Αμαξοστάσιο Δήμου Περιστερίου: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για τις συνθήκες υγιεινής λόγω της λειτουργίας του ΣΜΑ

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υγείας τους, από το επιβαρυμένο με μολυσματικούς παράγοντες, εργασιακό περιβάλλον, όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το «κλίμα» στις τάξεις των εργαζόμενων έχει κτυπήσει κόκκινο σε ότι αφορά την αγωνία τους για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους, από τις περιβαλλοντικές συνθήκες του συγκεκριμένου εργασιακού χώρου, ιδιαίτερα τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που λειτουργεί στο εσωτερικό του, μετά τον δεύτερο θάνατο συναδέλφου τους από την επάρατη νόσο.

Εργαζόμενοι, ανάφεραν στη στήλη, ότι οι περιβαλλοντικές εργασιακές συνθήκες, στον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου, κατά τις ώρες που λειτουργεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) είναι αφόρητες και πολύ επιβαρυμένες για το αναπνευστικό τους, σημειώνουν δε ότι το μεταλλικό κάλυμμα που έχει τοποθετηθεί πάνω απ’ αυτόν και το οποίο φέρει απορροφητήρες, δεν προσφέρει τίποτα, αφού αυτό δεν είναι κλειστού τύπου, απ’ όλες τις πλευρές για να απομονώνει το σύστημα από το περιβάλλον.

Το πρόβλημα, κατά τους ίδιους, επιδεινώνεται από τα χημικά αρωματικά με τα οποία ψεκάζεται κατά την λειτουργία του και μετά ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων προκειμένου να μην αναδύει έντονη δυσοσμία που συχνά γίνεται αντιληπτή, όχι μόνο στο παρακείμενο Άλσος Περιστερίου, αλλά ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, ακόμη και στα ποιο ψηλά όρια της Χρυσούπολης.

Η στήλη, σε ότι αφορά την Λειτουργία του ΣΜΑ μέσα στο Αμαξοστάσιο, υπενθυμίζει τα εξής:

 • Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου του Περιβάλλοντος, της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής, όσες φορές έκανε ελέγχους στον χώρο, τα βρήκε όλα καλά και σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την Δημόσια υγεία και υγιεινή.
 • Το 2011 (ή 2012 αν κάνουμε λάθος) ο ΣΜΑ Περιστερίου, είχε σφραγισθεί ως προς την λειτουργία του, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της παντελούς έλλειψης άδειας λειτουργίας και της εγκατάστασής του σε χώρο χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο πράσινο, οι εργαζόμενοι, όμως, μετά  από απόφαση της γενικής συνέλευσής τους αποδέχθηκαν και συναίνεσαν στην επαναλειτουργία του.
 • Τα κτίσματα στα οποία λειτουργεί ΣΜΑ Περιστερίου, όπως και το Πράσινο Σπίτι δίπλα από την είσοδο του Αμαξοστασίου, έχουν κηρυχθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση αυθαίρετα. Ο Δήμος, όμως Περιστερίου, με πρόσφατο έγγραφό που προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι έχει νομιμοποιήσει όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν μέσα στο Αμαξοστάσιό του, επί της οδού Αγίου Βασιλείου, απέναντι από το Άλσος Περιστερίου.
 • Η πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κα Νεκταρία Ευσταθιάδου, είχε δηλώσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ότι «Ναι ο ΣΜΑ που λειτουργεί μέσα στο Αμαξοστάσιο είναι παράνομος, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί  γιατί με αυτό επιτυγχάνονται μεγάλες οικονομίες στη λειτουργία του Τμήματος Καθαριότητας και την μετακομιδή των συμπιεσμένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής».
 • Η νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου,  δήλωσε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης, ότι «ο ΣΜΑ Περιστερίου, μολύνει το περιβάλλον με την λειτουργία του και σε κάθε περίπτωση  είναι απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να μεταφερθεί σε άλλον χώρο».

Δείτε στην συνέχεια τα όσα το Vukentra, έχει δημοσιεύσει σε Βίντεο για την λειτουργία του ΣΜΑ Περιστερίου και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

 • ΣΜΑ Περιστερίου – Η Υγειονομική βόμβα που μολύνει ανεξέλεγκτα

 • ΣΜΑ Περιστερίου – «Αλήθειες και Ψέματα» – Όσα πρέπει να γνωρίζεται

 • Νεκταρία Ευσταθιάδου: Ο ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο δίνει κέρδη στο Δήμο Περιστερίου

 • ΣΜΑ Περιστερίου-Πλυντήριο απορριμματοφόρων και κοντέινερ μεταφοράς συμπιεσμένων απορριμμάτων

 • ΣΜΑ Περιστερίου: Μ.Τσιώτα – «Πρώτα η Υγεία των Εργαζόμενων» – Α.Παχατουρίδης – «Κλαψουρίσματα»

 • ΣΜΑ Περιστερίου: Τα πρόστιμα & το Στέγαστρο του – Μ. Τσιώτα: «Φταίνε» οι κατήγοροι της Πόλης

 • Αποκάλυψη: Το «Παράνομο» Στέγαστρο του ΣΜΑ Περιστερίου – Τι είναι και που θα τοποθετηθεί (Σχέδια)

«Ο Κολάζων & Σχολάζων»

Vukentra.com

Μοιραστείτε το:
Tagged