Σπύρος Τζόκας: Να ανακληθεί άμεσα η αντιεκπαιδευτική ΚΥΑ που καταργεί την χρηματοδότηση μετακίνησης των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεση της στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που καταργεί τη μετακίνηση  των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής  από την αρχή  ήταν υπέρμαχη  στην ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Περιστέρι. Προς τούτοις έδωσε σκληρούς αγώνες και έλαβε αρκετές πρωτοβουλίες για να πείσει όσους είχαν επιφυλάξεις. Στην προσπάθεια  της  να απορροφήσει τους κραδασμούς ανέλαβε και αρκετές δεσμεύσεις. Αυτά είναι γνωστά τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου, όσο και στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.  Γνωστά είναι, επίσης, και όσα έπραξε  στη συνέχεια χωρίς μεγάλα και ανούσια λόγια. Στην πράξη.   Παρά τους πιεστικούς χρόνους και τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν, καθώς το σχολείο ήταν νέο και κάθε χρόνο λειτουργούσαν νέες τάξεις, εξασφάλισε  στο ακέραιο τη μετακίνηση του συνόλου  των μαθητών του. Τέλος, όταν πληροφορήθηκε  την επίμαχη ΚΥΑ που καταργεί τη μετακίνηση  των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου προέβη άμεσα σε κινήσεις αποτροπής. Πρώτον με προσωπική μας παράσταση στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά  και με έγγραφο δηλώσαμε την αντίθεση μας με την ΚΥΑ και δεύτερον προκαλέσαμε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που δήλωνε την αντίθεση του με την ΚΥΑ. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, όσο χρόνο είμαστε εδώ,  στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανάκληση της επίμαχης, άδικης και αντιεκπαιδευτικής ΚΥΑ, που μαθηματικά  θα οδηγήσει σε μαρασμό τα καλλιτεχνικά σχολεία που έχουν να προσφέρουν τόσα πολλά και στη νεολαία και στην κοινωνία μας.»

Μοιραστείτε το:
Tagged