτες και έργα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ήδη σήμερα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα. Συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι υλοποιείται ο μεγάλος αγωγός της Λ. Αθηνών που θεωρείται το σημαντικότερο έργο υποδομής της ευρύτερης περιοχής και που επί 15 έτη -που υπάρχει η μελέτη- καμία διοίκηση (είτε της κεντρικής κυβέρνησης είτε της αυτοδιοίκησης) δεν χρηματοδότησε και δεν εκτέλεσε. Επιπλέον έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη 3 αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν τους ορεινούς όγκους του Χαϊδαρίου (που ο Δήμαρχος λέει ότι δεν έχει γίνει τίποτα) με προϋπολογισμό 12 εκ. €. Τα έργα αυτά θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια και μετά από μακρά διαδικασία ελέγχου και διορθώσεων είναι έτοιμα για δημοπράτηση. Τέλος εκτελείται η μελέτη προϋπολογισμού 5 εκ. € που αφορά και έργα ορεινής υδρονομίας στο Ποικίλο όρος.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρει ως σημαντικό το ζήτημα της συντήρησης και αναβάθμισης των 22 παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Χαϊδάρι και της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Αποκρύπτοντας όμως και για τα δύο αυτά ζητήματα ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τον Δήμο με 900.000 € για τις παιδικές χαρές και με 700.000 € για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της πόλης. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα λόγω πολύ καθυστερημένης σύνταξης των μελετών από τον Δήμο.

Προσωπικά δηλώνω πάντα προσηλωμένος στη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και στον σεβασμό του ρόλου, των απόψεων αλλά και των προσώπων των αυτοδιοικητικών. Δεν υιοθέτησα ποτέ -και δεν πρόκειται να το κάνω- αντίστοιχες συμπεριφορές. Αλλά και ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα είμαι πάντα με το fair play. Όμως θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι αυτή η στάση δεν ακολουθείται από άλλους συναδέλφους.

Μοιραστείτε το:
Tagged