Μαρία Κόνσολα: Μία ανθυπαστυνόμος στην ομάδα νίκης “Αττική Μπροστά” του Νίκου Χαρδαλιά

Αττική Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η κυρία Μαρία Κόνσολα είναι Ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών. Εισήχθη στο Σώμα μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2007. Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατοικεί στο Περιστέρι Αττικής όπου και μεγάλωσε. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει υπηρετήσει σε πλείστες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων η Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και είχε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Α’ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, καθώς και στην Υπηρεσία Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκινάει από την παιδική της ηλικία συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις που αφορούν την κοινωνική προσφορά ιδίως σε ευπαθείς ομάδες και νοσοκομειακές μονάδες.

Υπήρξε αθλήτρια ΤΑΕ KWON DO για δεκαπέντε χρονιά και κάτοχος μαύρης ζώνης και ΔΥΟ ΝΤΑΝ.

Για τι «κατεβαίνει» στην Περιφέρεια Αττικής

Η Μαρία Κόνσολα, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά, να συστρατευτεί μαζί του στην πολιτική και στην Περιφέρεια Αττικής, στις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για  να «καταθέσει» τις γνώσεις της και την εμπειρία της σε δύο πολύ κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, τον Τομέα της «Πολιτικής Προστασίας» και τον Τομέα «Κοινωνικής Προστασίας» των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων…, τομείς για στους οποίους έχει ασχοληθεί και εκπαιδευτεί, τόσο επαγγελματικά, όσο και εθελοντικά…

——————–

Το πρόγραμμα της Παράταξης «Αττική Μπροστά»

Οι Έξι Άξονες του Προγράμματός μας

 • Α’ Άξονας: Παραγωγική Αττική

Θέλουμε μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της, Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που Θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν όσα προγραμματίζουμε:

 1. Η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
 2. Τα έργα και παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ειδικά στο παράκτιο μέτωπο (Ανάπλαση Φαλήρου, Αττική Ριβιέρα)
 3. Οι επενδύσεις που υλοποιούνται από ιδιώτες, οι οποίοι εμπιστεύονται τις δυνατότητες της χώρας, την πολιτική σταθερότητα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.
 4. Τα έργα και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΠ Αττικής, ύψους 1,6 δις ευρώ (50% αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο ΠΕΠ), τα οποία διεκδικήθηκαν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.
 5. Η υλοποίηση Δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας, της Επιχειρηματικότητας, όπως οι συνεργασίες με επιμελητήρια και φορείς , η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, κλπ.
 6. Η Αναβάθμιση των λιμένων Αττικής ( Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός) και η ολοκλήρωση της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά.
 7. Η Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση τεχνολογιών που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η υλοποίηση πολιτικών με έμφαση στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, κλπ.
 8. Η Ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, η οποία Θα ενσωματώνει τις σημαντικές δράσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
 9. Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων της Αττικής.
 10. Η Τουριστική προβολή και η προώθηση του θεματικού τουρισμού, με στόχο να καταστεί η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.
 • Β’ Άξονας: Πράσινη Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι πράσινη. Που προστατεύει και σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Το σχέδιο μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 1. Διαχείριση Απορριμμάτων
 2. Νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, όπου το θάψιμο των σκουπιδιών θα αποτελεί παρελθόν.
 3. Νέα Πάρκα κυκλικής οικονομίας, με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που είναι σύγχρονες αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
 4. ‘Εμφαση στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και την κατασκευή μανάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων.
 5. Παροχή τεχνικής συνδρομής στους Δήμους, για την υιοθέτηση πράσινων πολιτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων.
 6. Προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, με στόχο την επίτευξη εθνικού στόχου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
 7. Γωνιές ανακύκλωσης σε όλη την Αττική και υποστήριξη των δήμων με σύγχρονο εξοπλισμό.
 8. Αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.
 9. Παροχή οικονομικών κινήτρων στους Δήμους, για μείωση της παραγωγής απορριμμάτων.
 10. Ορθολογική πολιτική χρέωσης , με βάση την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».
 11. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης πολιτών και επιχειρήσεων, διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων ανακύκλωσης, αξιοποίηση του παρατηρητηρίου ανακύκλωσης Αττικής.
 12. Προώθηση της κυκλικής γεωργίας με παραγωγή λιπασμάτων από ανακύκλωση βιοαποβλήτων.
 13. Αποχέτευση- Βιολογικοί Καθαρισμοί
 14. Ολοκληρωμένα έργα με επίκεντρο την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, για τη διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 15. Ολοκλήρωση και λειτουργία των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων.
 16. Ενίσχυση του δικτύου αποχέτευσης.
 17. Παρεμβάσεις για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων.
 18. Αντιπλημμυρική Προστασία
 19. Υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, με προτεραιότητα στις ζώνες υψηλού κινδύνου.
 20. Διαρκής καθαρισμός ρεμάτων κι αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρατηρητηρίου ρεμάτων.
 21. Επικαιροποίηση μελετών για ενσωμάτωση των δεδομένων, για τον καλύτερο σχεδιασμό των νέων έργων.
 22. Ενέργεια
 23. Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οδικό φωτισμό αρμοδιότητας Περιφέρειας.
 24. Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης.
 25. Ενεργειακές Αναβαθμίσεις δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και υποδομών.
 26. Προώθηση του εργαλείου των ενεργειακών κοινοτήτων.
 27. Πράσινο
 28. Εκτεταμένο πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων.
 29. Εφαρμογή ολοκληρωμένου masterplan για την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων.
 30. Αναβάθμιση των χώρων πρασίνου της Αττικής κι αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων κι αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για το σκοπό αυτό.
 31. Βιώσιμη κινητικότητα
 32. Προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας .
 33. Δίκτυα ήπιας κυκλοφορίας ( βόρειος ποδηλατικός άξονας Γκάζι – Κηφισιά, διαδρομές περιπάτου στο παραλιακό μέτωπο, κλπ.)
 • Γ’ Άξονας: Ασφαλής Αττική

Στόχος μας είναι μια Αττική πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία, στην οδική ασφάλεια, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους. Γι’ αυτό μεταξύ άλλων προβλέπουμε:

 1. Πολιτική Προστασία
 2. Λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου κι επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Αττική.
 3. Εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος πολιτικής προστασίας.
 4. Αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων για Περιφέρεια και Δήμους, αξιοποιώντας τους πόρους του προγράμματος Αιγίς και του Ταμείου Ανάκαμψης.
 5. Ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας της Αττικής.
 6. Έμπρακτη στήριξη στους δήμους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους στον τομέα αυτό.
 7. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα κι εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών κι ακραίων καιρικών φαινομένων.
 8. Αξιοποίηση κι πιστοποιημένη Εκπαίδευση εθελοντών. Ενίσχυση του έργου των Συνδέσμων.
 9. Οδική Ασφάλεια
 10. Κατασκευή νέων οδικών αξόνων κι αναβάθμιση υφιστάμενων, με υλοποίηση έργων περιφερειακής, επαρχιακής και δημοτικής οδοποιίας.
 11. Εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους αρμοδιότητας Περιφέρειας. Συνδρομή στους δήμους για αντίστοιχα δημοτικά έργα.
 12. Νέες πεζογέφυρες για ασφαλείς μετακινήσεις.
 13. Στατικός έλεγχος και παρεμβάσεις ενίσχυσης των γεφυρών της Αττικής.
 14. Αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας.
 15. Κατασκευή και λειτουργία έξυπνων διαβάσεων.
 16. Αντικατάσταση των υφιστάμενων σηματοδοτών με “έξυπνα φανάρια” και λειτουργία καμερών, για αντιμετώπιση της παραβατικότητας,
 17. Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την βέλτιστη λειτουργία των φαναριών σε σχέση με τον κυκλοφοριακό φόρτο.
 18. Εξωραϊσμός πράσινων νησίδων, λειτουργική αναβάθμιση υπόγειων διαβάσεων.
 19. Εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών.
 20. Αναβάθμιση του Κέντρου Οδικής Κυκλοφορίας.
 21. Αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας.
 • Δ’ Άξονας: Ανθρώπινη – Κοινωνική Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Μια. Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω. Στο πλαίσιο αυτό, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό αποτύπωμα της Περιφέρειας Αττικής, σχεδιάζουμε:

 1. Εκπαίδευση
 2. Την κατασκευή σύγχρονων νέων σχολικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων σε επίπεδο προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 3. Την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού, για τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων.
 4. Τη στήριξη των ΑΕΙ που λειτουργούν στα όρια της Περιφέρειας, με παροχή υποτροφιών αριστείας, με παρεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας και της ασφάλειας, αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού, κλπ.
 5. Κοινωνική Προστασία
 6. Διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των 292 κοινωνικών δομών (Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, δομές αστέγων, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, εναρμόνιση, κλπ.) για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.
 7. Προώθηση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, λειτουργία μηχανισμού διάγνωσης αναγκών αγοράς εργασίας, κλπ.
 8. Ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας, καθώς και της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.
 9. Δράσεις για τες χρόνια επιβαρυμένες – περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.
 10. Δημόσια Υγεία
 11. Περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό.
 12. Ολοκλήρωση της προμήθειας των 52 ασθενοφόρων, των 8 κινητών μονάδων και των 20 μοτοσυκλετών για την ενίσχυση του έργου του ΕΚΑΒ.
 13. Κατασκευή αστικού κέντρου υγείας στην Ανατολική Αττική.
 14. Προώθηση προγραμμάτων και υπηρεσιών πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 15. Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ενεργού και υγιούς γήρανσης.
 16. Βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ε’ Άξονας: Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού

0 Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, στο σχέδιο μας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

 1. Η ολοκλήρωσης της κατασκευής νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. κλειστό Γυμναστήριο Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, Κλειστό Γυμναστήριο Π. Καπαγέρωφ στον Πειραιά, νέο κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο και δύο γήπεδα αντισφαίρισης στον Κορυδαλλό, κλπ.)
 2. Το νέο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, η πρώτη αυτού του μεγέθους αθλητική υποδομή της Αττικής για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.
 3. Την αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό, στο χώρο του ΣΕΦ.
 4. Τη χρηματοδότηση για αναβάθμιση υφιστάμενων και κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών σε συνεργασία με τους δήμους, με στόχο τη δημιουργία κοιτίδων αθλητισμού σε κάθε γειτονιά της Αττικής.
 5. Τη διοργάνωση Διεθνούς εμβέλειας Αθλητικών γεγονότων και Πολιτιστικών Φεστιβάλ, 12 μήνες το χρόνο, με στόχο την ανάδειξη του brand Αττική.
 6. Τη στήριξη των Δήμων στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 7. Την κατασκευή νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων χώρων Πολιτισμού Αναμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Ωδείου Αθηνών, νέος Πολυχώρος Πολιτισμού στο Περιστέρι, κλπ.)
 • ΣΤ’ Άξονας : Αττική των μεγάλων υποδομών

Στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής, που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. ‘Εργα υπερ-τοπικής εμβέλειας όπως:

 • Η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η δημιουργία του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου της χώρας.
 • Η Ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας , από το Φάληρο και την Καλλιθέα, ως τη Βούλα.
 • Η μελέτη για το νέο Οδικό Άξονα της βόρειας Αττικής, που Θα συνδέει το Μαραθώνα με τον Ωρωπό.
 • Ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας της Αττικής.
 • Οι σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, που θα καταστήσουν παρελθόν την ταφή των σκουπιδιών.
 • Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά, που θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττική 2021-2027.
 • Το νέο δίκτυο αποχέτευσης άνω των 1500 χλμ και οι 3+1 νέες μονάδες επεξεργασίας Λυμάτων της Ανατολικής Αττικής Κορωπίου- Μαραθώνα-Ραφήνας/ Πικερμίου/ Σπάτων/ Αρτέμιδος & Μαρκοπούλου).
 • Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται από την Κυβέρνηση, αλλά και τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που υλοποιούνται, θα συμβάλλουν σημαντικά στο όραμά μας: να καταφέρουμε η Αττική να πηγαίνει μόνο Μπροστά.
Μοιραστείτε το:
Tagged