Αλληλέγγυα Πόλη: Μήνυμα για την 21η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

«Κανείς δεν γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος, μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο.» (Nelson Mandela)

Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Την 21η Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Σήμερα, στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στη Νέα Ζηλανδία, το μήνυμα της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν μπορεί να έχει επετειακό χαρακτήρα.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη» σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση ακροδεξιών ιδεών και πρακτικών. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ελευθερίες, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα και κάθε διαφορά γλώσσας, φυλής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικού προσδιορισμού.

Για το σκοπό αυτό, συνδιοργανώνουμε με τον Α.Ο. Άρης Ιλίου και το κοινωνικό portal meallamatia.gr το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ «Σκοράρουμε κατά του ρατσισμού» και σας θέλουμε όλους εκεί!

Η ημέρα, η ώρα της εκδήλωσης και όλες οι λεπτομέρειες συμμετοχής στο τουρνουά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μοιραστείτε το:
Tagged