Καταδίκη Πάνου Καμμένου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση Εκδότη…

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:
Καταδίκη Πάνου Καμμένου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση Εκδότη…

Δικαιώθηκε ο Γ. Κουρτάκης στην δικαστική διαμάχη του με τον Π. Καμμένο

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με την υπ αριθμ. 3411/2017 απόφασή του υποχρεώνει τον Πάνο Καμμένο να καταβάλλει αποζημίωση 10.000 ευρώ για δηλώσεις του σε βάρος του Ι. Κουρτάκη

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πρώτη αναφορά που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2015, εναντίον του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του τελευταίου. Από το σκεπτικό του δικαστηρίου, προκύπτει ότι ενώ ο υπουργός Άμυνας, γνώριζε ότι κ. Κουρτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Noor1, τέλεση εις γνώση του το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με την υπ αριθμ. 3411/2017 απόφασή του υποχρεώνει τον Πάνο Καμμένο να καταβάλλει αποζημίωση 10.000 ευρώ για προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος του Ι. Κουρτάκη και συγκεκριμένα διότι ισχυρίσθηκε ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζουν τα «Παραπολιτικά»:

Α. «βλέπω παράλληλα να συνεχίζουν να κάνουν την ίδια ζωή στη Μύκονο με τα πάρτυ και τις κόκες κτλ, όλοι μέσα μια παρέα είναι»., Αποδείχθηκε ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός είναι ψευδής και προσβλητικός για τον κ. Κουρτάκη, αφού τον ενέταξε σε μία παρέα προσώπων που επιδίδονται σε ανάρμοστη και ανήθικη ζωή. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Καμμένος προέβη στην ανωτέρω δήλωση γνωρίζοντας την αναλήθεια του ισχυρισμού του και ως εκ τούτου τέλεσε εις βάρος του κ. Κουρτάκη το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Β. «Συνεχίζει την επίθεση «ο εκδότης» Κουρτάκης, ακόμη την ώρα των εκλογών, μήπως γλυτώσει από την δικαιοσύνη, τσάμπα οι σαμπάνιες των 60.000 ευρώ noor 1». Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι με την ανωτέρω φράση του ο κ. Καμμένος τέλεσε εις βάρος του κ. Κουρτάκη συκοφαντική δυσφήμηση. Ειδικότερα, το Δικαστήριο δέχθηκε ότι με την ανωτέρω ανάρτηση ο κ. Καμμένος συνέδεσε τον κ. Κουρτάκη δικαστικά με την υπόθεση του πλοίου noor 1 και τις σαμπάνιες των 60.000 ευρώ, που παραπέμπει στην υπόθεση ναρκωτικών και σωματεμπορίας στη Μύκονο, το οποίο βέβαια έκρινε ως ψευδές.

Επιπλέον, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την ως άνω απόφαση του έκρινε ότι είναι ψευδές το γεγονός ότι ο κ. Κουρτάκης διώκει τον κ. Καμμένο με σκοπό να του προκαλέσει πολιτικό και προσωπικό πλήγμα, λόγω της ενασχόλησης του κ. Καμμένου με την υπόθεση του πλοίου Νοοr 1.

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged