Π.Πολάκης για θανάτους από γρίπη: «οι μέχρι σήμερα 39 θάνατοι είναι λίγοι – δεν θα πεθάνουμε κιόλας από τύψεις»

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

«Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»

Με τον αριθμό των νεκρών από την εποχική γρίπη να αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας μέχρι στιγμής τους 39 θανάτους και με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για ισχυρό κύμα γρίπης άλλα και για ελλιπή παροχή εμβολίων στους ασθενείς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δηλώνει: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για καταστροφολογία και fake news κατηγορώντας τους πως «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή για να μην τρελαθούμε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης προκαλώντας έντονα ερωτήματα και ανησυχία δεδομένου ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπήρξαν 21 νεκροί ενώ οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν εκκλήσεις για εμβολιασμούς αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα του φαινομένου. 

Προσπαθώντας να υποστηρίξει την άποψη του, ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309 νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί».

 Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμη ότι η φετινή χρονιά είναι η πιο αυξημένη προφυλακτική εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει απόθεμα εμβολίων από τον ΕΟΦ και συνιστώντας έτσι ψυχραιμία, καθώς, αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση οφείλεται σε μια περίοδο επιδημίας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για όσους κάνουν λόγο για «μαύρη τρύπα» στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης στο συνηθισμένο ύφος απάντησε: «Μαύρη τρύπα έχει το κεφάλι τους» μιλώντας πάλι για καταστροφολογία και διαστρέβλωση καθώς, όπως τόνισε, κάποιοι δημοσιογράφοι «έχουν αναλάβει εργολαβία, που αγγίζει τα όρια της παράκρουσης».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2018 ο αριθμός των πολυδύναμων ΜΕΘ βρίσκονταν 552 και μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί άλλα 8, δηλαδή 560. Είμαστε στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ ποτέ στα λειτουργικά κρεβάτια πολυδύναμων ΜΕΘ στη χώρα», επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Πολάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κενή οργανική θέση γιατρού καθώς τις προκηρύξαμε όλες».

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged