Μπάμπης Αλεξανδράτος: Αναχαιτίστε εδώ και τώρα το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας!

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Ενόψει της κύρωσης της Συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, Αναχαιτίστε εδώ και τώρα το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας!

Πάνε κοντά τριάντα πέντε χρόνια που ξεκίνησα την ενεργό ανάμειξή μου με τα κοινά και τον συνδικαλισμό, αναπτύσσοντας πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Ο καλός Θεός ευλόγησε να ασκήσω το επάγγελμα, που, ήδη από τη νεανική μου ηλικία ποθούσα, αυτό του Δασκάλου, διδάσκοντας  στα παιδιά του Ελληνικού Λαού όχι μόνον γραμματικές γνώσεις αλλά  και ηθικές αξίες, αρχές, ιδανικά και πάνω από όλα να αγαπούν την Πατρίδα μας!!!!

Στην πορεία της ζωής, όμως, μέτρησα τις δυνάμεις μου και έκρινα ότι μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ευρύτερο Δυτικό τομέα της Αθήνας -και όχι μόνο στην πόλη μου (Ίλιον)- μέσα από διάφορα αυτοδιοικητικά πόστα, εξίσου υψηλής κοινωνικής ευθύνης.

Έτσι, αξιώθηκα, μεταξύ άλλων, να εκλεγώ Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών και να υπηρετήσω στη θέση του Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών. Ακόμη, εξελίχθηκα στην υπηρεσία μου, καταλαμβάνοντας μέχρι και τη θέση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας

Μ’ άλλα λόγια, «ήμουνα νιος και γέρασα», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, καταγινόμενος τόσο με την Αυτοδιοίκηση όσο και την πολιτική, πέραν της διδασκαλικής μου ιδιότητας.

Αυτά δεν σας τα λέω για λόγους αυτοπροβολής, αλλά για να καταθέσω τη βαθύτατή μου έκπληξη μου, την οργή και την αγανάκτησή μου για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι εξουσιομανείς αντιλαμβάνονται και υπηρετούν το λειτούργημα της πολιτικής σε εθνική κλίμακα.

Αναφέρομαι, όπως πιθανόν θα υποψιαστήκατε, στο φλέγον ζήτημα των ημερών μας, το «Μακεδονικό».

Αγαπητοί φίλοι, ζούμε κρίσιμες στιγμές και πρέπει όλοι οι Έλληνες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί δεν «σηκώνει» άλλη αναβολή η αναχαίτιση  της μειοδοσίας που συντελείται! 

Δυο παρατηρήσεις μόνο θα κάνω και με αυτές θα κλείσω.

  1. Στις 17.06.2018 συντελέστηκε η πρώτη πράξη του δράματος: παραδώσαμε (με τη Συνθήκη των Πρεσπών) στο κράτος των Σκοπίων το όνομα «Μακεδονία» και, ουσιαστικά, αναγνωρίσαμε  την ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής ταυτότητας», με τη δική μας υπογραφή, με τη δική μας φυσική και ηθική αυτουργία! (Μην μπούμε τώρα σε συζητήσεις του τύπου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγράφει ως νέο όνομα του κρατιδίου το «Βόρεια Μακεδονία»! Σας θυμίζω ότι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα διαβατήρια που τυπώνονται στο γειτονικό κράτος αναγράφουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Άρα, για τι πράγμα ακριβώς να συζητήσουμε;)
  2. Στο τέλος του 2018 (και, πιο συγκεκριμένα, στις 5/12/2018) συντελέστηκε η δεύτερη πράξη του δράματος, αφού ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, έθεσε ανοιχτά και προκλητικά θέμα στο σκοπιανό κοινοβούλιο για ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» (!!) στην Ελλάδα! Ειδικότερα, η τροπολογία 36 (που κατατέθηκε στη βουλή της γείτονος χώρας, αντικαθιστώντας το άρθρο 49 του Συντάγματος) κάνει λόγο για «Μακεδονικό λαό» που ζει στο εξωτερικό (!) και την ανάγκη να…προστατευτεί από οποιαδήποτε εχθρική επιβουλή! Ο ίδιος ο Ζάεφ αναρωτήθηκε τι μέτρα (προστασίας, εννοείται!) έχει λάβει η χώρα του, στα τριάντα -παρά κάτι- χρόνια που εκκρεμούσε το ζήτημα της διευθέτησης της ονομασίας του κράτους του, για…τους Μακεδόνες της Ελλάδας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, εισηγήθηκε την… πρόταση τα παιδιά στην Ελλάδα να…διδάσκονται και τη «μακεδονική γλώσσα» (!!!), εφόσον διδάσκονται ήδη την ελληνική!!! Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις!- αλυτρωτικής διάθεσης, τότε τι συνιστά;
  3. Και μία απορία σχετικά με την προοπτική κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο: Γιατί δεν διενεργήσαμε και στη χώρα μας δημοψήφισμα για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, όπως συνέβη στη γειτονική χώρα; Μήπως γιατί οι κρατούντες ξέρουν… «από πρώτο χέρι» ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι κάθετα ενάντια στην αναγραφόμενη προδοσία, έτσι όπως συντελείται…στα μουλωχτά;

Ήθελα πολλά ακόμα να γράψω, αλλά θα χρειαζόμουν…σεντόνια για να τα πω. Ένα μόνο θα καταθέσω: Αν αυτοί που διαφεντεύουν τη μοίρα ενός κράτους δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν την ακεραιότητά του και την ανεξαρτησία του, καλά θα κάνουν να «σηκωθούν να φύγουν» «μια ώρα αρχύτερα» από την πολιτική σκηνή και να μας «αδειάσουν τη γωνιά»! Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, «μαύρο φίδι που τους έφαγε», αν ο Έλληνας ξυπνήσει και καταλάβει τι πλεκτάνες εξυφαίνονται στις πλάτες του! Αλίμονό τους! Θα λογοδοτούν εσαεί στον Ελληνικό Λαό και στη συνείδησή τους (όσοι βέβαια διαθέτουν συνείδηση).  Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας και των πατεράδων και παππούδων μας Μακεδονομάχων!!!

Χαράλαμπος Αλεξανδράτος

  • Πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας.
  • Υποψήφιος  για τον τομέα Δυτικής Αθήνας,  με τον Συνδυασμό
  • «Νέα αρχή για την Αττική»  – Γιώργος Πατούλης
Μοιραστείτε το:
Tagged