Ελλάδα: Μία πολύ πλούσια χώρα που κονταίνουν και πτωχεύουν οι πολιτικοί ταγοί της!

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:
Ελλάδα: Μία πολύ πλούσια χώρα που κονταίνουν και πτωχεύουν οι πολιτικοί ταγοί της!

Το φαινόμενο της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγηθεί με την κοινή λογική. Όντως πολύ πλούσια χώρα, διαθέτοντας, όλα όσα μπορεί να έχει μία χώρα για να συντηρηθεί και αναπτυχθεί μόνη της, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, προστάτες, κλπ, παρόλα αυτά, όμως, ο πολιτικοί που διαφεντεύουν την τύχη της από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους, «κατόρθωσαν», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να μας κρατούν λίγο πριν την πτώχευση… 

Από την άλλη για να δικαιολογήσουν την «ανικανότητα» τους, επινοούν διαρκώς εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και τελευταία, κατά Λαφαζάνη «πεμπτοφαλαγγίτες». Για να τελειώσουν πλέον τα «ψέματα» που μας σερβίρουν χωρίς να ντρέπονται, διαβάστε…μια καταγραφή σε διάφορους τομείς της χώρας μας:… 

  1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η  Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία. 
  2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. 
  3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. 
  4. Δεχόμαστε 21.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. 
  5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου . 
  6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. 
  7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο. 
  8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, 3οι στα ακτινίδια, 3οι στα ροδάκινα. 
  9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα. 
  10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Πηγή: makeleio.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged