Διαδικτυακό «μπούλινγκ» μικρής μαθήτριας Γυμνασίου στο Περιστέρι – Ο Διευθυντής αρνείται να πάρει μέτρα

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Διαδικτυακό «μπούλινγκ» σε βάρος μικρής μαθήτριας Γυμνασίου στο Περιστέρι, από ομάδα συμμαθητών και συμμαθητριών της, την έφερε στα όρια της κατάθλιψης και σε θέση άρνησης να συνεχίσει τις μαθητικές σπουδές της.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία κατέφυγαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, όταν αυτό τους εκμυστηρεύτηκε ότι στο διαδίκτυο (Facebook & Twitter), κυκλοφορούν κακόβουλα σχόλια και χαρακτηρισμοί σε βάρος του. Ως δράστες αποκαλύφθηκε ότι ήταν ομάδα επτά συμμαθητών της μικρής μαθήτριας, που για ανεξήγητους λόγους τα είχε βάλει μαζί της.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούν δράστες και θύμα, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης κατέφυγαν οι γονείς του θύματος, αρνήθηκε να λάβει μέτρα με τον ισχυρισμό ότι «το γεγονός δεν συνέβη εντός της σχολικής μονάδας». Τελικά, πιθανόν σαν παραχώρηση προκειμένου να σταματήσουν οι πιέσεις προς αυτόν, το μόνο μέτρο που έλαβε ήταν να αλλάξει τμήμα τάξης στον φερόμενο ως πρωτεργάτη του διαδικτυακού «μπούλινγκ» σε βάρος της μικρής μαθήτριας.

Πληροφορίες, που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τρίτες πηγές, αναφέρουν ότι έχει ήδη επιληφθεί του θέματος ο Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει ενημερωθεί για το συμβάν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Σε ότι αφορά την σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν οι συγκεκριμένοι μαθητές, αυξάνονται οι καταγγελίες ότι από πλευράς συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεών του, βρίσκονται από πλευράς δήμου σε πλήρη εγκατάσταση, με τον Διευθυντή να δηλώνει ότι έχει ενημερώσει γραπτώς τον Δήμο Περιστερίου.

Μοιραστείτε το:
Tagged