Αλλάζει η περιοχή πέριξ του Μετρό Αγ. Δημητρίου

Αττική
Μοιραστείτε το:

Την ανάπλαση τμημάτων οδών περιμετρικά του σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.275.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που περιλαμβάνει την εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κινήσεως πεζών και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων, καθώς και την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων – στην περιοχή παρέμβασης – δρόμων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, προβλέπεται η αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Πριάμου και Αμαλίας και η διαμόρφωσή του σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και η ανάπλαση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στη συμβολή της Πριάμου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης – πλατεία Εισόδου – με τη διαμόρφωση ενός πράσινου τοπόσημου.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών πάρκων – καθιστικών σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές. Το πρώτο πλάτωμα δημιουργείται στη συμβολή των οδών Πριάμου και Μετσόβου, ενώ το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ταϋγέτου, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.

Αναλυτικά, θα εκτελεστούν παρεμβάσεις στους εξής  δρόμους και κοινόχρηστους χώρους:

  • Οδός Πριάμου από την είσοδο επί της Βουλιαγμένης έως την οδό Μετσόβου.
  • Κοινόχρηστοι χώροι στη συμβολή Βουλιαγμένης και Πριάμου – πλατεία Εισόδου (περιλαμβάνεται και ο κοινόχρηστος χώρος έναντι της κύριας πλατείας).
  • Κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Πριάμου και Β. Αμαλίας.
  • Κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Β. Αμαλίας, Καφαντάρη, Μεταξά και Αϊδινίου.
  • Κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Μεταξά, Ελ. Βενιζέλου και Ναυαρίνου.
  • Κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Λαγκαδίων, Μετσόβου, Ελ. Βενιζέλου, Εθνάρχου Μακαρίου έως όριο οδού Λεκανίδη, Ταϋγέτου και Τροίας.
Μοιραστείτε το:
Tagged