Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου: Όλοι στο Αττικό Νοσοκομείο τη Κυριακή 17 Μάρτη στις 10:30 πμ

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ασπρογέρακας

Η Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου ενώνει την φωνή της με τους φορείς, τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες κατοίκων της Δυτικής Αθήνας για τη υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δομών στους δήμους της περιοχής μας.

Tο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ένα Νοσοκομείο που φτιάχτηκε για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των Πολιτών των Δυτικών Προαστίων, και όχι μόνο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών στην υγεία, αλλά και της δραματικής υποχρηματοδότησής του από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση μιλάει για “αλλαγής πορείας” στο σύστημα υγείας και εφαρμόζει αιματοβαμμένες περαιτέρω περικοπές δαπανών, μειώνοντας κατά 4 δις την φαρμακευτική δαπάνη, κόβοντας κι άλλα 65 εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία και 414 από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα παραμένουν προεκλογικές υποσχέσεις οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί στην υγεία των ετών 14-15.

Απαιτούμε:

  • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.
  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί σε κλείσιμο το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια κέντρα υγείας σε όλους τους δήμους στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο, προσανατολισμένα στην πρόληψη, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια και φαρμακεία.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής, «συμμετοχής» για εξετάσεις κάθε είδους, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κρατική ευθύνη, χωρίς προϋποθέσεις, για όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Χαϊδαρίου να διαδηλώσουμε την Κυριακή 17 ΜΑΡΤΗ, 10:30 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Μοιραστείτε το:
Tagged