Γ. Σγουρός: Σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

Αττική
Μοιραστείτε το:

Τα οικονομικά στοιχεία του απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαίωσαν στο έπακρο τους φόβους και τις προειδοποιήσεις μας ότι το καράβι της περιφέρειας πέφτει στα βράχια.

Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στη χρήση του 2018 διαπιστώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά – αρνητικό πλεόνασμα  (!) 49.283.745,50€.

Πέρα από το γελοίον της ορολογίας που εφευρέθηκε, γίνεται πλέον ολοένα και πιο εμφανής ο κίνδυνος πολύ σύντομα η περιφέρεια Αττικής να οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και την ώρα που η χώρα θα βγαίνει δειλά δειλά από τα μνημόνια η Περιφέρεια Αττικής να μπαίνει σε διαδικασίες επιτροπείας και εξυγίανσης.

Ο προγραμματισμός των έργων όπως έχει σχεδιαστεί – αν υπάρχει σχεδιασμός –υπηρετεί τη λογική να ξοδέψουμε όσο περισσότερα γίνεται σήμερα, χωρίς καμία ιεράρχηση και προτεραιοποίηση αδιαφορώντας για το αύριο. Αδιαφορώντας για παράδειγμα εάν θα υπάρχουν πόροι για τα αντιπλημμυρικά που απαιτούνται και δεν έχουν ωριμάσει ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις για έργα, που ανέρχονται περίπου στα 300 εκ. €, έχουν δημοπρατηθεί ή τελούν υπό δημοπράτηση έργα συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 567,6 εκ. €, ενώ υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες στον προϋπολογισμό της περιφέρειας, όπως δικαστικές ύψους 100 εκ. €, η αγορά του κεντρικού κτιρίου στο Περιστέρι ύψους 20 εκ. €.

Την ίδια ώρα τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 327 εκ. € που προφανώς δεν επαρκούν για να καλύψουν το οικονομικό άνοιγμα που δημιουργείται και καθημερινά διευρύνεται.

Εμείς προειδοποιήσαμε ως οφείλαμε με επιστολές τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ. Τσακαλώτο και Χαρίτση για να προλάβουμε το κακό.

Όμως δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση που περάσαμε. Που επαναλαμβάνουν τα λάθη του χθες και ακολουθούν τις συνταγές που χρεοκόπησαν το ελληνικό κράτος.

Που προτιμούν να ενεχυριάζουν το μέλλον των παιδιών μας για να αποκομίσουν εφήμερα μικροπολιτικά οφέλη.

Το οξύμωρο είναι ότι θα οδηγήσουν σε μνημόνιο την περιφέρεια αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους κατά του μνημονίου.

Μοιραστείτε το:
Tagged