Δείγμα άσκησης καθηκόντων αιρετού ΟΤΑ: Ενοχος απιστίας κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης Γιώργος Αχλαδιώτης

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αντιμετώπισε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για την πράξη της απιστίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ο πρώην δήμαρχος άσκησε έφεση.

Η έρευνα εις βάρος του κ. Αχλαδιώτη προκλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου (σε αργία) του νησιού κ. Παύλου Πανηγύρη.

Απολογούμενος επεσήμανε ότι τα κίνητρα του κ. Πανηγύρη ήταν εκδικητικά διότι εγκατέλειψε την παράταξή του ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που διετέλεσε δήμαρχος μόλις 13 μήνες δεν θα μπορούσε αφενός να προχωρήσει σε έξωση μισθωτών δημοτικών ακινήτων, νέων επιχειρηματιών, που παραμένουν στο ακριτικό νησί παρά τις δυσκολίες και να ενεργήσει άμεσα ένα ζήτημα το οποίο παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση και το οποίο διατηρείται ως έχει ως σήμερα.

Ο κ. Αχλαδιώτης συγκεκριμένα ως δήμαρχος του Δήμου Μεγίστης φέρεται να τέλεσε τα ακόλουθα αδικήματα:

  • Ακίνητο του Δήμου, όμορο του καταστήματος αφορολόγητων ειδών στον κεντρικό λιμένα του νησιού, δημοπρατήθηκε την 26η Νοεμβρίου 2012 και κατακυρώθηκε στον Π. Ζ.. Ο κ. Αχλαδιώτης παρότι από 7 Δεκεμβρίου 2012 ανέλαβε την δημαρχία και όφειλε να συντάξει μισθωτήριο συμβόλαιο, παρέλειψε να το πράξει έως την 16η Σεπτεμβρίου 2014, με αποτέλεσμα ο Δήμος Μεγίστης να απωλέσει έσοδα ύψους 10.000 ευρώ περίπου από την μη καταβολή μισθωμάτων και δημοτικών φόρων.
  • Το διάστημα από 7 Δεκεμβρίου 2012 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2014 φέρεται επιπλέον να μην επαναδημοπράτησε ακίνητο που μίσθωνε ο Δήμος Μεγίστης στους Δ.Π. και Κ. Π. παρότι η μίσθωση είχε λήξει από την 1η Απριλίου 2012. Ο Δήμος Μεγίστης φέρεται να ζημιώθηκε από την μη καταβολή μισθωμάτων και δημοτικών φόρων και οι μισθωτές παρέμειναν στο ακίνητο έως την 9η Οκτωβρίου 2015.
  • Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται ακόμη ότι δεν ανακάλεσε προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε δοθεί στο Ν. Μ., παρότι από 1 Σεπτεμβρίου 2012, που του είχε χορηγηθεί προέγκριση, έως και την 9η Οκτωβρίου 2015, δεν προσκόμισε τα νόμιμα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δαμιανός Αθανασίου

Πηγή: dimokratiki.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged