Αλληλέγγυα Πόλη: Ο κ. Ζενέτος αποδρά από τις ευθύνες του για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Με όχι και τόσο μεγάλη έκπληξη, ακούσαμε τον κ. Ζενέτο, στην ειδική συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2017, να ισχυρίζεται ότι με ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», λιμνάζουν αυτήν την στιγμή 600.000 ευρώ που προβλέπονται με την μορφή χρηματοδότησης προς τον Δήμο Ιλίου, από το πρόγραμμα Φιλόδημος II, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που – μιας και μιλάμε για αθλητισμό – βλέπουμε τον κ. Δήμαρχο να πετά, μεγαλοπρεπώς, την μπάλα στην εξέδρα.

Διότι, εδώ πέρα, αναδεικνύεται μία διπλή ευθύνη του κ. Ζενέτου. Και εξηγούμαστε:

Η πρώτη προκύπτει, διότι, ο κ. Δήμαρχος, στο βωμό του να μείνει πιστός στην μικροκομματική/μικροπαραταξιακή λογική του «όχι σε όλα απέναντι στον Φορέα του Πάρκου», γραμμή που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό, σχεδόν από την αρχή,  έχει καταστήσει έρμαιο αυτής της επιλογής του, μεταξύ πολλών ακόμη, και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εντός του Πάρκου. Έτσι, αρνούμενος ακόμη και σήμερα να υπογράψει την σχετική προγραμματική σύμβαση με τον Φορέα, που θα του επιτρέψει να αναλάβει συνολικά «την τύχη» των συγκεκριμένων γηπέδων, στην πραγματικότητα στερεί από τους δημότες του Ίλιου τη δυνατότητα να γίνουν εκεί έργα σημαντικά, έργα αναβάθμισης, έργα που είναι απαραίτητα τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου όσο και στο βοηθητικό γήπεδο – αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο – όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλων χώρων αποδυτηρίων ή η τοποθέτηση των απαραίτητων οικίσκων ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές και οι ομάδες. Το ίδιο όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ επί της οδού Ελευσίνιων Μυστηρίων που έχει τεράστια προβλήματα προς επίλυση μεταξύ άλλων και στατικής επάρκειας.

Ο κ. Ζενέτος, όπως αρέσκεται να κάνει συχνά, θα βγει να καταγγείλει την «αναλγησία» των ανθρώπων του Φορέα, θα καταγγείλει ταυτόχρονα και την «ανάλγητη» Κυβέρνηση και το «κακό που μας βρήκε» για να «χαϊδέψει» το κομματικό του ακροατήριο, αλλά ούτε ουσιαστική απάντηση στους πολίτες του Ιλίου έχει να δώσει, οι οποίοι είναι αυτοί που «πληρώνουν το μάρμαρο» για αυτήν την στάση του Δημάρχου, ούτε τα έργα θα προχωρήσουν και τα 600.000 ευρώ από το «Φιλόδημος ΙΙ» θα συνεχίσουν να λιμνάζουν. Άρα, ορθώς μιλάμε για τον κ. Δήμαρχο που αρέσκεται να «στέλνει την μπάλα στην εξέδρα»

Η δεύτερη μεγάλη ευθύνη που αποδίδουμε στον κ. Δήμαρχο και εμπεριέχει και το στοιχείο της υποκρισίας, είναι, διότι, ενώ ο κ. Ζενέτος είναι «λαλίστατος» όταν μιλά για τα όσα πρέπει να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου – για να καταλήξει στο βολικό για τον ίδιο «πάντα φταίνε οι άλλοι» – παραμένει μέχρι και σήμερα εξαιρετικά σιωπηλός σχετικά με την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα υπόλοιπα σημεία της πόλης μας, όπως στην Παλατιανή, στο Ρίμινι, στην Αγίου Νικολάου και αλλού.

Αλήθεια, κ. Δήμαρχε, μήπως έχετε εικόνα του βοηθητικού γηπέδου που χρησιμοποιούν οι «Νέοι Παλατιανής»; Νομίζετε ότι το γήπεδο μπάσκετ επί της Ζαγορίου δεν χρειάζεται συντήρηση ή αναβάθμιση; Θεωρείτε ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που έχουν οι τενίστες ή οι δρομείς της πόλης;

Θέλετε μήπως κ. Δήμαρχε να σας θυμίσουμε τι απαντήσατε πριν καιρό σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της «Αλληλέγγυας Πόλης» για τη μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, που βρίσκεται επί της οδού Καπετάν Βέρα, σε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο: «υπάρχει προοπτική να κλείσει το γήπεδο στο μέλλον». Αλήθεια, κ. Δήμαρχε, βρήκατε μήπως μέχρι και σήμερα αυτήν την «προοπτική» ή ακόμη αγνοείται η τύχη της;

Και τέλος το βασικότερο: γιατί κ. Δήμαρχε δεν αξιοποιείτε για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις – και για άλλες τόσες που θα μπορούσαμε να σας πούμε – τις δυνατότητες και την χρηματοδότηση που σας προσφέρει το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»; Τι ακριβώς και ποιος σας εμποδίζει να δρομολογήσετε αυτά τα έργα;   

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη» καλούμε το Δήμαρχο κ. Ζενέτο, να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την συντήρηση, αναβάθμιση και ορθή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη του Ιλίου. Αρνούμαστε πια να ακούμε μόνο δικαιολογίες για «θεσμικά προβλήματα», αρνούμαστε πια να ακούμε ότι «πάντα φταίνε οι άλλοι». Σταματήστε, κ. Δήμαρχε,  αυτό το «παιχνίδι ευθυνών» στο οποίο αρέσκεστε να επιδίδεστε. Από αυτή σας τη στάση μεγάλος χαμένος βγαίνει η ίδια η πόλη του Ιλίου, η πόλη μας. 

Ειδικά σε ότι αφορά το Δημοτικό Στάδιο και τις λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, σας καλούμε να σταθείτε, έστω και καθυστερημένα, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και να στείλετε επιτέλους το αίτημα για τη σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα έργα μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Μοιραστείτε το:
Tagged