Πάνος Καμμένος: Δήλωνε ψευδώς μη ηλεκτροδοτούμενα τα γραφεία των ΑΝΕΛ για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ!!!

Φορολογικά
Μοιραστείτε το:
Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Καμμένο για τον… ΕΝΦΙΑ του κτηρίου των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Ελληνάρας αδιάφθορος και απηνής διώκτης φοροφυγάδων δήλωνε το μέγαρο των ΑΝΕΛ ως μη ηλεκτροδοτούμενο για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Καμμένο για τον… ΕΝΦΙΑ του κτηρίου των ΑΝ.ΕΛ.
Ο «ψυχρός πόλεμος» του κ. Πάνου Καμμένου με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι πέρα για πέρα αληθινός και η ύπαρξη του εξηγεί πολλές από τις συμπεριφορές και τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

«Μη ηλεκτροδοτούμενο» δηλωνόταν ψευδώς, επί σειρά ετών, το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ! Ο κ. Καμμένος αντί να πληρώσει το πρόστιμο, απειλεί τους ελεγκτές που εντόπισαν την παράβαση!!! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ύβρις της εξουσίας είναι ασθένεια και οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές την ώρα που ο λαός στερείται βασικά αγαθά για να πληρώνει τους φόρους, πολιτικοί σαν τον κύριο Καμμένο να προσφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές για να γλιτώνουν χρηματικά ποσά που είναι ευτελή αναλογικά με το εισόδημά τους.  

Ο «ψυχρός πόλεμος» του κ. Πάνου Καμμένου με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι πέρα για πέρα αληθινός και η ύπαρξη του εξηγεί πολλές από τις συμπεριφορές και τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στην ομιλία του στη Βουλή στις 22 Μαίου 2016 για το νέο σχέδιο νόμο του Υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκάλεσε αντιδράσεις και εύλογες απορίες, όταν επιτέθηκε δίχως προφανή λόγο και αιτία στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τη στιγμή που αναφερόταν στις αποκρατικοποιήσεις, πραγματοποίησε ένα λογικό άλμα, λέγοντας ότι η πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, είναι η σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αναφέροντας «το παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ που αποφάσιζε πολιτικές διώξεις επιχειρηματιών και πολιτικών αντιπάλων».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα… 

  • Τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Καμμένος;
  • Είχε ανοικτούς λογαριασμούς με το ΚΕΦΟΜΕΠ;
  • Γιατί χαρακτήρισε παρακράτος μια υπηρεσία που υπάγεται στον έλεγχο της κυβέρνησης εις την οποία είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Τσίπρα; 
Ο Ελληνάρας αδιάφθορος και απηνής διώκτης φοροφυγάδων δήλωνε το μέγαρο των ΑΝΕΛ ως μη ηλεκτροδοτούμενο για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση και ζήτησαν από τον κ. Καμμένο να απαντήσει γιατί «επέλεξε, για λόγους που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, να αναφερθεί στο… παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ». Βεβαίως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είπε ποτέ κάτι περισσότερο για αυτή την ιστορία. 

Η αιτία εκείνης της «περίεργης» επίθεσης του κ. Καμμένου προς τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, τους οποίους αντί ως μέλος της κυβέρνησης να τους ενθαρρύνει και να στηρίζει το έργο τους, αντιθέτως τους επιτίθεται και τους χαρακτηρίζει παρακράτος. Ο λόγος, λοιπόν, εκείνης της επίθεσης του προέδρου των ΑΝΕΛ προς το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο χαρακτήρισε «παρακράτος» δίχως να παρουσιάσει αποδείξεις, ήταν το αστρονομικό πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου που έχει κληθεί να πληρώσει!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επιβάλλει το πρόστιμο λόγω φορολογικών παραβάσεων που εντόπισε στο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. Το τεράστιο κτίριο στην Καλλιθέα ανήκε στον πατέρα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών από την έρευνα που πραγματοποίησαν το 2013, ορισμένοι χώροι του κτιρίου δηλώνονταν αναληθώς ως μη ηλεκτροδοτούμενοι, με αποτέλεσμα να έχουν έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για το 2013, όπως προέβλεπε σχετικός νόμος. Μάλιστα ο έλεγχος επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου και όπως διαπιστώθηκε, η ίδια τακτική ακολουθείτο για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Δηλαδή την ώρα που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κύριος Πάνος Καμμένος χαρακτήριζε τον ΕΝΦΙΑ έναν παράλογο φόρο, που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται, εκείνος γλίτωνε χιλιάδες ευρώ με τα «μαϊμού» μη ηλεκτροδοτούμενα γραφεία. Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Καμμένος δήλωνε από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ! Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι για αυτό το ζήτημα είναι προφανές ότι η ευθύνη ανήκε στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ασφαλώς οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει. Όμως ποιον θα έπειθε ο κ. Καμμένος αν δήλωνε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό;

Τελικά μας πιάσανε στα πράσα….Όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται τα γραφεία του, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιώντας το βήμα της Βουλής επιτίθεται στους ελεγκτές διότι κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τους νόμους. Εκτός αν ο κ. Καμμένος θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου.

Καμένος μετά συζύγου προσερχόμενος στο γάμο υιού Σαββίδη

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κληρονόμησε το χρέος του μισού εκατομμυρίου ευρώ και καλείται σήμερα να το πληρώσει. Πηγές αναφέρουν ότι προσέφυγε σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που επανεξετάζει τις υποθέσεις, αλλά ο φάκελός του απορρίφθηκε. Και αφού είδε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πληρώσει, όπως εξαναγκάζονται να κάνουν λόγω της πολίτικής του κ. Καμμένου εκατομμύρια Έλληνες για να μη χάσουν τα σπίτια τους, εκείνος επέλεξε τις δημόσιες απειλές κατά των υπαλλήλων που απλώς κάνουν τη δουλειά τους.

Διότι όπως είπε πρόσφατα ένας άλλος υπουργός της Κυβέρνησης, «εμείς κυβερνάμε την Ελλάδα». Mαθαίνουμε επίσης ότι οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έχουν «θορυβηθεί» από την συμπεριφορά του υπουργού, αν και προς ώρας κανουν τη δουλειά τους με απόλυτη τήρηση των νόμων. Εμείς θα περιμένουμε να ενημερωθούμε αν ο κ. Καμμένος προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο ή αν θα συνεχίσει να κινείται κατά των ελεγκτών του δημοσίου. 

Άραγε ο συνέταιρός του ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θα κάνει; Θα τον καλύψει και σε αυτό το ατόπημα; Διότι ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας με τον ίδιος λαϊκίστικο τρόπο περιδιάβαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούσε από τον λαό να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα με απίστευτους θεατρινισμούς ο κ. Τσίπρας έλεγε πώς ούτε ο ίδιος θα πληρώσει τον φόρο, αν και όπως μάθαμε στη συνέχεια έμενε στο νοίκι. Ο κ. Τσίπρας από το 2011 δήλωνε σε ομιλίες του: «Δηλώνω ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ».

Το ίδιο είχε δηλώσει και σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, αλλά και στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Πρωταγωνιστές το 2012 που είχε πει: «Οχι δεν το πλήρωσα σε ένα μικρό ακίνητο που είχα γονική παροχή». Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2013 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά είχε αλλά ξει τροπάριο λέγοντας ότι ζει στο νοίκι και πως το είχε πει τότε παραδειγματικά. Είχε μάλιστα το θράσος να πει: «Την πατήσατε, εγώ ζω στο νοίκι!». Τελικά δεν κατέθεσε ποτέ χρήματα στο ΚΕΘΕΑ και ούτε βεβαίως πλήρωσε ΕΝΦΙΑ. 

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, αλλά και για το ήθος των δυο ανδρών. «Αρχή άνδρα δείκνυσι», Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; Οτι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία, αν καιο κ. Καμμένος έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσχερή θέση εις την οποία βρίσκεται, διότι για να δώσεις πειστικές απαντήσεις πρέπει να είσαι καθαρός και κρυστάλλινος. 

Πηγή: newsbomb.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged