Ιστορία επιτυχίας: «Κολλητός» των Παππά & Τσίπρα και εξωπραγματικά αμειβόμενος υπάλληλος του Λαυρεντιάδη και όχι μόνο…

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ο στενός συνεργάτης Τσίπρα – Παππά και υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Ο στενός συνεργάτης Τσίπρα – Παππά και υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Η συνταγή επιτυχίας για τον Μ. Πετσίτη, που ξεκίνησε από την Καισαριανή μαζί με τον υπουργό Παππά για να φτάσει από σερβιτόρος να γίνει ακριβοπληρωμένος υπάλληλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Όπως στη ζωή γενικότερα, έτσι και στην πολιτική και τις επιχειρήσεις οι συμπτώσεις είναι αυτές που αλλάζουν τα πάντα στη ζωή των ανθρώπων. Οι συμπτώσεις και οι καλές γνωριμίες, τα κονέ που λέει και ο λαός. Αν μάλιστα είσαι φίλος από τα μαθητικά χρόνια με κορυφαίο υπουργό και νούμερο 2 της κυβέρνησης τότε ασφαλώς όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Και τότε γίνεσαι ισχυρός παίκτης του Μαξίμου και κολλητός του πρωθυπουργού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μια τέτοια περίπτωση περιγράφουν όσοι γνωρίζουν το πολιτικό παρασκήνιο, αυτή τη σχέση του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, με τον Μανώλη Πετσίτη. Ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή.

Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκια (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής).

Αλλωστε, ποιος σερβιτόρος τη σήμερον ημέρα θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε διάστημα 2-3 ετών θα κυκλοφορεί στο Κολωνάκι ακόμη και με… αστυνομική συνοδεία και θα παραγοντίζει εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας;

Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα

Κάποιοι που γνωρίζουν τη σχέση του Πετσίτη με τον υπουργό λένε ότι μοιάζει με αυτήν του Δον Κιχώτη με τον Σάντσο Πάντσα. Ο ανιδιοτελής, καλοσυνάτος ιππότης που επιτίθεται στους ανεμόμυλους της διαπλοκής και στα μεγαλοσυμφέροντα των επιχειρηματιών που πίνουν το αίμα του λαού, με τον ακόλουθό του, το πιστό «σκυλί» που τον συνοδεύει παντού σ’ αυτή τη μάχη για να αλλάξει ο κόσμος.

Ετσι και ο Πετσίτης ακολούθησε τον Νίκο Παππά και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην εκστρατεία για να χτυπηθεί το πολυπλόκαμο τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι η απόσταση από την Καισαριανή, όπου μεγάλωσαν οι δυο φίλοι, μέχρι τα σαλόνια (κι ενίοτε τα υπόγεια) του Μαξίμου, δεν ήταν εύκολη, τουλάχιστον για τον Πετσίτη όπου η ζωή τον ανάγκασε να δουλέψει σε πιτσαρία και να ζει με 5.000 ευρώ το χρόνο (συν τα φιλοδωρήματα). Ο δε Παππάς είχε πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει και να διδάξει και ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο, απ’  όπου τον επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σώσουν από κοινού την Ελλάδα.

Και κολλητός του Αλέξη

Και ήρθε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη χειμωνιάτικη νύχτα του 2015 όταν στα γραφεία της Κουμουνδούρου κανείς δεν πίστευε ότι το κόμμα θα πάρει 36%. Εκτός από τον Πετσίτη που στο μεταξύ είχε μπει για τα καλά στο επιτελείο του Νίκου Παππά και συνομιλούσε καθημερινά και με τον Αλέξη Τσίπρα, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «κολλάει» σε πτυχία και Χάρβαρντ και αξιοποιεί όλους τους ανθρώπους που βγήκαν από την κοινωνία: Από τον μπάρμαν Καρανίκα μέχρι τον σερβιτόρο Πετσίτη.

Αίφνης ο στενός συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής αποκτά αυτό που στην πολιτική ονομάζεται «αέρας εξουσίας» με όλα τα συμπαρομαρτούντα που περιγράψαμε παραπάνω. Από προσωπική ασφάλεια μέχρι λεφτά, καλή ζωή, επαφές με κορυφαίους επιχειρηματίες και δουλειές με φούντες.

Το 2015 κυλάει με τους στενούς φίλους να μάχονται με τους ανεμόμυλους της διαπλοκής και τον Νίκο Παππά να δηλώνει στο δημοψήφισμα ότι είναι μια καλή νύχτα και μια καλύτερη ημέρα για την Ελλάδα. Ο Πετσίτης μαζί, πιστός ακόλουθός του στη… φτωχική πορεία των αριστερών, κάτι που φαίνεται και από τις φορολογικές του δηλώσεις. Τα λεφτά του σερβιτόρου και γύρω στα 17.500 από μια εταιρεία διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Ομως, το 2016 ο Πετσίτης αίφνης γίνεται «σερβιτόρος» του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με μισθό διόλου ευκαταφρόνητο και σιγά – σιγά μπαίνει στα σαλόνια της παραπολιτικής.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το newsbomb, προσλαμβάνεται στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Πάει επίσης και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση το 2016 με αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Ως πολυπράγμων που είναι όμως κι επειδή για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ημέρα δεν έχει μόνον 24 ώρες, «εργάζεται» και στην εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, με αμοιβή 32.500 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Λεφτά με ουρά

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με την παλιά του ζωή ως σερβιτόρος μπήκαν στις τσέπες του(;) περί τις 200 χιλ. ευρώ περισσότερα.

Η επιτυχία, όμως, και το ταλέντο πρέπει να επιβραβεύονται γι’ αυτό και ο Λαυρεντιάδης, παρά το γεγονός ότι «φέσωνε» τη ΔΕΠΑ μη πληρώνοντας το φυσικό αέριο, για τον Πετσίτη στάθηκε γαλαντόμος. Το 2017 του έκανε αύξηση και από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Επιπλέον πήρε ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE.

Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ και στη διετία 2016 – 2017 περί τα 380 χιλ. ευρώ. Το απόλυτο αριστερό success story για όποιον μπορεί να καταλάβει.

Κι εδώ έρχονται οι συμπτώσεις. Ενας άλλος φίλος από τα παλιά, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, εκ της προσφυγικής και φτωχής πλην τίμιας Καισαριανής ορμώμενος, είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του Λαυρεντιάδη, της ELFE, προτού μεταπηδήσει στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τώρα ότι 7 υπουργοί γνώριζαν ότι η εταιρεία ELFE  έχει φεσώσει με εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε για να εισπράξει η εταιρεία τα λεφτά της.

Τυχαίο; Μέσα στο 2016 όπου η εταιρεία του Λαυρεντιάδη αυξάνει τα χρέη της στη ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης διαπρέπει στην εταιρεία ELFE με αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών του…

Η παρέα της Καισαριανής (όπως παλιά η παρέα της Αίγινας) είναι μέσα στα πράγματα και λύνει και δένει. Ο ένας υπουργός και πανίσχυρος στο Μαξίμου, ο άλλος στη ΔΕΠΑ επικεφαλής και ο τρίτος, ο πιστός σύντροφος Πετσίτης γίνεται γνωστός στα στέκια του Κολωνακίου με τη φράση «προσέξτε. Είναι ο άνθρωπος του Παππά».

Κακές φήμες

Ακούγονται πολλά για τον Πετσίτη αλλά κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει. Ότι είχε στενές σχέσεις με ιδιοκτήτη πολύ γνωστών μπαρ – ρεστοράν στην Αθήνα αλλά τα έχουν σπάσει σε τέτοιο σημείο που μέχρι και μπράβοι να έχουν μπει στη μέση.

Ότι, επίσης, είναι αφανής συνέταιρος σε γνωστό μπαρ της Σκουφά με πολύ γνωστό οικονομικό παράγοντα. Ενώ τα πιο… πιπεράτα περιστατικά που ακούγονται στη γωνία… Τσακάλωφ και Φιλικής Εταιρείας είναι τα εξής:

Το πρώτο ότι μια όμορφη νύχτα ο Πετσίτης με ωραία παρέα σε γνωστό αθηναϊκό στέκι γλεντούσε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Φεύγοντας ξέχασε το σακάκι του και οι σερβιτόροι έμειναν άφωνοι διότι διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτο με… πεντακοσάρικα. Ευρώ φυσικά κι όχι δραχμές.

Ένα άλλο κουτσομπολιό μιλά για μπλόκο της αστυνομίας σε ακριβό τζιπ με οδηγό τον Πετσίτη και με το πορτ μπαγκάζ να περιέχει μια σακούλα με 200.000 ευρώ. Όλα αυτά βεβαίως είναι φήμες που στόχο έχουν να πλήξουν έναν επιτυχημένο αριστερό που καμιά σχέση δεν έχει με τρυφηλή ζωή και με βίλες στη Βαρυμπόμπη ή αλλού.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged