Ασυμβίβαστο Ίλιον: Το μισό υπουργικό συμβούλιο ήρθε στο Ίλιον – Τι άλλαξε για τους δημότες;

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την περασμένη Κυριακή να ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα γρανάζι της κυβερνητικής πολιτικής. Κουβάλησε στο Ίλιον το μισό υπουργικό συμβούλιο και ένα πλήθος αξιωματούχων από όλο το λεκανοπέδιο, μόνο και μόνο για να σαλπίσει την ανέλπιδα προσπάθεια του κ. Κάβουρα να καταγράψει ένα καλό ποσοστό.

Αν τους μισούς από αυτούς τους βουλευτές, υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη της κυβέρνησης, οι κ.κ. Κάβουρας και Μπατσής τους έβαζαν να λύσουν έστω και μισό πρόβλημα από αυτά που ταλαιπωρούν τον Δήμο και τους δημότες μας, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Η Δυτική Αθήνα βουλιάζει διαχρονικά στην εγκατάλειψη. Οι κάτοικοί της, λαϊκοί άνθρωποι και σκληρά εργαζόμενοι, δεν έχουν ανάγκη από κυβερνητικές φιέστες υποστήριξης σε εκκολαπτόμενους προύχοντες. Έχουν ανάγκη από αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα, από κοινωνική πολιτική, από δωρεάν παιδεία και υγεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τσακίστηκαν από τα μνημόνια που ψήφισαν και εφάρμοσαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσοι και τόσοι παρατρεχάμενοι και καλοβαλμένοι σύμβουλοι Υπουργών (ανάμεσά τους -σύμφωνα με το βιογραφικό του- και ο ίδιος ο κ. Κάβουρας) δεν μπορούν άραγε να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ; Τόσοι βουλευτές που ήρθαν, δεν μπορούν να ψηφίσουν την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 752 ευρώ, αντί για τις αυξήσεις – ψίχουλα των 30 ευρώ; Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί να σταματήσει τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή της σε μηχανισμό είσπραξης ανταποδοτικών τελών μέσω του Κλεισθένη; Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τα Πάρκα δεν μπορεί να βρει μια λύση για το Πάρκο Τρίτσης, αντί να συζητάμε επί μήνες τη δημιουργία χαβούζας μέσα του;

Και τόσοι και τόσοι υπουργοί, βουλευτές και αξιωματούχοι, δεν μπορούν να προστατεύσουν τη λαϊκή κατοικία, καθώς με το 2019 καταργείται η προστασία του νόμου Κατσέλη;

Από την άλλη βέβαια, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν σήμερα την «Αλληλέγγυα Πόλη», εξαφανίστηκαν από το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο, τη στιγμή που έγιναν κυβέρνηση. Στηρίζουν πλέον τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς…

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον υποστηρίζει ότι δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και με τους δημότες και με την κυβέρνηση. Δεν μπορείς να δηλώνεις “αλληλέγγυος” σε όσους η δική σου κυβέρνηση εξαθλιώνει.

Και στο Ίλιον δεν θα αλλάξει τίποτα, από έναν ακόμα υποψήφιο δήμαρχο, που θα είναι πειθήνιος στην κυβέρνηση, υποτακτικός στα μνημόνια και στη λιτότητα, άβουλος διαχειριστής του Δήμου μέσα στα ασφυκτικά όρια που επιβάλει η κεντρική εξουσία. Αυτόν τον ρόλο τον παίζει ήδη ο κ. Ζενέτος.

Μοιραστείτε το:
Tagged