Ο Μάρκος στην θρυλική Απανεμία – Συναυλία ρεμπέτικου την Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Μουσική-Χορός
Μοιραστείτε το:

Συναυλία για τον πατριάρχη του Ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη, την  Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 9.30 το βράδυ στην Μπουάτ «Απανεμιά», Μνησικλέους και Θόλου 4 (κρατήσεις 210-3248580)

—————-

Η ομάδα του mousapolytropos.gr,  ετοιμάζοντας τις καλοκαιρινές της συναυλίες, αποχαιρετά  την καρπερή χειμερινή περίοδο με ωραία παρέα, αισιόδοξη διάθεση, προπαντός όμορφη λαϊκή μουσική. Για έβδομη φέτος φορά δίνει… το πρόσχημα ο Μάρκος Βαμβακάρης, μισό αιώνα από την αποδημία του, στον ναό του Νέου Κύματος, την θρυλική μπουάτ: «Απανεμιά» Μνησικλέους και Θόλου 4, τηλέφ. 210-3248580

Θα συναντηθούμε σε μια «βιογραφική παράσταση» και συνάμα μελωδική διαδρομή από το ρεμπέτικο μέχρι το νεώτερο λαϊκό  τραγούδι την: Κυριακή 28 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ

Απάνθισμα από μεγάλα και διαχρονικά τραγούδια, που μέχρι σήμερα ομορφαίνουν την ζωή και δίνουν απαντοχή και έμπνευση και στα τωρινά μας μεράκια και τους καημούς.

Προλογίζει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης.

Η βραδιά θα πλημμυρίσει με διαχρονικές μελωδικές επιτυχίες του Μάρκου Βαμβακάρη και άλλων βάρδων παιγμένες με σεβασμό, μεράκι και έμπνευση από το συγκρότημα:

Κομπανία της Καστέλλας με μερακλήδες μουσικούς:

  • Γιώργος Ζορμπάς(τραγούδι, μπαγλαμάς)
  • Θεοδόσης Νικολετόπουλος(τραγούδι, μπουζούκι)
  • Στέλιος Παπαδόπουλος(τραγούδι, μπουζούκι)

Δημήτρης Μέντης(κιθάρα)

Φιλική συμμετοχή:

  • ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Κρατήσεις στο 210-3248580

Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1905 στην Σύρο και πέθανε στην Κοκκινιά στις 8 Φεβρουαρίου 1972. Έρχεται το 1917 στον Πειραιά και δουλεύει στο λιμάνι και εκδοροσφαγέας. Γυρίζει στα ταβερνάκια παίζοντας μπουζούκι. Καλοκαίρι του 1934 στου Σαραντόπουλου, στην Δραπετσώνα, εμφανίζεται η πρώτη ρεμπέτικη κομπανία: «Τετράς η Ξακουστή, του Πειραιώς». Πλην του Μάρκου συμμετέχουν:Ανέστος Δελιάς, Στράτος Παγιουμτζής, Γιώργος Μπάτης. Ταυτόχρονα περνάει και στην δισκογραφία γραμμοφώνου γράφοντας αλησμόνητα ρεμπέτικα τραγούδια.

Στην «Απανεμιά» κλείνουμε ένα ακόμα μουσικό κύκλο και ανοίγουμε καινούριο τραγουδώντας σε μια αυθεντική λαϊκή παρέα σύγχρονους καημούς  μας. Γιατί πάντα οι παρέες κάνουν τον πολιτισμό γλεντώντας τα μεράκια τους.

Μοιραστείτε το:
Tagged