Οι Πασόκοι φιλελέδες του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο αυθεντικός πασοκικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρα
Μοιραστείτε το:
Οι Πασόκοι φιλελέδες του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο αυθεντικός πασοκικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Συριζαίος Κατσιφάρας;

Είναι πλέον σαφές ότι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται. Και αν θέλουν να βελτιώσουν το εκλογικό τους σκορ, οφείλουν να θυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί. Εν ανάγκη με καθημερινό μνημόσυνο στον Ανδρέα. Με σημαία πλαστική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε γραμμή και ο Αντώνης Κοτσακάς πρώτευσε στην ψηφοφορία για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελαν, ας έκαναν και αλλιώς. Θα τους έβαζε να ξαναψηφίσουν και δεν θα ήταν και η πρώτη φορά. Η πολιτική σημειολογία που μεταφέρει η προτίμηση προς τον Κοτσακά έχει, φυσικά, το ενδιαφέρον της. Από τη μία αξιολογείται το, έστω στοιχειώδες, στελεχικό δίκτυο που διαθέτει ο Κοτσακάς από τα χρόνια της Αλλαγής. Και από την άλλη, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξελίξει το κόμμα σε κιβωτό του παλιού, αυθεντικού ΠΑΣΟΚ.

«Οχι άλλο κάρβουνο!»

Κάπως έτσι, το κομματικό μέλος που αναρτά φωτογραφία της δημοσιογράφου Σπυράκη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναδείξει στην κομματική ιεραρχία τον στενότερο συνεργάτη του Ακη. Προφανώς επειδή ο Κοτσακάς εξαγνίστηκε στο καθαρτήριο της Κουμουνδούρου. Εχουμε, λοιπόν, έναν ηγέτη που κάνει καραόκε με τις ομιλίες και το ύφος του Ανδρέα και μία σειρά στελεχών που αποκαλούνται «πασοκογενή».

Το θέμα έχει και την πλάκα του, αν προσπαθήσεις να αντιστοιχίσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ιστορικές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ. Με εξαίρεση τον Βαγγέλη τον Γιαννόπουλο και τον Κίμωνα τον Κουλούρη, που έχουν αποκτήσει δεκάδες κακοτυπωμένα αντίγραφα, κάθε άλλη απόπειρα συσχετισμού δείχνει ανεπαρκής. Ποιος είναι, ας πούμε, ο συριζαίος Κατσιφάρας; Ο Σταθάκης; Ελάτε τώρα! Να ζευγαρώσω τον Μαρούδα με τον Παππά; Πάει και έρχεται. Εχει ο Τσακαλώτος εκείνο το «Οχι άλλο κάρβουνο!» του Κούρκουλου που έβγαζε ο Τσοβόλας; Θα παίξει ο Σκουρλέτης τον Γεννηματά και ο Βούτσης τον Αλευρά; Και ο Τόνι Σφίνος προσπαθεί να δώσει κλίμα ’70ς, αλλά κάνει καριέρα ως καρικατούρα.

ιστορικές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ

Αστειεύομαι. Μικρή σημασία έχουν τα πρόσωπα σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσει δηλαδή στον πασόκο ένα περιβάλλον «Goodbye Lenin». Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, με εξαίρεση τον Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρόπος ζωής. Είναι πλέον σαφές ότι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται. Μέρα με τη μέρα, όπου και αν βρίσκονται, θα εμφανίζεται κάποιος Συριζαίος που θα κρατάει ένα μεγάλο μαγνήτη.

Και αφού στηρίζουν κοινούς υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ένα κομμάτι του πολιτικού ακροατηρίου θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καταλάβει γιατί να ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής και όχι ΣΥΡΙΖΑ. Ο αυθεντικός ΠΑΣΟΚ λόγος, αυτός που διεγείρει τα αντανακλαστικά του παλαιού ψηφοφόρου, ακούγεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαλαρά, με επίδομα και διορισμό. Η Φώφη τα λέει λίγο φιλελέδικα.

Κακά τα ψέματα, αν στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να βελτιώσουν το εκλογικό τους σκορ, οφείλουν να θυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί. Εν ανάγκη με καθημερινό μνημόσυνο στον Ανδρέα. Με σημαία πλαστική. Και τον ήλιο που, έτσι όπως τον βλέπεις από μακριά, δείχνει σαν πλάτη δεινόσαυρου που επέστρεψε στη ζωή.

Κώστας Γιαννακίδης

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged