Δύο περιβαλλοντικά βραβεία «Greek Green Awards 2019» κατέκτησε ο Δήμος Περιστερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Δύο περιβαλλοντικά βραβεία «Greek Green Awards 2019» κέρδισε ο Δήμος Περιστερίου, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβάλλοντος VERDE-TEC, 15-17 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική του ευαισθησία σε όλα τα επίπεδα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης. 

Ο Δήμος Περιστερίου βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης και για το 1ο Κινητό Πράσινο Σημείο στην χώρα μας. Τα βραβεία παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.

Στην ομιλία της στο forum με θέμα «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities», η κα Τσιώτα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες και εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου για τη συμβολή σ’ αυτήν τη μεγάλη επιτυχία!

Κατά γενική ομολογία όλων των επισκεπτών στην έκθεση, ο Δήμος Περιστερίου είχε το καλύτερο περίπτερο από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και απέσπασε τα θετικά σχόλια για την άψογη παρουσία του.

Στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένας από τους καθαρότερους Δήμους της Ελλάδας. Εφαρμόζοντας σύγχρονους τρόπους (οχήματα Euro 6), ρεύματα ανακύκλωσης και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα αυτά καθιστούν την πόλη ελκυστική και με το βλέμμα στο μέλλον.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου είναι μία καθαρή και λαμπερή πόλη με τα λιγότερα δυνατόν αστικά απόβλητα, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανακύκλωση, με υποδομές που βοηθούν στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Με συνεχείς καθ’ όλον το χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις και ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιότητα, προσπαθεί και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις σημαντικές και ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει συνεχώς, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές που απευθύνονται σε σχολεία, αφού η νέα γενιά είναι το μέλλον της πόλης (Κινητό Πράσινο Σημείο, Ηλιακοί Κάδοι, Συλλέκτες Οικιακής Ανακύκλωσης, Ηλεκτροκίνητα οχήματα κ.α.).

Γενικότερα είναι ένας κατεξοχήν αναπτυσσόμενος Δήμος με περιβαλλοντική συνείδηση σε όλα τα επίπεδα. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ-Περιφέρειας, προγραμμάτων με πλειάδα έργων βιοκλιματικών, έχει δημιουργήσει στην πόλη μία περιβαλλοντική ανάσα. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα δίνει τεχνογνωσία και εμπειρία στις υπηρεσίες.

Μοιραστείτε το:
Tagged