Ο Αντιπεριφερειάρχης των έργων κος Σπύρος Τζόκας δεν «εγκαταλείπει»… – Νέοι πεζόδρομοι στην Αγία Βαρβάρα

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Ο Αντιπεριφερειάρχης των έργων κος Σπύρος Τζόκας δεν «εγκαταλείπει»… – Νέοι πεζόδρομοι στην Αγία Βαρβάρα

«Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Νέοι πεζόδρομοι στην Αγία Βαρβάρα».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 13η συνεδρίαση του, την Τρίτη 3 Απριλίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη ένα σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 581.000,00 ευρώ.

Οι εργασίες του έργου αφορούν σε δημιουργία πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου, όδευσης τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στις οδούς Προβελεγγίου, Πλατή και Αριστοτέλους, καθώς και στην συντήρηση υπαρχόντων πεζοδρόμων στους πεζόδρομους Κολοκυθά, Τερψιθέας, Θησέως, Πλούτωνος, Προβελεγγίου, Αγ. Γεωργίου, Κουντουριώτου και Αφροδίτης, με τμηματική αποκατάσταση πλακοστρώσεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών.

Συνοπτικά πρόκειται να εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες:

Θα γίνουν οι απαραίτητες καθαιρέσεις, εκσκαφές και επιχώσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη, οι υποβάσεις με διαβαθμισμένο υλικό και σκυρόδεμα, οι επιστρώσεις με κυβόλιθους, τσιμεντόπλακες, πλάκες όδευσης τυφλών και φιλέτα μαρμάρου, η κατασκευή οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ, ο αστικός εξοπλισμός, ο ηλεκτροφωτισμός, η άρδευση και η φύτευση. Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μοιραστείτε το:
Tagged