Πάτρα: 3ο Workshop i3 project για Υψηλή Τεχνολογία και Ανάπτυξη – Συμμετείχαν μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα

Τριτοβάθμια
Μοιραστείτε το:

Μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικότητας μίλησαν στην Πάτρα για Υψηλή Τεχνολογία και Ανάπτυξη

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και η MeXOXO ένωσαν τις προσπάθειές τους για να μιλήσουν για Επιχειρηματικότητα και Υψηλή Τεχνολογία στο 3ο Workshop που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Balkan-Mediterranean i3, που διεξήχθη στις 19-21 Φεβρουαρίου στο Porto Rio Hotel στην Πάτρα. Το πρόγραμμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια από τους συμμετέχοντες.

Οι 5 συνεργαζόμενες χώρες, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα, συζήτησαν για την εκπαίδευση, τις προφορικές δεξιότητες και τη δια βίου μάθηση με άξονα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Στο τριήμερο της Πάτρας, καλύφθηκε η θεματική της Τεχνολογίας, Ρομποτικής, Βιοτεχνολογίας, Νανοτεχνολογίας με ένα μεγάλο διαδραστικό workshop εκπαιδεύοντας και ενισχύοντας με επιχειρηματική νοοτροπία περισσότερα από 50 άτομα. Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να προωθήσει την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της Βαλκανικής-Μεσογειακής περιοχής, μέσω της ανάπτυξης και της προώθησης της επιχειρηματικότητας και του μοντέλου μεταφοράς τεχνογνωσίας (Ideas, Inventions, Innovation – i3).

Ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν τέσσερις ομάδες στις εξής κατηγορίες:

  • Καλύτερη πρόταση αξίας
  • Καλύτερη παρουσίαση
  • Καλύτερη καινοτόμος ιδέα
  • Καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο

Η CEO της MeXOXO, Ελπίδα Κόκκοτα, μαζί με μία σειρά από αξιόλογους ομιλητές, όπως την Δρ Νατάσα Χρήστου (Κύπρος), τον Martin Čech (Τσεχία), το Γιώργο Μελισσαρόπουλο , το Γιάννη Κανελλόπουλο (Orange Grove) και το Νάσο Κοσκινά (POS4WORK) μίλησαν για την επιχειρηματικότητα, το design thinking, την καινοτομία, το επενδυτικό πλαίσιο, τη μεταφορά της ιδέας στην πράξη, μέσα από πραγματικά παραδείγματα και case studies.

Παράλληλα, υπήρξε σύνδεση εξ’ αποστάσεως με διάφορους ομιλητές ανά τον κόσμο: Mona DeFrawi, Patty Katsaros (ΗΠΑ), Anan Copty (Ισραήλ), Jose Ignacio Barraza (Μεξικό), Διαλεκτή Βουτυράκου, Ανδρέας Σουλουτζιδάκης, Θεόδωρος Δούρος, Δημήτρης Μουστάκας και Χάρης Γερεμτζές (Ελλάδα).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben Abba και  ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα  Jan Bondy.

Το i3 project ήρθε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος το οποίο και είχε αναλάβει τη συνδιοργάνωσή του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας και στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Μοιραστείτε το:
Tagged