Αλέξης Τσίπρας, ο απερχόμενος – Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επερχόμενος

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ο εκνευρισμένος Τσίπρας και το σφυροκόπημα Μητσοτάκη στη Βουλή -Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε τα μεσάνυχτα μέσα σε ένα κλίμα άγριας κόντρας και ακραίας πόλωσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκνευρίζεται και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβάζει τους τόνους.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έδειξαν από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τις προθέσεις τους, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κονταροχτυπιούνται σε όλα τα επίπεδα. 

Η ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας είχε χτυπήσει κόκκινο με την κυβερνητική αγωνία να μην κρύβεται και τον Αλέξη Τσίπρα να χάνει την ψυχραιμία του και φωνάζει σε ασυνήθιστο για πρωθυπουργό τόνο προς τους βουλευτές της ΝΔ «Καθίστε κάτω! Καθίστε κάτω! Τώρα θα τα ακούσετε. Τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή!».

Οπως φαίνεται από τους υπολογισμούς η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει το οριακό «ναι» των 151 ψήφων με προσθήκες πρόθυμων βουλευτών όπως οι αντάρτες των ΑΝΕΛ, την Ελενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη που αρνήθηκαν να αφήσουν τις υπουργικές τους καρέκλες, τους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχρηστόπουλο που παραμένουν στους ΑΝΕΛ για να μην χάσει τα προνόμια αρχηγού κόμματος ο Πάνος Καμμένος, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης. Ολοι τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί με διαφορετικά κόμματα.

Με την ένταση στο κόκκινο έκλεισε η πρώτη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Μάλιστα η ένταση κορυφώθηκε όταν στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό και την πολιτική της κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στους πρόθυμους γυρολόγους βουλευτές που ξαφνικά ερωτεύτηκαν την κυβέρνηση και την στηρίζουν. Το πολιτικό θερμόμετρο έφτασε στα ύψη όταν ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη θέση του ΥΠΕΘΑ.

«Θέλω να πω κάτι για τον κ. Αποστολάκη, που διορίστηκε καθ’ υπόδειξιν του Καμμένου: ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Με εξαίρεση τον Χηνοφώτη, ο οποίος πρώτα όμως παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης, την 21η Απριλίου 1967», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και είπε ότι η σύγκριση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ του Ευάγγελου Αποστολάκη και του Σπαντιδάκη της χούντας ήταν κολοσσιαίο λάθος.

«Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον στρατηγό της χούντας», είπε. «Η σύγκριση είναι ντροπή και πρέπει να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση στο υπουργείο Άμυνας ήταν πράγματι ο Σπαντιδάκης, γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο ως αξιωματικό. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχτηκε τη θέση. Την ευθύνη όμως έχετε εσείς, κ. Τσίπρα. Και να μας πείτε πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

«Δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής εναντίον του προσώπου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις. Το μήνυμα της τοποθέτησης του Αποστολάκη είναι μήνυμα ισχυρό εναντίον όσων απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας. Λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged