Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Όλοι Κυριακή 17 Μάρτη στο «Αττικόν» νοσοκομείο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου ενώνει την φωνή της με τους μαζικούς φορείς, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες κατοίκων της Δυτ. Αθήνας για τη υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δομών στους δήμους της περιοχής αυτής. Η κυβέρνηση μιλάει για “αλλαγής πορείας” στο σύστημα υγείας και εφαρμόζει αιματοβαμμένες περαιτέρω περικοπές δαπανών, μειώνοντας κατά 4 δις την φαρμακευτική δαπάνη, κόβοντας κι άλλα 65 εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία και 414 από τον ΕΟΠΥΥ.  Ταυτόχρονα παραμένουν προεκλογικές υποσχέσεις οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί στην υγεία των ετών ’14-΄15.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Περιστερίου να διαδηλώσουμε την Κυριακή 17 ΜΑΡΤΗ, 10:30 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».  Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών από τα διαρκή μνημόνια, για διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ιδιωτικά συμφέροντα από την υγεία.  Όλοι μαζί να αντισταθούμε στην πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν: είναι πολιτικές κοινωνικής καταστροφής, αφανισμού και μείωσης του πληθυσμού.

Απαιτούμε:

  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού το «ΑΤΤΙΚΌΝ» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.
  • Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί σε κλείσιμο το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια κέντρα υγείας σε όλους τους δήμους στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο, προσανατολισμένα στην πρόληψη, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια και φαρμακεία.  
  • Μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που να διασυνδέονται με την οικογένεια, σχολεία, σχολές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, χώρους δουλειάς, τόπους άθλησης, γηροκομεία.
  • Μόνιμη θέση γιατρού στα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής, «συμμετοχής» για εξετάσεις κάθε είδους, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κρατική ευθύνη, χωρίς προϋποθέσεις, για όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους. 

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged