Δημήτρης Μάντζος: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν τανγκό και σφιχταγκαλιάζονται από φόβο μήπως πέσουν»

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

«Εμείς μιλάμε για ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων. Επειδή περπατάμε στην κοινωνία, οι πολίτες πάνω και πέρα από τα πρόσωπα κοιτάζουν τις πολιτικές. Και θέλουν να αρθρώσουμε έναν πειστικό λόγο, να μιλήσουμε με την κοινωνία με ορίζοντα το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος αύριο και μεθαύριο. Και απαιτούν δύο βασικές αρετές: ειλικρίνεια και συνέπεια».

————————-

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ήταν προσκεκλημένος σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μαντζος.

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει χαλαρή και ανεύθυνη ψήφος, παρά μόνο υπεύθυνη ψήφος, υπεύθυνο εκλογικό αποτέλεσμα και υπεύθυνη εντολή».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν έχει αλλάξει σπιθαμή από την πάγια θέση του πως δεν μπορούμε να υπολογίσουμε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός. Δεν μπορούμε σήμερα να κάνουμε σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, αν πρώτα δεν εκτεθούν και δεν αξιολογηθούν οι προτάσεις των πολιτικών κομμάτων. Τόσο τα πεπραγμένα της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και η εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση που αρθρώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Εκτίμησε, δε, ότι η μονοθεματική δημόσια συζήτηση για τις συνεργασίες «συντηρείται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκρυβούν οι αδυναμίες των κυβερνητικών τους πεπραγμένων. Το τανγκό είναι ένας περίτεχνος χορός και, αν δεν γνωρίζεις πώς να τον χορέψεις, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και οι δύο. Έτσι, λοιπόν, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, από φόβο μήπως πέσουν, σφιχταγκαλιάζονται όλο και πιο έντονα όσο πάμε στις εκλογές» και εξήγησε: «Η ΝΔ κραδαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το σκιάχτρο που δεν πρέπει να επιστρέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται στο ρόλο της αμήχανης αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ερείσματα και προτάσεις. Έτσι θα πάμε ως τις εκλογές».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «το πρόσωπο του πρωθυπουργού προφανώς και δεν είναι αμελητέο. Δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι ψηφίζουμε για Κυβερνήτη, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε στη ΔΕΘ. Λυπάμαι, αλλά δεν ψηφίζουμε Κυβερνήτη. Ψηφίζουμε Βουλή που δίνει εμπιστοσύνη σε μία Κυβέρνηση».

Απευθυνόμενος στον Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, που ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μιλά για βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «ειδικού σκοπού ήταν μάλλον και η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, αλλά δεν είδα να έχει και ειδική διάρκεια. Άραγε, ήταν ειδικού σκοπού οι αγκαλιές στην Κλαυθμώνος;».

«Εμείς μιλάμε για ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων. Επειδή περπατάμε στην κοινωνία, οι πολίτες πάνω και πέρα από τα πρόσωπα κοιτάζουν τις πολιτικές. Και θέλουν να αρθρώσουμε έναν πειστικό λόγο, να μιλήσουμε με την κοινωνία με ορίζοντα το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος αύριο και μεθαύριο. Και απαιτούν δύο βασικές αρετές: ειλικρίνεια και συνέπεια», επεσήμανε ο κ. Μάντζος και διερωτήθηκε:

«Λέμε τα ίδια για την αμυντική θωράκιση της χώρας; Λέμε τα ίδια για το ΕΚΑΣ;  Λέμε τα ίδια για την προσωπική διαφορά που αυτήν τη στιγμή παρεμποδίζει τους συνταξιούχους να πάρουν αυξήσεις; Λέμε τα ίδια για τη νέα γενιά την ώρα που 500.000 νέοι άνθρωποι έχουν φύγει τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό;Όταν λέμε για αλλαγή πολιτικού παραδείγματος, εννοούμε ένα ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, ένα παραγωγικό μοντέλο προς όφελος των πολλών, με καλές δουλειές για όλους, και εμπέδωση μίας νέας πολιτικής ηθικής. Έτσι θα εμπνεύσουμε τους νέους και να ψηφίσουν και να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μοιραστείτε το:
Tagged