Κοινωνικό ή Κυβερνητικό Μπάχαλο…;

Γνώμες Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ο κόσμος σε ψήφισε Κυριάκο για να βάλεις τέλος στο μπάχαλο

Στον σιδηρόδρομο υπάλληλος των 1.600 ευρώ, εμπλεκόμενος στα αναπτυξιακά, ζει σαν μεγιστάνας. Πρώην (;) στελέχη της αστυνομίας ήταν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Greek Mafia. Μερικοί Κροάτες Χούλιγκαν διασχίζουν ανενόχλητοι την χώρα και εκτελούν ένα δολοφονικό σχέδιο στην Αθήνα. Οι υπηρεσίες του δημοσίου ανακαλύπτουν χιλιάδες παρανομίες στις παραλίες σε ένα καλοκαίρι, αποδεικνύοντας, απλά, ότι δεν έκαναν την δουλειά τους επί σειρά ετών. Να γιατί σε ψήφισε ο κόσμος Κυριάκο. Για να βάλεις τέλος στο ατελείωτο μπάχαλο!

του Θανάση Μαυρίδη

Η ίδια κυβέρνηση είναι με αυτή που κυβερνούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Αν υπήρξαν, λοιπόν, αστοχίες στη λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας, για παράδειγμα, είναι σαφές ότι μεγάλος μέρος της ευθύνης το έχουν και οι προηγούμενοι υπουργοί, οι οποίοι ήταν υπουργοί της ΝΔ. Αυτή είναι η μία όψη των πραγμάτων. Η άλλη μας δείχνει ότι η χώρα αυτή έχει τόσο μεγάλο και βαθύ πρόβλημα που απειλεί την ίδια την ύπαρξή της. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Σκεφτείτε μόνο αν στη θέση των χούλιγκαν ήταν μια ομάδα κομάντο ξένης δύναμης που ήθελε να κάνει δολιοφθορές στη χώρα. Αν και αυτό το τελευταίο το καταφέρνουμε και μόνοι μας, όπως έδειξαν τα γεγονότα στην 111 πτέρυγα μάχης.

Να πούμε την αλήθεια! Την πρώτη τετραετία οι απανωτές κρίσεις (Έβρος, Κορονοϊός, Πόλεμος στην Ουκρανία) «βοήθησαν» κατά κάποιον τρόπο να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η προσοχή όλων μας ήταν στη διαχείριση των κρίσεων, εκεί που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλωστε, τα πήγε εξαιρετικά. Με τον τρόπο αυτόν ξεχάσαμε τα … δικά μας! Τις παθογένειες που χρόνια τώρα μας τρώνε τα σωθικά, όπως το σαράκι το ξύλο.

Στη δεύτερη τετραετία, όμως, οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγαλύτερες και σωστά είναι! Γι αυτό έδωσε και ένα τόσο μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ στις εκλογές και την ίδια ώρα γύρισε μαζικά την πλάτη του στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Επειδή πείστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει τη δουλειά!

Η άποψη αυτή δεν έχει αναιρεθεί. Αν και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το εκλογικό σώμα δεν έχει μεγάλη υπομονή και ότι οι προθέσεις του μεταβάλλονται γρήγορα. Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά αυτός ο κόσμος που τον ψήφισε έχει μια βασική απαίτηση: Να προχωρήσει απερίσπαστος την δουλειά που του έχει αναθέσει, δίχως να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Οι ηττημένοι των εκλογών αναζητούν με αγωνία την «δικαίωση», καθώς την επομένη της εκλογικής τους συντριβής επιτέθηκαν με οργή σε βάρος του … εκλογικού σώματος. Ενίοτε η «κριτική» αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, όπως συνέβη με τις … εξηγήσεις που ζητούσαν για τις … εκκενώσεις στις πυρκαγιές. Στην περίπτωση της δολοφονίας του οπαδού, όμως, όπως και στα Τέμπη, η κριτική έχει βάση και αφορά την ίδια τη λειτουργία του κράτους.

Η σημερινή είναι η ίδια κυβέρνηση με την προηγούμενη και για τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κράτους δεν συνέβησαν συγκλονιστικά πράγματα την προηγούμενη τετραετία. Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι τώρα βγαίνει το πρόβλημα στην επιφάνεια. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Γι αυτό και ψηφίστηκε. Για να ανατρέψει τα πάντα, για να ανακόψει την πορεία ενός ολόκληρου έθνους προς τον όλεθρο που τον οδηγεί η παρακμή.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged