Δήμος Αθηναίων: 2.400 «γεύματα αγάπης» για άστεγους και φιλοξενούμενους σε δομές την Παραμονή και την Ημέρα των Χριστουγέννων

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Μια μεγάλη «αγκαλιά» για όλους και ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες, γίνεται και αυτά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων, διοργανώνοντας εορταστικά γεύματα που έφτασαν στις δομές φιλοξενίας αστέγων, αλλά και στους δρόμους της πόλης μέσω των ομάδων Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, διανεμήθηκαν  συνολικά 1.200 «γεύματα αγάπης», συνοδευόμενα από ορεκτικά και παραδοσιακά γλυκά, τα οποία αποτελούν δωρεά της εταιρείας ΜΕΓΑ Α.Ε., ενώ με την ίδια διαδικασία, την επόμενη -ημέρα των Χριστουγέννων- θα προσφερθούν επιπλέον 1.200 πλήρη, ζεστά γεύματα -δωρεά της Lidl Hellas- σε σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι και άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Οι γιορτινές δράσεις στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων ξεκίνησαν μέσω του «Street Pasta Night», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Barilla και τη Σχολή μαγειρικής Le Monde. Σπουδαστές της σχολής, εθελοντές και εργαζόμενοι της εταιρείας, βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο Ημέρας, όπου παρασκεύασαν 250 μερίδες ζυμαρικά, τις οποίες και διένειμαν στους φιλοξενούμενους της δομής, καθώς επίσης και σε αστέγους στον δρόμο.

Εντωμεταξύ, καθημερινά, από τις αρχές του μήνα, διανέμονται μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ενισχυμένα πακέτα με όλα τα αναγκαία είδη για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχοντας καταφέρει να αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, εμπλούτισε -μάλιστα- τα πακέτα με κρέας, κοτόπουλο και γλυκά (περισσότερα από 5.000), σε συνεργασία με τις εταιρείες Καραμολέγκος, Politis Group, όμιλος ΕΛΟΜΑΣ.

Σημειώνεται ότι τα εορταστικά «γεύματα αγάπης» θα επαναληφθούν παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Μοιραστείτε το:
Tagged