Η Ατέρμων, ο κάτοικος… Αλβανίας Φίλιππος Βρυώνης, το κανάλι Έψιλον και τα θαύματα με εφορία και χρηματιστήριο!

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:
Ο κάτοικος… Αλβανίας Φίλιππος Βρυώνης καταδικάστηκε για αγωγή που είχε υποβάλλει επενδυτής του Χ.Α.

Ο κάτοικος… Αλβανίας Φίλιππος Βρυώνης καταδικάστηκε για αγωγή που είχε υποβάλλει επενδυτής του Χ.Α.

Δηλώνει κάτοικος Αλβανίας, αλλά το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών θεωρεί αυτόν και την κόρη του κατοίκους Αθηνών και με την απόφαση 3904/4-12-2015 επιδίκασε Πρωτόδικα το ποσό των 833.568,42 Ευρώ σε αγωγή που είχε υποβάλλει επενδυτής του ΧΑ κηρύσσοντας μάλιστα την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 100.000 Ευρώ. Πρόκειται για το γνωστό επιχειρηματίας Φίλιππο Βρυώνη και την κόρη του Θάλεια και η υπόθεση αφορά στην εισηγμένη εταιρία στο ΧΑ Ατέρμων και τους χειρισμούς που έγιναν στο παρελθόν για την πώληση δραστηριοτήτων σε εταιρίες του εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αγωγή «ο μεγαλομέτοχος της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» αφενός διέδωσε αναληθείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» και την δήθεν στρατηγική συνεργασία της με τον όμιλο Affichage (με τις από 14 και 17.05.2007 ανακοινώσεις και με τις Ετήσιες, Εξαμηνιαίες και Τριμηνιαίες Οικονομικές Εκθέσεις και Καταστάσεις της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ») και αφετέρου αποσιώπησε αθέμιτα και παράνομα από το επενδυτικό κοινό τις προνομιακές πληροφορίες που γνώριζε, ήτοι:

  • α) στις 15.02.2007 την κατάρτιση της από 15.02.2007 συμφωνίας με την οποία συμφωνήθηκε η σταδιακή και ολοσχερής μεταβίβαση της δραστηριότητας της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» στην υπαίθρια διαφήμιση προς τον ελβετικό όμιλο.
  • β) στις 28.03.2007 την συνομολόγηση εκ μέρους της ίδιας της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» (δια της δεύτερης εναγόμενης, κόρη Φίλιππου Βρυώνη) ρήτρας απαγόρευσης άσκησης ανταγωνιστικής δραστηριότητας προς τον Ελβετικό όμιλο στον τομέα της υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα.
  • γ) στις 02.07.2007 την επανεπιβεβαίωση της ρήτρας απαγόρευσης ανταγωνισμού με την από 02.07.2007 συμφωνία μετόχων.
  • δ) στις 03.07.2007 την συνομολόγηση δικαιώματος προαίρεσης (Call and Put Option) υπέρ του Ελβετικού ομίλου για την απόκτηση του υπολοίπου 25% των μετοχών της «Δόμηση Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ» που ανήκαν στην «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» (με το από 03.07.2007 συμπλήρωμα της συμφωνίας μετόχων).
  • ε) στις 28.07.2008 την πώληση του υπολοίπου 25% των μετοχών που κατείχε η «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» στην«Δόμηση Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ» προς το Ελβετικό όμιλο, με το από 28.07.2008 συμφωνητικό και την επανεπιβεβαίωση της ρήτρας απαγόρευσης ανταγωνισμού».
Η Ατέρμων, ο κάτοικος… Αλβανίας Φίλιππος Βρυώνης, το κανάλι Έψιλον και τα θαύματα με εφορία και χρηματιστήριο!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι «το επενδυτικό κοινό δεν ενημερώθηκε για το αληθές, ήτοι για το γεγονός ότι από τις 15.02.2007 και πάντως από τις 28.03.2007 είχε συμφωνηθεί η εκχώρηση της δραστηριότητας της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» στην υπαίθρια διαφήμιση προς τον Ελβετικό όμιλο και είχε καταρτιστεί και συμφωνία απαγόρευσης ανταγωνισμού.

Κατά τον τρόπο αυτό αυξήθηκαν τεχνητά η τιμή και εμπορευσιμότητα της μετοχής και δημιουργήθηκε «πλασματική αγορά», ενώ αν είχε δημοσιοποιηθεί το αληθές, δηλαδή η εκποίηση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ» στον Ελβετικό όμιλο, η τιμή της μετοχής θα είχε καταρρεύσει, αφού θα είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία στερούταν παντελώς επιχειρηματικού αντικειμένου» όπως αναφέρεται στην αγωγή.

Η αγωγή επιβεβαιώνεται εκ των υστέρων καθώς για τη συγκεκριμένη περίπτωση στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί από τις φορολογικές αρχές ότι δεν δηλώθηκε το ποσό των 4,5 εκ Ευρώ που ήταν μέρος της συγκεκριμένης συναλλαγής το οποίο είχε κατατεθεί σε λογαριασμό της κόρης του εν λόγω επιχειρηματία.

Για το ποσό αυτό είχαν επιβληθεί το Σεπτέμβριο του 2013 η διαφορά φόρου 900 χιλιάδων Ευρώ καθώς και πρόστιμο 1,08 εκ Ευρώ δηλαδή σύνολο 1,98 εκ Ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά όπως παραδέχεται ο ίδιος ο επιχειρηματίας κ. Βρυώνης στις φορολογικές αρχές αφορά τη συμφωνία του μη ανταγωνισμού με τους Ελβετούς.

Το 2014 βέβαια δηλώνοντας κάτοικος Αλβανίας με διεύθυνση τα Τίρανα προσφεύγει κατά της απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Το Μάιο του 2015 κάνοντας χρήση του νόμου για τις 100 δόσεις ρύθμισε οφειλόμενο φόρο εισοδήματος 1,8 εκ Ευρώ σε 100 δόσεις. Ο φόρος αφορά στα έτη 2009 και 2013. Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2015 όπου βεβαίως ο κ. Βρυώνης δεν είναι επισήμως ιδιοκτήτης του καναλιού Έψιλον αλλά ουδέποτε ο ίδιος έχει διαψεύσει τα συνεχώς αναγραφόμενα στο τύπο περί εμπλοκής και ιδιοκτησίας του.

Νίκος Καρούτζος

Πηγή: bankingnews.gr, makeleio.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged