Πρωτοποριακή λαπαροσκοπική επέμβαση στο Metropolitan Hospital

Υγεία
Μοιραστείτε το:

Μια πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Metropolitan Hospital από τον Διευθυντή χειρουργό διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαμαντή Θωμά M.D. Ph.D. F.A.C.S.  και την χειρουργική του ομάδα.

ο Δρ. Δ. Θωμάς

Η επέμβαση έχει να κάνει με μια κοιλιοκήλη σε άνδρα ασθενή 35 ετών. Πρωτοποριακό είναι, αναφέρει ο Δρ. Διαμαντής Θωμάς το γεγονός ότι όλη η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά -εξωπεριτοναϊκά (λαπαροσκοπική e-TEP) χωρίς τομές ανατομικών δομών και τοποθέτηση μεγαλύτερου σε μέγεθος πλέγματος από όλες τις άλλες επεμβάσεις. Η τοποθέτηση γίνεται σε ανατομική θέση κάτω από τον ορθό κοιλιακό και πάνω από τη θήκη του, δηλαδή έξω από την κοιλία χωρίς να έρχεται σε επαφή με τα σπλάχνα επομένως χωρίς συμφύσεις. Είναι ένα χειρουργείο εντελώς αναίμακτο και ανώδυνο και όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα έχουμε μόνο τρεις τομές του 1cm στις οποίες γίνεται πλαστική συρραφή με άριστα αποτελέσματα.

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Δ. Θωμάς ο ασθενής κινητοποιήθηκε άμεσα και χωρίς παυσίπονα (μόνο παρακεταμόλη) και όπως ανέφερε ο ίδιος μια ώρα μετά το χειρουργείο «είναι σαν να μην έχω χειρουργηθεί».

Μάλιστα εξήλθε του νοσοκομείου την επόμενη ημέρα με μια αντιβίωση και παρακεταμόλη. 

Τα οφέλη αυτής της τεχνικής είναι η τοποθέτηση του πλέγματος στην σωστή ανατομική θέση, έτσι ώστε να έχουμε:

  • Πολύ χαμηλά ποσοστά υποτροπών.
  • Μηδαμινές λοιμώξεις και διαπύηση του τραύματος και του πλέγματος.
  • Απουσία δημιουργίας υγρώματος.
  • Απουσία πόνου μετεγχειρητικά.
  • Παραμονή στο νοσοκομείο 24 ώρες.
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.
  • Εφαρμογή αυτής της τεχνικής μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις ομφαλοκήλης, ΜΤΧ κοιλιοκήλης, σε κήλη και διάσταση λευκής γραμμής και στις βουβωνοκήλες.

Το χειρουργείο αυτό πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ο Δρ. Διαμαντής Θωμάς δήλωσε χαρούμενος που πλέον μπορούν οι Έλληνες να λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το:
Tagged