ΟΗΕ: Το 2018 θα είναι το τέταρτο πιο ζεστό έτος στην ιστορία

Οικολογία
Μοιραστείτε το:
ΟΗΕ: Το 2018 θα είναι το τέταρτο πιο ζεστό έτος στην ιστορία

Το 2018 θα είναι το τέταρτο πιο ζεστό έτος στην ιστορία, προειδοποιεί ο ΟΗΕ σε έκθεση του πριν από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής για το κλίμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας παρατηρεί πως η μέση θερμοκρασία τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν υψηλότερη σχεδόν 1 βαθμό Κελσίου.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι η τάση ανόδου της θερμοκρασίας της Γης μακροπρόθεσμα «είναι αφενός προφανής και αφετέρου κλιμακώνεται». Σε κάποια στιγμή, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, θα υπάρξει μια μέρα ή ένας μήνας ή ένα έτος, όταν η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη κατά περισσότερο από 1, 5 βαθμό Κελσίου. Αυτό θα εξελιχθεί σε μόνιμη βάση και η θερμοκρασία θα αυξάνεται από εκεί και πάνω. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες παρουσιάζονται διαρκώς στους ενδιαφερόμενους, ασκούν πίεση στις διαπραγματεύσεις», λέει ο Μαξ Ντιλέι, διευθυντής προγραμματισμού του κλίματος, του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Η προφανής κλιματική αλλαγή, επιφέρει σοβαρά προβλήματα όπως άνοδο της στάθμης της θάλασσας και λιώσιμο των πάγων και των παγετώνων, ενώ τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν μέσα στο 2018, θεωρούνται μείζον χαρακτηριστικό της ανόδου της θερμοκρασίας, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα.

Πηγή: gr.euronews.com

Μοιραστείτε το:
Tagged