Νίκος Χουντής στο Αττικό Νοσοκομείο: “Τα Δημόσια Νοσοκομεία στον Προκρούστη του πλεονάσματος”

Αττική
Μοιραστείτε το:

“Το οικονομικό πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει η κυβέρνηση, είναι αιματηρό, έφερε πλεόνασμα ράντζων, κυβερνητικής υποκρισίας και διοικητικής ανικανότητας στα Νοσοκομεία”

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, έκανε χθες περιοδεία στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, όπου και συζήτησε με εργαζόμενους και ασθενείς, ενώ είχε και συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας και των συζητήσεων διαπιστώθηκε ότι το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ένα Νοσοκομείο που φτιάχτηκε για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των Πολιτών των Δυτικών Προαστίων, και όχι μόνο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών στην υγεία, αλλά και της δραματικής υποχρηματοδότησής του από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Προβλήματα που επιδεινώθηκαν δραματικά από την οικονομική κρίση, από το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ, από την απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από το κλείσιμο των μικρών Νοσοκομείων, από την απουσία Δημόσιων Δομών Αποκατάστασης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να σταθεί στο πλευρό των ασθενών και του προσωπικού, χλευάζει για να καλύψει τις ευθύνες της.

Το φαινόμενο των μόνιμων ράντζων στους διαδρόμους που επανήλθε δριμύτερο, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της κατάστασης που επικρατεί και δεν δύναται να προσφέρει στοιχειώδη, ανθρώπινη και ασφαλή περίθαλψη.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι προσλήψεις σε προσωρινό προσωπικό, με μπλοκάκια, με ΟΑΕΔ, με ΚΕΕΛΠΝΟ, η υπολειτουργία μονάδων (ΜΕΘ), κλειστές μονάδες, οι συχνές βλάβες ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος, τα μηχάνημα των στεφανιογραφιών, βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, ενώ θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας.

Το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο έχει φτάσει σε κατάσταση υπερκορεσμού και οι πολίτες των Δυτικών Προαστίων βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων μέσων και υπηρεσιών, ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργεί με βάση τις δυνατότητές του αλλά και τις ανάγκες των ασθενών.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία μπήκαν στο Προκρούστη του κυβερνητικού πλεονάσματος. Το οικονομικό πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει η κυβέρνηση, είναι αιματηρό, έφερε πλεόνασμα ράντζων αλλά και πλεόνασμα κυβερνητικής υποκρισίας και διοικητικής ανικανότητας στα Νοσοκομεία.

25.01.2019

Μοιραστείτε το:
Tagged