Δήμος Περιστερίου: Μειώνουμε το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα της Πόλης – Περνάμε στη Πράσινη Εποχή

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Δήμος Περιστερίου: Μειώνουμε το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα της Πόλης – Περνάμε στη Πράσινη Εποχή

Πρωτοπόρος ο Δήμος Περιστερίου στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ο Δήμος Περιστερίου, φέρνοντας το μέλλον κοντά, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που έχουν ενταχθεί στις δημοτικές υπηρεσίες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 21 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι τα νέα  ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν τα πλέον σύγχρονα μηδενικών ρύπων οχήματα, τα οποία συμβάλλουν όχι μόνο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τις λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές για τα νέα οχήματα ανέλυσε διεξοδικά η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενώ για τα οικονομικά στοιχεία για την απόκτηση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας, ανέφερε ότι προέρχονται από την καλή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών.

Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος Δήμος και ανοίγει τους δρόμους σε νέες τεχνολογίες πιο φιλικές για το περιβάλλον.

Σήμερα έχει έναν από τους πιο σύγχρονους μηχανοκίνητους εξοπλισμούς, στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης του στόλου από οχήματα στην πρώτη γραμμή τεχνολογίας, επιλέγοντας τις καλύτερες δυνατές και πρωτοπόρες λύσεις, σύμφωνα με την εφαρμοσμένη τεχνολογία, η οποία έχει γίνει πράξη σε αρκετές προηγμένες πόλης της Ευρώπης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ολοκληρώνοντας  το τρίτο στάδιο  της ανανέωσης  του στόλου  στο Δήμο  μας με  50 περίπου οχήματα  μπορούμε εύκολα  να πούμε  ότι η  πόλη μας  έχει  έναν  από τους πιο σύγχρονους  μηχανοκίνητους  εξοπλισμούς στην Ελλάδα, αν όχι τον καλύτερο.

Όλες οι επιλογές  έγιναν  με προοπτική  την κατά το δυνατόν  καλύτερη  λειτουργία  των υπηρεσιών, την μέγιστη ασφάλεια  και άνεση  των εργαζόμενων  και των επιβατών  καθώς  και την μείωση  του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Και τούτο, όχι μόνο  γιατί ο Δήμος Περιστερίου  είναι πρωτοπόρος και ανοίγει δρόμους  αλλά  γιατί  το περιβάλλον έχει μέγιστη  σημασία για  μάς.

Έτσι στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης του στόλου  από οχήματα  στην πρώτη γραμμή  τεχνολογίας, επιλέγουμε  τις καλύτερες δυνατές  και πρωτοπόρες λύσεις, σύμφωνα  πάντα με την υπάρχουσα εφαρμοσμένη  τεχνολογία η οποία, έχει γίνει πράξη  σε αρκετές προηγμένες  πόλεις της Ευρώπης. Στην Ελλάδα  παρουσιάζονται σε Δήμο για πρώτη φορά.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

3 οχήματα PEUGEOT  PARTNER για μεταφορά προσωπικού  και άλλων  αναγκών  του Δήμου.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Κινητήρας ισχύος  67  HP
 • Μέγιστη ταχύτητα  110 km/ώρα
 • Αυτονομία              170  km
 • Φόρτιση με απλό  φορτιστή  7,5 ώρες
 • Φόρτιση με ταχυφορτιστή    30 min

3 οχήματα PEUGEOT  PARTNER  τύπου VAN   για τις ανάγκες των συνεργείων  της διεύθυνσης και μεταφοράς  εξοπλισμού  για συντηρήσεις.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Κινητήρας ισχύος  67  HP
 • Μέγιστη ταχύτητα  110 km/ώρα
 • Αυτονομία              170  km
 • Φόρτιση με απλό  φορτιστή  7,5 ώρες
 • Φόρτιση με ταχυφορτιστή    30 min

3 οχήματα GOUPIL G4 ανατρεπόμενα ημιφορτηγά  για την συλλογή υπολειμμάτων  πρασίνου  και ογκωδών  αντικειμένων  σε σημεία χαμηλής όχλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όπως π.χ. στο Βιοκλιματικό  Πάρκο  της Χωράφας , Άλσος , Πεζοδρόμους  κ.λ.π.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • 50  χιλ/ώρα   ταχύτητα
 • 90 χιλιόμετρα αυτονομία 
 • Ωφέλιμο φορτίο 712 κιλά

3 δίκυκλα DAΪTONA – EDISSON  για τις ανάγκες του Δήμου, για την επίδοση  εγγράφων και μεταφορά από  το ένα δημοτικό κτίριο στο άλλο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • 50 χιλιόμετρα αυτονομία
 • 50 χιλ/ώρα ταχύτητα
 • Συνεχής ιπποδύναμη  2,6  ίππων

Η σειρά  των ηλεκτροκίνητων  οχημάτων  έχει  στόχο, όχι μόνο  την μείωση  των  περιβαλλοντικών  επιπτώσεων  αλλά και την  ευαισθητοποίηση  των πολιτών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ  ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία  της πόλης  για χρήση από τους δημότες.

ΠΟΥΛΜΑΝ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

 • Δύο νέα υπερσύγχρονα οχήματα ένα για την κάλυψη  της Δημοτικής Συγκοινωνίας  ISUZU – CITIBUS  63 θέσεων  (25 καθήμενοι / 36 όρθιοι/ 1 αμαξίδιο).
 • Και ένα πούλμαν  SCANIA TOURING 410 HP  για τις ανάγκες του Δήμου (53 θέσεων).

Και τα δύο οχήματα  είναι  αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας  EURO 6  όπως άλλωστε,  όλα τα οχήματα  που έχουμε  αγοράσει  την τελευταία  τριετία και θα εκτελούν  τον κύριο όγκο  των δράσεων (π.χ. εκδρομές μελών ΚΕΦΙ &  Δημοτική Συγκοινωνία) μειώνοντας κατά πολύ  την χρήση  παλαιότερης  τεχνολογίας οχημάτων.

Τέλος δεν θα παραλείψουμε  να πούμε ότι όλα αυτά είναι  αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης των ανταποδοτικών  και εν γένει  οικονομικών θεμάτων  του Δήμου και οι αγορές  έχουν γίνει  εντελώς  μετρητοίς  χωρίς  να επιβαρύνουμε  τα επόμενα οικονομικά έτη με δάνεια  ή  χρονομισθώσεις. Οι  επιλογές  είναι στοχευμένες και προσεχτικές γιατί η  εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και εμείς την παρακολουθούμε συνεχώς. 

Μοιραστείτε το:
Tagged