Προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των ΕΠΑ.Λ.

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Η Ομοσπονδία μας έχει διαπιστώσει ότι ο γενικός πληθυσμός, οι γονείς αλλά και οι μαθητές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για την ύπαρξη του δεύτερου πυλώνα της λυκειακής εκπαίδευσης, αλλά και τις δυνατότητες που η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση δύναται να τους παρέχει.

Μία καλή προσπάθεια ενημέρωσης είναι η εκδήλωση «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» στο Σύνταγμα, από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου την οποία προτρέπουμε να τη στηρίξουν όλοι οι συνάδελφοι της Τ.Ε.Ε..

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γενικά η Πολιτεία, ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη και αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, απαιτείται άμεσα να προχωρήσει στην σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης με την προβολή της από  όλους τους διαύλους επικοινωνίας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα ενημέρωσης, με αιχμή τη κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, την επαναφορά του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στα Γυμνάσια, την χρηματοδότηση των εργαστηρίων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κ.α..

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι η προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να ενταθεί τη περίοδο εγγραφών των αποφοίτων Γυμνασίων, της Α΄ Γενικών Λυκείων και των αποφοίτων Γενικών Λυκείων στα ΕΠΑ.Λ. και φυσικά να ορισθεί έγκαιρα η περίοδος καθώς και η χρονική της διάρκεια.

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Μοιραστείτε το:
Tagged