«Σκληρός» αντιπολιτευτικά (!!!) δημοτικός σύμβουλος διεκδικεί την Δημαρχία Περιστερίου με την στήριξη «δεινοσαύρων»

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Είναι τόσο σκληρός στις πολιτικές απόψεις του, ώστε τους τελευταίους 8 μήνες εμφανίσθηκε 5 περίπου φορές στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου, χωρίς μάλιστα να διατυπώσει και εκφέρει ούτε λέξη. Ο ίδιος επαίρεται ότι έχει κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση στην νυν διοίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Πιθανόν αυτό εκτίμησαν και οι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί δεινόσαυροι του ΚΙΝΑΛ, τοπικοί και υπερτοπικοί, και αποφάσισαν τη στήριξή του για την διεκδίκηση της Δημαρχίας στο Περιστέρι. Ο λόγος; Αρνήθηκαν όλοι οι αρχικά προταθέντες, ενώ οι κατέχοντες τα στασίδια της τοπικής οργάνωσης, επίσημα ή ανεπίσημα, απέκλεισαν τεχνηέντως κάθε νέο, άμωμο και χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα του, που εξέφρασε την επιθυμία να αναμιχθεί στα κοινά.

*Οι φωτό που παρουσιάζονται μέσα στο κείμενο, έχουν μερικώς την σημασία τους, για όποιον μπορεί να κάνει πολιτικές εκτιμήσεις και προέρχονται από το Facebook.

————————

Ας τα πάρουμε, όμως, με την σειρά.

Η ιστορία, έχει πολλά επεισόδια, αφορά την τοπική πολιτική σκηνή και αν μη τι άλλο καταδεικνύει πόσο «μπερδεμένα» είναι τα πράγματα, όχι μόνο στους αυτοδιοικητικούς της Πόλης, αλλά και σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η εισαγωγή του φαινομενικά «απολιτίκ» χαρακτήρα

Στην τοπική κοινωνία, μίας Πόλης, όπως αυτή Περιστερίου, παρά το μέγεθός της, όλοι, λίγο ή πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο φανατισμός και η αλληλοϋπόβλεψη των περασμένων δεκαετιών, έχει ουσιαστικά εξαφανισθεί και στην θέση τους έχει πλέον επικρατήσει ο αλληλοσεβασμός σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και η αδιαφορία στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Με απλά λόγια και σε ότι αφορά τα αυτοδιοικητικά της πόλης, τα κριτήρια της κοινωνίας έχουν πλέον εδώ και πολύ καιρό, πριν καν την μνημονιακή κρίση, μετατοπισθεί στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές, πόσο μάλιστα όταν αυτές εκπορεύονται από τα πολιτικά κόμματα. Αυτό το κοινωνικό-πολιτικό ρεύμα, το αξιοποίησε ο Ανδρέας Παχατουρίδης, με αποτέλεσμα το «απολιτίκ» προφίλ, πραγματικό ή όχι, που λανσάρισε με μεγάλη μάλιστα επιτυχία να του δώσει την κυριαρχία στα αυτοδιοικητικά του Περιστερίου, τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια.

Σ’ αυτό βέβαια συνετέλεσαν και οι λάθος πολιτικές στοχεύσεις, των αντιπολιτευτικών παρατάξεων που από την μία έμειναν στον ξύλινο λόγο της εποχής που κυριαρχούσαν, προβάλλοντας τον ιδεολογικό μανδύα τους, από την άλλη είδαν τα ποιο προβεβλημένα και ελπιδοφόρα πολιτικά στελέχη τους, στο όραμα και το δέλεαρ της «Καρέκλας» που τους πρόσφερε ο Παχατουρίδης να προσχωρούν στην παράταξή του, στο όνομα της συμβολής στην πρόοδο της Πόλης, αλλά και του διαχρονικού εμφυλίου και του σκληρού αλληλοσπαραγμού μεταξύ των στελεχών τους για το ποιο είναι ποιο «ικανό» να ηγηθεί. Στην πράξη, βέβαια, αυτά τα στελέχη, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να είναι το πρόσωπο αναφοράς για τα μεγάλα ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που φευ ακόμη πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν με αυτό τον τρόπο τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Το πρόσωπο που τάραξε τα νερά το 2014

Απ’ αυτούς τους πολιτικούς βυζαντινισμούς, ένα πρόσωπο, νέο στην τοπική πολιτική σκηνή το 2014, προσπάθησε να απεμπλακεί, ακολουθώντας ένα παράλληλο δρόμο απ’αυτόν που ακολούθησε το 1998 ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Για να τα καταφέρει να μπει σφήνα ανάμεσα στον κυρίαρχο Παχατουρίδη και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της εποχής, επέλεξε ως κεντρικό πυλώνα του πολιτικού λόγου του, τον κοινωνισμό και την προσφορά στους «ταλαιπωρημένους» και δυστυχούντες από την επίδραση των μνημονίων, κατοίκους της Πόλης.

Ξεκινώντας την προσπάθειά του, όταν οι υπόλοιπες δημοτικές ομάδες της πόλης, τόσο η συμπολίτευση, όσο και αυτές της αντιπολίτευσης, απλώς κοιμούνταν (πολιτικά και χρονικά) τον ύπνο του δικαίου, συγκρότησε ένα φαινομενικά κοινωνικό κίνημα προσφοράς, που βρήκε ευήκοα ώτα στους δημότες του Περιστερίου. Την προσπάθειά του, αυτή ενίσχυσαν νέοι κυρίως πολίτες και πετυχημένοι ο καθένας στον τομέα του μικροεπαγγελματίες, με το χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε μέχρι τότε είχαν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά ή πολιτικά πράγματα του Δήμου, κι αυτό ήταν που τους έκανε ελκυστικούς στην τοπική κοινωνία, η οποία είδε ξαφνικά την ευκαιρία να απεξαρτηθεί από τους «παραδοσιακούς» κομματάρχες και βιγλάτορες με εξάρτηση από τους λεγόμενους τοπάρχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Αρωγούς στην προσπάθειά του είχε τους τοπικούς εκκλησιαστικούς παράγοντες, με την συνεργασία των οποίων δημιούργησε τα πρώτα κοινωνικά φροντιστήρια, λύνοντας ένα σοβαρό πρόβλημα για οικογένειες με μεγάλα οικονομικά και εργασιακά προβλήματα, που επιτάθηκαν λόγω της κρίσης. Να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο τοπικός εκκλησιαστικός παράγων, που διέθετε μεγάλη επιρροή στο τοπικό εκλογικό σώμα, βρίσκονταν, σύμφωνα με πληροφορίες εκείνης της εποχής, σε πλήρη διάσταση με τον «άρχοντα» της Πόλης και κυρίαρχο των πολιτικών πραγμάτων της Ανδρέα Παχατουρίδη. Όπως εκτιμούσαν έμπειροι αυτοδιοικητικοί  παράγοντες, η στήριξή του προς τον νεοφερμένο ήταν στην πράξη ένα μάθημα «πειθαρχίας και πειθαναγκασμού», προς κάθε ενδιαφερόμενο, στα κελεύσματα των επί γης θεϊκών αντιπροσώπων, που ναι μεν υποτίθεται δεν κάνουν πολιτική, αλλά ως συνήθως συμβαίνει φροντίζουν με βυζαντινή τοπολογία τα μέλλοντα, ώστε να βρίσκονται πάντα με την πλευρά του νικητή, με ότι κι αν αυτό σημαίνει.

Ήταν δε τόσο μετεωρική η πολιτική ανέλιξη του «νεοφερμένου» πολιτικοί στην τοπική κοινωνία, που σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπικές και όχι μόνο μετρήσεις της κοινής γνώμης, εκτιμάτο ότι θα επιτύγχανε θριαμβευτική είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με πολλές πιθανότητες να καταλάβει την θέση της λεγόμενης μείζονος (αξιωματικής) αντιπολίτευσης.

Ο αμοραλισμός και η εξουσιομανία ως αίτιο καταποντισμού…

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, είναι ίσως ο ποιο έμπειρος αυτοδιοικητικός πολιτικός στην Ελλάδα. Ποτέ δεν άφησε τίποτα στην τύχη του και όπως έχουν αποκαλύψει στενοί και διαχρονικοί συνεργάτες του, την επόμενη ημέρα κάθε εκλογής σκέφτεται, προγραμματίζει και σχεδιάζει πολιτικά την πολιτική συμπεριφορά του ίδιου και της δημοτικής παράταξής του για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η στρατηγική αυτή είναι που του έχει επιτρέψει να κυριαρχεί για 20 σχεδόν χρόνια στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, αφού πιάνει πάντα τους πραγματικούς ή εν δυνάμει αντιπάλους του, στον ύπνο.

Βλέποντας την μετεωρική άνοδο της πολιτικής επιρροής του νεοφερμένου στα αυτοδιοικητικά της Πόλης, διέβλεψε την μελλοντική απειλή για τον ίδιο και την παράταξή του και έκανε το απλό που πάντα είχε επιτυχία στους διακριτούς μελλοντικούς αντιπάλους του. Εξέπεμψε προς τον ανερχόμενο πολιτικά νεοφερμένο στην τοπική πολιτική σκηνή, πρόσκληση για εκλογική συνεργασία με το περίφημο: «Γιώργο έχουμε κοινούς στόχους – Έλα να φτιάξουμε μαζί το μέλλον της Πόλης».

Το τι ακολούθησε είναι πλέον ιστορία. Ο Γιώργος, γιατί αυτό ως γνωστό είναι το όνομα του νεοφερμένου, όχι μόνο αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ανδρέα Παχατουρίδη για εκλογική συνεργασία, αλλά ανεξήγητα προχώρησε σε ολοκληρωτική προσχώρηση στην δημοτική ομάδα, του τότε και ακόμη και σήμερα Δημάρχου Περιστερίου. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι «φρόντισε», προνομιακά μάλιστα, μόνο τον εαυτό του, ενώ για τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής του και μάλιστα των ποιο στενών συνεργατών του, το μόνο που εξασφάλισε ήταν η συμμετοχή ενός και μόνο ως υποψήφιου διαμερισματικού συμβούλου.

Δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν συμφωνήθηκαν πολιτικά ανταλλάγματα γι’ αυτή την συνεργασία, σύμφωνα, όμως, με όσα ο ίδιος ο κος Γιώργος εξέφρασε κατ’ επανάληψη στον προθάλαμο του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ξυλοτεχνία, διαφάνηκε ότι το αντάλλαγμα ήταν η θέση Αντιδημάρχου, κάτι που όμως ουδέποτε του δόθηκε, ούτε τη πρώτη, ούτε την δεύτερη ενδιάμεση αυτοδιοικητική περίοδο. Το μόνο που «κατάφερε» ήταν να ορισθεί από τον Δήμαρχο «εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος» για την λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων του δήμου και την επικοινωνία με την Τοπική Εκκλησία.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο δήμος Περιστερίου, ίδρυσε  τα «Κέντρα Μελέτης Παιδιού», με υπεύθυνους τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Καλιάφα και Τσερούλα, γεγονός που εκ των υστέρων έγινε αντιληπτό, όπως ο ίδιος ο κος Γιώργος εκμυστηρεύτηκε δημόσια, ως προσπάθεια του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη να του «αφαιρέσει» την αρμοδιότητα για τα «Κοινωνικά Φροντιστήρια».

Στις αρχές της άνοιξης του 2018, ο κος Γιώργος, με αφορμή  θέματα των «Κοινωνικών Φροντιστηρίων», έκανε ηρωική έξοδο από την παράταξη του Δημάρχου της Πόλης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ανεξάρτητος.

Η «σκληρή» αντιπολίτευση του κου Γιώργου στα πεπραγμένα της Δημαρχίας Παχατουρίδη

Για όσους παρακολούθησαν ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου, από το 2014 και μετά, ήταν «πολύ εμφανής η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή» που ακολούθησε ο κος Γιώργος, τόσο σαν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παχατουρίδη, όσο και ως ανεξάρτητος, από την άνοιξη του 2018 και μετά. Για τη ακρίβεια, όμως των πραγμάτων θα πρέπει να εξετασθεί αυτή η σκληρή «στάση» του σε δύο περιόδους, πριν και μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Την πρώτη περίοδο, κατά την οποία λειτουργούσε ως δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Παχατουρίδη, η αντιπολιτευτική στάση του, όσες φορές και για όσο χρόνο βρέθηκε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συνοψίζεται στο περίφημο «εκφώνημα» του Προέδρου του Σώματος: «Ο κος Γιώργος Β….. ψηφίζει ναι», εκφώνημα που πάντα συνοδεύεται από το καταφατικό κούνημα  της κεφαλής αυτού του οποίου το όνομα ακούγεται από τα χείλη του Προέδρου.

Στην δεύτερη περίοδο, που ξεκίνησε από την ανεξαρτητοποίησή του μέχρι σήμερα η «σκληρή» αντιπολιτευτική πρακτική του κου Γιώργου, απέναντι στην Διοίκηση Παχατουρίδη, στρατηγικά στηρίχθηκε στην αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πιθανόν, είναι κι αυτό μία εξήγηση, για να μην νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που λαμβάνονταν. Είναι ζήτημα, αν στους 12 περίπου μήνες που ακολούθησαν την ανεξαρτητοποίησή του, ο κος Γιώργος Β….., παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου, περισσότερες από πέντε ή έξη φορές, με την σημείωση ότι η χρονική παρουσία του σ’ αυτές διαρκούσε για όσο χρειάζονταν για να υπογράψει στο σχετικό παρουσιολόγιο, ενώ ουδέποτε έθεσε κάποιο θέμα  προς την διοίκηση του Δήμου ή εξέφρασε αντιρρήσεις, έστω επικοδομητικές στα θέματα που η τελευταία έφερνε προς συζήτηση και έγκριση. 

Για να προλάβουμε και όσους καλόβολα ή κακόβουλα ή κακόπιστα διαφωνεί με τα όσα αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, αρκεί μία απλή ανάγνωση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, για να φανεί και πιστοποιηθεί το μέγεθος της αλήθειας.

Η νέα προσπάθεια του κου Γιώργου Β…. για την Δημαρχία της πόλης ή και…

Ο αναφερόμενος στο παρόν κος Γιώργος Β….., είναι μαζί με τον νυν Δήμαρχο κος Παχατουρίδη, ίσως οι μόνοι τοπικοί πολιτικοί που έχουν κατανοήσει ότι ο επίσημος προεκλογικός χρόνος, είναι πολύ λίγος για να βρει κάποιος τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα τα πατήματά του σ’ αυτήν, ώστε να αυξήσει την διεισδυτικότητα και την επιρροή του στα μέλη της και δει στους ψηφοφόρους.

Γι’ αυτό η νέα προσπάθειά του ξεκίνησε πολύ νωρίς. Έχοντας με την πολιτική συμπεριφορά του «χάσει», όλους τους προηγούμενος πιστούς πολιτικούς ακολούθους του, αυτούς που είχε προσελκύσει στην πρώτη προσπάθειά του το 2014, ξεκίνησε αντίστροφα. Στρατηγικά, αναζήτησε «συμμάχους» από την κεντρική πολιτική σκηνή και πολιτικά από το «απολιτίκ» του 2014 επιχείρησε να εισβάλει στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Σε πρώτο στάδιο «απέκτησε» τηλεοπτική εκπομπή, σε μικρό περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό που θεματικά επικεντρώθηκε στα δημοτικά πράγματα κυρίως της Αττικής. Καλώντας μάλιστα, στην συγκεκριμένη εκπομπή, «αποτυχημένους» εκλογικά το 2015 πρώην βουλευτές, αντίστοιχης κατηγορίας εν δυνάμει υποψήφιους για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, αλλά και νυν αυτοδιοικητικούς αιρετούς και παράγοντες ενταγμένους πολιτικά στην κεντροαριστερά, έχτισε σταδιακά σχέσεις, γνωριμίες και υποτίθεται επιρροή με «δεινόσαυρους» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, από τον συγκεκριμένο χώρο.

Σε δεύτερο στάδιο επιχείρησε να υφαρπάσει, την «αρχηγία» και την στήριξή του, ως υποψηφίου Δημάρχου Περιστερίου, από την δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου» που πρόσκειται στο Κυβερνών Κόμμα, παράταξη που από την άνοιξη του 2018 βρίσκονταν σε αναζήτηση νέων άφθαρτων και ελκυστικών κοινωνικά και πολιτικά στελεχών.

Κι αυτή, όμως, η προσπάθειά του κατέληξε σε αποτυχία, αφού οι «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου», αποχώρησαν από τις σχετικές συζητήσεις, επιλέγοντας  την συγκρότηση μίας νέας παράταξης (Ανοικτοί Ορίζοντες) με νέα και άφθαρτα στην τοπική κοινωνία πολιτικά πρόσωπα, προερχόμενα από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο τους.

Στο τρίτο στάδιο, πιθανόν γιατί, όπως εκτιμούν τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες ο ίδιος δεν έχει την δυνατότητα να συγκροτήσει το θηριώδες σε αριθμό υποψηφίων (σχεδόν 120-130 άτομα με το 50% γυναίκες) ψηφοδέλτιο, επιχείρησε στρατηγικά το αντίστροφο. Αντί να ξεκινήσει πάλι από την βάση, εξόρμησε από την υποτιθέμενη κορυφή, τους τοπάρχες του ΚΙΝΑΛ και του βαθέως ΠΑΣΟΚ.

Αρωγός στην προσπάθειά του αυτή, η αδυναμία των τοπικών αυτοδιοικητικών «δεινοσαύρων» να ορίσουν και συγκροτήσουν δημοτική παράταξη, καθώς και τον επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο για τις εκλογές του Μαΐου. 5+ ήταν τα βασικάα προβλήματα ή αν θέλετε τα εμπόδια στην προσπάθεια αυτή.

Κατά πρώτον, οι ατέρμονες συζητήσεις του ανθρώπου που επιλέχθηκε αρχικά για την συγκρότηση της παράταξης, κάτι που προκάλεσε ανάλωση  του πολύτιμου πολιτικά χρόνου προκειμένου να επιτευχθούν οι συγκλίσεις μεταξύ του άτυπου ηγετικού τοπικού πολιτικού σχηματισμού. Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η χρονική καθυστέρηση, με αιτιολογία την αναζήτηση κατάλληλου υποψηφίου, είχε τεχνητά και υστερόβουλα αίτια του «εντεταλμένου»  της προσπάθειας, στην προσπάθειά του να έχει ο ίδιος εναλλακτική λύση για τους δικούς του πολιτικούς στόχους.

Κατά δεύτερον, η αποτυχία συγκρότησης δημοτικής παράταξης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ήταν νομοτελειακή λόγο της άρνησης σημαντικών πολιτικών τοπικών στελεχών της να δεχθούν να τεθούν επικεφαλής, προβάλλοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ως βασικό λόγο την έλλειψη των απαιτούμενων πόρων για την επικοινωνιακή προβολή που απαιτείται.

Κατά τρίτον, και ίσως ποιο σοβαρότερο λόγο, η αδυναμία συγκρότησης της δημοτικής παράταξης, εστιάζεται στην άρνηση των «τοπικών πολιτικών δεινοσαύρων» να δεχθούν την ένταξη σ’ αυτή και την ανάδειξη ως ηγετικών προσώπων, νέων επιτυχημένων επαγγελματικά και ικανών πολιτικά προσώπων, παρά τις σχετικές προτάσεις που κατατέθηκαν. Πιθανόν, όπως εκτιμάται, γιατί η έλευσή τους θα έθετε στο περιθώριο, όλους αυτούς που συμμετείχαν στις συζητήσεις συγκρότησής της, γεγονός που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν.

Κατά τέταρτον, αίτιο μη συγκρότησης της δημοτικής ομάδας, φαίνεται ότι υπήρξε η διαπάλη μεταξύ των τοπικών πολιτικών «προυχόντων», για το ποιος έχει το ποιο πάνω χέρι στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, «αξίωμα» που πουλάει στους «κήνσορες» του κεντρικού κόμματος, εμφανείς ή του παρασκηνίου.

Κατά πέμπτον και όχι τελευταίο, η εκπεφρασμένη, την τελευταία στιγμή, θέληση των απερχόμενων  τοπικών πολιτικών δεινοσαύρων, να τοποθετήσουν ως διεκδικητές θέσης δημοτικού συμβούλου στο υπό συγκρότηση ψηφοδέλτιο, τους παντελώς άγνωστους γόνους τους, προκειμένου να διατηρήσουν την συνέχεια στα κομματικά συστήματα του μητρικού κόμματος και όχι μόνο. Αυτό ίσως αιτιολογεί και την «λυσσαλέα» άρνηση όλων των εμπλεκόμενων στις συζητήσεις να δεχθούν νέα και ικανά πολιτικά πρόσωπα αλλά χωρίς εξαρτήσεις και επιρροές στην υπό συγκρότηση δημοτική ομάδα.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης, που αν μη τι άλλο φανερώνει και πιστοποιεί την «ποιότητα» των συζητήσεων που έγιναν για την συγκρότηση της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, είναι ότι σ’ αυτές ή τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος τους συμμετείχαν πρόσωπα που έχουν προσχωρήσει στη δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Η διάσπαση και η «επέμβαση» των κατά φαντασία «κορυφαίων» του κόμματος  υπέρ του κ. Γιώργου Β….

Η γνώση των συζητήσεων μέσα στην τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ, και το γεγονός ότι είχε κατατεθεί ως τελική λύση το όνομα του κ. Γιώργου Β….., για τον ορισμό του, ως υποψηφίου  επικεφαλής της υπό συγκρότηση δημοτικής παράταξης και υποψήφιου δημάρχου με αυτή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική διάσπαση των πάλι ποτέ στελεχών της τοπικής οργάνωσης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, σε δύο ισχυρές ομάδες με τους δικούς της στόχους η κάθε μία.

Η πρώτη, ουσιαστικά απεξαρτημένη από τους «βαρώνους» του κόμματος, επέλεξαν ως υποψήφιο δήμαρχο της δημοτικής ομάδας που θα συγκροτήσουν, γνωστό στέλεχος της κεντροαριστεεράς στην Πόλη και νυν δημοτικό σύμβουλο.

Η δεύτερη ομάδα, πιστή στα κελεύσματα της κεντρικής κομματικής νομεκλατούρας, δεν επέλεξε κανένα στέλεχος της ως υποψήφιο δήμαρχο, αλλά όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό στην τοπική πολιτική σκηνή, αποφάσισε να στηρίξει, τον κο Γιώργο Β… στην πρόθεσή του και στην προσπάθεια που καταβάλει να συγκροτήσει δική του δημοτική ομάδα. Δεν έχουν γίνει γνωστές τυχόν δεσμεύσεις εκατέρωθεν σ’ αυτόν τον «περίεργο» αν μη τι άλλο, πολιτικό γάμο, αν και οι τοπικοί «προύχοντες» του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού πολιτικού χώρου, παρουσιάζονται προβληματισμένοι, εκ των υστέρων γι’ αυτόν θεωρώντας τον ότι είναι μέγα σφάλμα και πολιτικά παράδοξος.

Ο πρόσκαιρος «θρύλος», αναφέρει ότι για να καμφθεί η αρνητική στάση ορισμένων τοπικών στελεχών με σημαντική επιρροή στο χώρο της τοπικής κεντροαριστεράς, απαιτήθηκε ιδιαίτερη πολιτική πίεση από τους κεντρικούς δεινοσαύρους του κόμματος. Αυτό, όμως, αποτελεί θρύλο και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ και του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, φέρονται να έχουν δυσαρεστηθεί τα μάλα από τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν της απόφασης στήριξης του κου Γιώργου Β….., ως υποψηφίου δημάρχου, θεωρούν ότι τελικά παγιδεύτηκαν προκειμένου να έχουν μία και μόνο επιλογή, από συγκεκριμένους υποψηφίους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που εργάσθηκαν με την προοπτική ενίσχυσης του δικού τους προσωπικού μαγαζιού και προς το παρόν προσανατολίζονται να «αδρανοποιηθούν» έργω και πράξη, από κάθε πολιτική κίνηση που θα ενισχύσει τη θέση του επιλεγέντος.

Τελευταία πράξη του δράματος, η προσπάθεια προσέλκυσης ως υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο υπό συγκρότηση ψηφοδέλτιο, των νέων σε ηλικία και πολλά υποσχόμενων πολιτικά προσώπων που είχαν σε πρώτη φάση αποκλειστεί-απορριφθεί ως υποψήφιοι για την θέση του υποψηφίου δημάρχου και την στελέχωση του ψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος τοπικός αυτοδιοικητικός πολιτικός χώρος, βρίσκεται σε κατάσταση «κοχλασμού» και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Είναι φανερό, όμως, ότι λείπουν απ’ αυτό τα ικανά στελέχη που θα δώσουν και την ζητούμενη ποιοτική διαφορά, έναντι των άλλων κεντροαριστερών κινήσεων.

Για τα υπόλοιπα, όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα που καθόρησαν και την τελική απόφαση των «προυχόντων» του χώρου, του κου Γιώργου Β….., ως το πρόσωπο που θα  στηριχθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ιστορία έχει καταγράψει σχεδόν τα πάντα, ενώ υπάρχουν και οι «θρύλοι» του παρασκηνίου.

Αυτά, όμως είναι ένα αφήγημα που θα παρουσιασθεί αμέσως μετά τις εκλογές, έτσι για να υπάρχει η καταγραφή και η γνώση.

Το ηθικό πολιτικό δίδαγμα, για όλα  αυτά που αναφέρθηκαν ποιο πάνω, το εκφράζουν απόλυτα, ίσως από την ανάστροφη, τα όσα είπε η κα Χριστοφιλοπούλου, σημαντικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, σε πρόσφατη συνέντευξή της, απαντώντας στην ερώτηση για το πώς κρίνει και αξιολογεί «την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση “προοδευτικής συμμαχίας” και τη πρωτοβουλία «Γέφυρα»:

«Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη «συμμαχία» ειλικρινά δεν ξέρω. Οι «γέφυρες» που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια του μεγάλου πανικού στον οποίο βρίσκονται σε σχέση με τη δυναμική που αναπτύσσει το Κίνημα Αλλαγής, ο πραγματικά προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση. Το σίγουρο είναι ό,τι για κάθε έναν αμοραλιστή “καρεκλάκια” που μαζεύουν, 1.000 πολίτες έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής, και στις εκλογές που έρχονται θα γευτούν τη συντριπτική ήττα μόνοι τους».

Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα στον αναγνώστη. Εξάλλου, όλα έχουν την τιμή τους, ακόμη και η πολιτική επιβίωση…

Αυτό βέβαια που συνεχίζει να εκπλήσσει είναι ο πολιτικός νους των τοπικών και υπερτοπικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα κριτήρια επιλογής προσώπων…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Sporgilos.com

Μοιραστείτε το:
Tagged