Γιάννης Σγουρός από τον Πειραιά: Ο κ. Χαρδαλιάς θέλει να μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε δεκανίκι του κόμματος και της Κυβέρνησης

Αττική
Μοιραστείτε το:

Ομιλία Γιάννη Σγουρού στον Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και σημαντικών προσωπικοτήτων

«Ο κ. Χαρδαλιάς θέλει να μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε δεκανίκι του κόμματος και της Κυβέρνησης, σε ένα ακόμα Υφυπουργείο της κεντρικής εξουσίας»

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, η προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στη  συγκέντρωση μίλησε ο Επικεφαλής της Παράταξης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και το παρών έδωσαν προσωπικότητες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής.

Ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας πρώην Νομάρχης Πειραιά, Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης, πρώην υπουργοί, Σταύρος Κασιμάτης, πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού, Κανέλλος Λάλος και Δημήτρης Διαμαντίδης, πρώην βουλευτές.

Επίσης, Γιώργος Γαβρίλης υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Παντελής Καμάς υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δημήτρης Λιντζέρης υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Κανέλλος Τούντας, υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Στέλιος Μανουσάκης, πρώην Προεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Παναγιώτης Αβραμίδης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Μάρα Κουκουδάκη, Εύα Ζούπη, Ανδρέας Βροντάκης και Βασίλης Κατσαφάδος, μέλη της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Στάθης Οικονόμου και Βάνα Δατσέρη, γραμματείς Α΄και Β΄ Πειραιά ΠΑΣΟΚ και δεκάδες υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Γιάννης Σγουρός ανέπτυξε στην ομιλία του τις θέσεις της παράταξης για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Αναφερόμενος στον Πειραιά, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα τη νέα περίοδο, τονίζοντας ότι όσα χρόνια η Παράταξή ήταν στη διοίκηση, έγινε πολύ σημαντικό έργο. Μόνο σε 3,5 χρόνια στην Περιφέρεια έγιναν περισσότερα από 200 έργα.  Έργα υποδομής και θωράκισης και όχι βιτρίνας.

  • Χρηματοδοτήσαμε το εμβληματικό έργο αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου για να γίνει πάλι τοπόσημο και κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη.
  • Χρηματοδοτήσαμε τη νέα Ράλλειο Σχολή.
  • Χρηματοδοτήσαμε την αναστήλωση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.
  • Ξεκινήσαμε το μοναδικό και πρωτοποριακό έργο για την Ελλάδα, τον Υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας.
  • Χρηματοδοτήσαμε και ξεκινήσαμε το βιολογικό καθαρισμό Σπετσών.
  • Κάναμε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του ευρύτερου Πειραιά και των Νησιών.

Ο Γ. Σγουρός, τόνισε με έμφαση ότι «εμείς ουδέποτε είχαμε στο πρόγραμμά μας εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στον Πειραιά, όπως κάνει σήμερα η διοίκηση και θέλει να προχωρήσει ο κ. Χαρδαλιάς. Και μάλιστα,  εργοστάσιο Καύσης Απορριμμάτων, δηλαδή για μια ακόμη συνειδητή υποβάθμιση του Πειραιά».

Αναφερόμενος στην κρίσιμη εκλογική μάχη, ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «η περίοδος Πατούλη ήταν καταστροφική σε όλα τα επίπεδα και τώρα η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως ένα ακόμα Υφυπουργείο της.

Αντικατέστησε τον Πατούλη και έφερε «φυτευτό» ένα κομματικό στέλεχος που ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ως Υφυπουργός Αμύνης έχει συνδέσει το όνομα του με ουκ ολίγες καταστροφές.

Ο κ. Χαρδαλιάς, είπε, θέλει να μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε δεκανίκι της Κυβέρνησης, σε ένα ακόμα Υφυπουργείο της κεντρικής εξουσίας, ενώ εμείς παλεύουμε για την οικονομική αυτοτέλεια και την ανθεκτικότητα.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη και όχι για κομματάρχη – τοποτηρητή.

Εμείς, θέλουμε συνεργασία με την κεντρική εξουσία – όχι να αποφασίζει μόνη της για τη ζωή και το μέλλον μας».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων:

ΠΕΙΡΑΙΑ

Αβραμίδου – Λαμπροπούλου Ανδριανή, Αβραντίνη Μαργαρίτα, Αγγέλης Χρήστος, Αλεξανδρίδης Λάζαρος, Αντωναράκης Νικόλαος, Αντωνίου Θεοδώρα, Βαρελάς Λάμπρος, Ζαλοκώστας Λάμπρος, Ζαρναβέλης Παύλος, Κατελανάκη Αργυρώ, Κατσικάρης Δημήτριος, Κλουκίνα Τριανταφυλλιά, Κυνηγού Ελένη, Λαγουμιτζής Μιχάλης, Πανά Αγγελική, Παπανικήτας Μανώλης, Πλατή – Τσοτσορού Λουκία, Πολυχρονίδης Γεώργιος, Πούλου Βασιλική, Σελίμης Φίλιππας, Στεφανίδου Σταυρούλα, Σφενδύλης Άγγελος, Τζαβάρα Στυλιανή, Χατζηπέρος Παναγιώτης και Χέλμης Δημήτριος (Μίμης).

ΝΗΣΩΝ

Αθανασιάδης Λεωνίδας, Κοιλάκου Ελπίς και Κυβέλου – Χιωτίνη Στέλλα-Σοφία.

Μοιραστείτε το:
Tagged