ΑΑΔΕ: έπιασε επ’ αυτοφόρω 5+6 επιχειρήσεις για εικονικά τιμολόγια άνω των 19 εκατ. ευρώ και εικονικές αποδείξεις

Φορολογικά
Μοιραστείτε το:

Καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα μεγαλύτερα του 1 εκατομμυρίου ευρώ

Πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και τις ευρύτερες υπηρεσίες πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ, φέρεται να ενεπλάκησαν σε έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων. Πλέον οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα μεγαλύτερα του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Επιχείρηση χονδρεμπορίου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, στην Αθήνα, βρέθηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 780.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 187.000 ευρώ. Το πρόστιμο, που καταλογίστηκε, ξεπερνά τα 95.000 ευρώ.
  • Δεύτερη επιχείρηση της ίδιας δραστηριότητας, στον Πειραιά, εντοπίστηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια 7,15 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,72 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόστιμο, που επιβλήθηκε, φτάνει τα 860.000 ευρώ.
  • Κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας, στην Αθήνα, βρέθηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια 621.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 150.000 ευρώ. Το πρόστιμο φτάνει στα 75.000 ευρώ.
  • Επιχείρηση χονδρεμπορίου μηχανημάτων, στο κέντρο της Αθήνας, είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,1 εκατομμυρίων.
  • Διαφημιστική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, είχε αποκρύψει από τη φορολογική δήλωση του 2019 τζίρο 230.000 ευρώ και ΦΠΑ 54.000 ευρώ. Η τελευταία αυτή εταιρεία μάλιστα φέρεται να εμπλέκεται και σε έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 1,85 εκατ. ευρώ.

Ήδη, επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο για τις ανακριβείς δηλώσεις, ύψους 27.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος στα βιβλία της επιχείρησης συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί πρώτον, το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής, πιθανώς και για άλλες χρήσεις, και δεύτερον, το σύνολο των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των εικονικών τιμολογίων.

——————————

Έξι νέα «λουκέτα» από την ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο

Πρόκειται για περιπτώσεις καταστηματαρχών οι οποίοι εισπράττουν, αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, ούτε δηλώνουν τα έσοδά τους.

Μέσω των διασταυρώσεων, οι ελεγκτές εντόπισαν και έβαλαν «λουκέτο» σε τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα, μία στον Πόρο και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο.

Και αυτό διότι βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, για τις οποίες όμως ουδέποτε εξέδωσαν απόδειξη, ή τη διαβίβασαν στην ΑΑΔΕ. Δηλαδή, οι πελάτες που πλήρωσαν με κάρτα, είτε δεν έλαβαν κάποια απόδειξη, είτε πήραν , αλλά το κατάστημα δεν τη δηλώνει στην εφορία.

Αναλυτικά οι περιπτώσεις

  • Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου «λουκέτου», επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.
  • Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.
  • Στη Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.
Μοιραστείτε το:
Tagged