Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα – Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Τσίπρας

 «Τίτλοι τέλους» πέφτουν στη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Κυριακής.

Μετά τη συνάντηση που κράτησε περίπου 40 λεπτά ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επευτευχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου σε λίγο. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Η σύντομη διάρκεια της συνάντησης με Τσίπρα και η επιλογή του Π. Καμμένου να φέρει μισή ώρα μπροστά τη συνέντευξη τύπου επιβεβαιώνει ότι όλα είχαν κριθεί πριν καν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεί την πόρτα του Μαξίμου.

Αναμένεται, πλέον, η συνέντευξη τύπου του επί 4ετία κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να διευκρινιστούν οι όροι του διαζυγίου, εάν δηλαδή θα οδηγηθούμε σε ένα συναινετικό χωρισμό, κάτι που για τον Πάνο Καμμένο προϋποθέτει ότι στελέχη των ΑΝΕΛ δεν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση ή θα πυροδοτηθεί κλίμα έντασης μεταξύ των δύο μέχρι σήμερα εταίρων.

Δηλώσεις πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν και από τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον το ενδεχόμενο να ζητήσει την παροχή νέας ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Να σημειώσουμε πως ο υπουργός Άμυνας ξεκίνησε την ημέρα του ανεβάζοντας στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έπαρση σημαίας στο Φυλάκιο Γράμμου, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου και κοινώνησε. 

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged